reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

Ja rowniez dostalam na babyshower i nie jest to taki prawdziwy chodzik bo nie mozna w nim chodzic. Jest specjalna podstawka na ktorej dziecko opiera nozki i ma duzo zabawek. Mozna sie w nim krecic dookola i tyle. Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi i nie tlumacze zbyt zawile:tak:. Teraz zastanawiam sie czy go uzywac?

reklama
a ja słyszałam opinie, że kubki niekapki są jak najbardziej wskazane ponieważ dzięki nim właśnie dzieci nie maja wad zgryzu. I bądź tu człowieku mądry. Każdy mówi co innego. A o chodzikach myślę to samo co tika.

Dla mnie to byl dobry wynalazek bo akurat bylam w ciazy jak Natalka sie uczyla chodzic i bylo mi juz ciezko z moim brzuchem.Natalka dosc szybko zaczela chodzic sama, 2 tygodnie przed skonczeniem roku chodzila juz sama bez asekuracji a za raczki chodzila jak skonczyla 9 miesiecy,wiec nie sadze,zeby chodzik spowolnil jej rozwoj.Ja sama jak bylam mala chodzilam w chodziku i nie mam zadnej wady.
Podobnie ze smoczkiem, tez mowia o wadach zgryzu.Mialam smoczek do 3lat:eek:potem ssalam kciuk do lat 6:eek::sorry2::zawstydzona/y::-Dmam proste zeby.

(...)
.Mialam smoczek do 3lat:eek:potem ssalam kciuk do lat 6:eek::sorry2::zawstydzona/y::-Dmam proste zeby.

Skakanka - hehe ... ja to samo, smoczek mój największy przyjacie do 3 roku:szok::zawstydzona/y: życia i mam zęby proste, ale ja to do tego stopnia tak kochałam smok, że chodziłam ponoć po kryjomu, go sobie trochę "poćumkać", żeby się nikt ze mnie nie śmiał, że taaaka duża dziewczynka jeszcze ze smokiem biega :-D

Co do chodzika, to teściowie też nam go chcieli kupić, ponieważ Sebastian od 7 m-ca był do niego wkładany i nie zdążył nauczyć się raczkować, a już chodził :szok::-D i nie miał jak do tej pory żadnych problemów z kręgosłupem, więc oni myśleli, że to dobry prezent dla Mateuszka :-). Myślę, że to jest tak, że niekoniecznie musi to dziecku zaszkodzić, ale może ... to zależy pewnie od pewnych predyspozycji :tak::-), a Tobie wcale a wcale się nie dziwię, że Natalkę wkadałaś w chodzik, będąc w ciąży, bo noszenia obu pociech: jednej w brzuszku a drugiej na rękach - Twój kręgosłup, by pewnie nie wytrzymał :tak:

Skakanka ......... :rofl2::rofl2::rofl2:

A ja z kolei broń boże smoka .... na wymioty mi po tym lateksie szło :sick:, ale za to kciuki tak namiętnie ssałam że hej, moi rodzice już wychodzili z siebie i do dziś krążą legendy o tym jak smarowali mi kciuki różynymi świństwami, żebym tylko nie ssała ... a pomysłowa Mariolka zlizała wszystko, splunęła na podłogę i dawaj dalej ssać :tak: W końcu chodziłam z zawiązanymi bandażem kciukami :szok: bandaże były na tyle fuj, że się w końcu oduczyłam

Skakanka - hehe ... ja to samo, smoczek mój największy przyjacie do 3 roku:szok::zawstydzona/y: życia i mam zęby proste, ale ja to do tego stopnia tak kochałam smok, że chodziłam ponoć po kryjomu, go sobie trochę "poćumkać", żeby się nikt ze mnie nie śmiał, że taaaka duża dziewczynka jeszcze ze smokiem biega :-D

Dobre:-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
ave Skakanko matko wyroda!!! już myślawszy że sie moze na mnie obrazilas chociaz w sumie nie wiemza co?).

chodziki u nas rowniez nie. a lozeczko turystyczne na wyjazdy (a jes ich sporo) a nie jako kojec

Do góry