reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

My też właśnie wczoraj kupiliśmy komodę (używaną ale w bardzo dobrym stanie) po okazyjnej cenie 110zł normalnie cieszyłam się jak wariatka, że tak tanio bo ten facet co ją sprzedawał to się okazało, że to kumpel mojego brata:surprised: i dla tego za grosze (komoda jest naprawdę duża i pojemna), wyszukałam jeszcze przy okazji kojec drewniany i też wygląda zupełnie jak nowy (zero śladów użytkowania) i też kosztował 100zł:-D no i dzisiaj po niego pojechaliśmy bo mój Tata nam zafundował.:-) Ale jestem HAPPY!!

reklama
Dziewczyny chcialabym poradzić się was w zakresie zakupu pieluszek tetrowych i flanelowych na allegro. Rozpiętość cen jest dość spora od 1,19 do 2,00 za tetre. Wiem, ze z tetrą jest różnie gatunkowo. Kupowałyscie moze któraś tetrę na allegro? od kogo możecie polecić ? Chodzi mi przede wszytskim o jakość materialu.
Z flanelką nie ma juz takiego problemu, choć rozpiętośc też niezła od 3,50 do 4,50 :) ale to max. 5 szt mi potrzebne. A tetry chcialam 30-40 szt. No i nie chcę wtopic kasy...

Ja nie wiem czy bym się odważyła kupić pieluszki tetrowe nie widząc ich wcześniej:eek: Bo z tą terą to różnie bywa:tak: moja koleżanka kupiła na allegro taką tetrę że cały świat przez nią widać :tak::baffled: Ale jeśli któraś z dziewczyn zaryzykowała i ma je już w domku to można się skusić:cool2:

ja kupilam tetre najpierw w Dino i w domu po pierwszym praniu okazalo sie,ze sie tak skorczyla,ze zamiast pod pupe nadawalaby sie tylko jako sliniak.... potem kpilam w innym sklepie i po praniu skorzyla sie ze 2 cm tylko.... ja bym radzila kupic w sklepie po uprzednim obmacaniu i tylko 1 sztuke, przyniesc do domu i wyprac i dopiero potem dokupic reszte...

Ja kupiłam 10 pieluszek tetrowych, ale wciąż czekam na przesyłkę i jak tylko dostanę to ci napiszę. A co do cen to zwróć uwagę też na rozmiar 70x80 lub 80x80. Ja sugerowałam się opiniami kupujących, którzy pisali, że są zadowoleni z gatunku i wykonania tych pieluszek.
Swoją drogą to zamówiłam je 20.11 i w piątek napisałam maila, w którym pytałam, czy już wysłali to mi odpisali, że strajkują :baffled: Eh ...

Ja kupiłam od SCELEJ te tetrowe za 1,46 70x80 i flanelowe za 3,99. Wydaje mi się , ze są dobrej jakości, choć jeszcze az takim ekspertem nie jestem....i ich jeszcze nie prałam, ale wyglądają na "normalne".

Z tą strajkującą pocztą to naprawdę ja czekam na książeczkę ubezpieczeniową już 2 tygo chyba i nie mogę się doczekać, idzie z Warszawy a że poczta strajkuje to nie wiem kiedy się doczekam:sick: Ale z drugiej strony to im się nie dziwię że strajkują, biedni tyle tych ulotek się nanoszą a kasa ta sama co za listy itp. Wiem co to znaczy z tymi ulotkami bo sama nosiła kiedyś przed Świętami Bożego Narodzenia z poczty i mam dość do końca mojego życia:eek::tak:

reklama
Ja mialam zrobic sobie zakupy na allegro i zrezygnowalam bo nie wiem kiedy sie ich doczekam a co do listonoszy to im wspolczuje:zawstydzona/y: ale mojej listonoszce to bym nawet 10 gr podwyzki nie dala bo jest leniwa i woli wrzucic awizo do skrzynki niz dostarczyc list polecony( a ja siedze calymi dniami w domu) :wściekła/y: :wściekła/y: Juz kilka razy skaldalismy na nia skarge a dla mnie naprawde jest problemem isc na poczte i odebrac list zwlaszcza ze sa takie sluzbistki ze nawet zona za meza nic nie moze odebrac i odwrotnie:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

Do góry