reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
witajcie, wreszcie doczekalam sie i Joe przelozyl mi zdjecia z kamery na komputer... wiec sie troche znowu pochwale... spiwor w wozku uszylam...

jeszcze kilka zdjec... na pierwszym z poduszka i kolderka uszytymi przeze mnie,ale nie pasujacymi do siebie oczywiscie... na 3 zdjeciu spiworek kupny,ktory mozna zalozyc rowniez na fotelik samochodowy... a na kolejnych z daszkiem,ktory kupilam na ebay.uk i na poczatku nie wiedzialam jak go zainstalowac i bylam zla na siebie za jego kupno,ale w koncu wymyslilam dzieki zdjeciom na tejze ebay....

kolejne zdjecia ... koszyk,o ktorym wam juz duzo wczesniej pisalam, biala czesc z kokardami i poduszka ( ta sama co w wozku) uszyte przeze mnie...

i kolejny zestaw zdjec z pieluchami... Elma nie wiem co postanowilas z ich szyciem,ale jak cie interesuja tutaj zamieszczone to moge ci wyslac ich wykroje... 1/ pieluchy i ceratki oraz majtki zrobione z wloczki ( opis wykonania na Ottobre Design , niestety po angielsku,niemiecku lub kilku innych niz polski jezykach), 2/ pielucha juz z ceratka na zewnatrz,ktora nie powinna przemieknac; 3 i 4/ pielucha na ktora trzeba zalozyc dodatkowo ceratke lub te majtki z wloczki; 4/ ta pielucha sklada sie ( podobnie jak poprzednia) z 3 czesci te dwa paski wygladajace jak podpaski maja za zadanie zrobic z niej pieluche chlonna... w poprzednich wersjach te paski byly wszyte w pieluche,co powodowalo jej dlugie suszenie, teraz jest ona ciensza i mozna wlozyc jeden z tych paskow lub oba w zaleznosci jak bardzo chcemy aby byla chlonna... i one wystepuja w rozmiarach jak pampersy lub sa tez rodzaje,ktore odpowiednio sie podpina i mozna uzywac od noworodka do dwulatka... rowniez moja ( w zasadzie mojej mamy) znajoma w Polsce stwierdzila,ze mozna uszyc wlasnie takie pieluch i wkladac do nich zwykla tetre odpowiednio zlozona,ktora schnie szybciej...

jeszcze chcialam dodac,ze wstawilam zdjecia szczegolnie tych pieluch dla ciekawosci i nie chcialam przy tym nikomu robic przykrosci...

Ewa- wózek świetny i muszę ci powiedzieć, że dawno u nas nie widziałam takich kółek i zawieszenia, a szkoda, bo prowadzi się je jedna ręką przez najgorsze zaspy i chlapę. Wogóle wszystko mi się podoba- ja bym tak ładnie nie umiała uszyć takiej "wyściółki" nie mówiąc o kokardach, a już o pieluszkach nie wspomnę. Naprawdę zdolna z Ciebie bestyjka:-D

xandii- dzieki,ale musze sprostowac,ze pieluchy ze zdjecia to nie moje dzielo,moje nie wyszly tak ladnie i teraz majac te za wzor zabiore sie do szycia... co do zawieszenia wozka,to rzeczywiscie jest super,ale blotniki trzeba zdjac na sniegu,bo snieg sie gromadzi miedzy nimi a kolem i jest bardzo ciezko wtedy pchac....

reklama
Do góry