reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Kupiliśmy w sobotę Mateuszkowi ten kubek niekapek Canpolu, bo innych w Carrefourze nie było ... no i u nas on się narazie nie sprawdza :no:. Mateusz gryzie dziubek i to jest całe jego zainteresowanie :crazy:.
Natomiast zwykły kubek mamusi nadal jest nad wyraz interesujący, do tego stopnia, że nalałam mu do niego trochę soczku i dałam mu się napić ...... i o dziwo :szok: Mateusz pił sobie z niego cały szczęśliwy, gdy mu powoli przechylałam kubeczek :tak::-), oczywiście po brodzie też się troszkę lało ... ale to przecież ... szczegół hehehe :-D;-)

reklama
Kupiliśmy w sobotę Mateuszkowi ten kubek niekapek Canpolu, bo innych w Carrefourze nie było ... no i u nas on się narazie nie sprawdza :no:. Mateusz gryzie dziubek i to jest całe jego zainteresowanie :crazy:.
Natomiast zwykły kubek mamusi nadal jest nad wyraz interesujący, do tego stopnia, że nalałam mu do niego trochę soczku i dałam mu się napić ...... i o dziwo :szok: Mateusz pił sobie z niego cały szczęśliwy, gdy mu powoli przechylałam kubeczek :tak::-), oczywiście po brodzie też się troszkę lało ... ale to przecież ... szczegół hehehe :-D;-)

ja wlasnie szukam takich kubeczkow dla dzieci :-( i nigdzie nie ma :-(

czy kupowalyscie juz dla swoich dzieci krzeselka do karmienia i jakie?
ja ogladalam ale zadne i sie nie podoba :( inaczej podobaja mi sie np chicco lub Peg Perego -ale czy warto za nie dac tyle kasy, moze to za 200-300 zl bedzie sie tak samo spisywalo jak to za 550-650zl
czy placimy tylko za firme, design-czy za jakosc i funkcje tez?

Ewa ja jeszcze nie kupiłam krzesełka do karmienia.
Jeśli chodzi o Chicco to u nas mozna kupic tańsze modele i droższe.
Droższy model jest udoskonalony w ten sposób że mozna regulować swobodnie wysokość siedziska.
Nie mam pojęcia, który kupię.:no:

Ewa-Elexi - my mamy krzesełko firmy Baby Ono i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Wydaje mi się, że posiada wszystkie potrzebne do karmienia funkcje, jest bardzo stabilne, ma regulację wysokości siedziska w 6 pozycjach, regulację pochylenia oparcia w 3 pozycjach, pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa i regulowana głębokość zamocowania blatu.
Jedyny jak dla mnie minus to zapięcia pasów, bardzo trudno się odpinają, ale to ponoć tak ma być :-D;-)

W ktorymś z programów na TVN Style była mowa o krzesełkach. Ten fizjoterapeuta mówił by zwrócić uwagę na stabilność tych krzesełek. Nie powinny się huśtać na wszystkie strony, bo maluszek jak będzie się wyginał na boki to może przeciążyć takie krzesełko i razem z nim się wywrócić.

Dzięki dziewczyny
Monika77 -teraz to mnie wystraszylas, moze będę z malym jeżdzila i sadzała go w nich

a czy takie foteliki mają ograniczenia obiążenia, że są do jakiejś wagi ?

a czy takie foteliki mają ograniczenia obiążenia, że są do jakiejś wagi ?

Napewno :-):-):-) dla ciebie będzie za mały :-):-):-)

Moje krzesełko wystarczy do 4 lat, bo jak bedę chciała mogę je rozstawić osobno stolik i krzesełko. To straszna wygoda :tak:

Dla mnie też ważne było by łatwo możnaby go utrzymać w czystości, a więc zdejmowana tapicerka, wymienny blacik i łatwy do mycia plastik.

reklama
... nasze krzesełko też ma wystarczyć do 4 roku życia :tak:, tak nas poinformował sprzedawca, stąd też te 6 poziomów regulacji siedziska - tak myślę :-)

Poza tym również tapicerka jest z łatwo zmywalnej ceratki, a blacik z plastiku :tak:

Do góry