reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

male slicznosci,czyli ciuszki i inne cudenka naszych maluszkow

reklama
dziewczyny zastanawiam się nad rozkiem.
Wydaje mi się to dobry pomysł. Co wy na temat rożków uważacie??
naprawde są takie przydatne?

Skakanka nie wiem, ale wymagaja go w szpitalu w ktorym chce rodzic. POnc jakis ochronny i z tego co czytalam na innych forach to ma bardzo dobra opinie. To pewnie bedzie cos takiego jak sudokrem albo linomag.

Ja mam 3 rozki. 2 takie zwykle odkupilam od laski na Allgero za 9 zl/2szt. I jeden kupilam w zyrafki usztywniany. Wydaje mi sie ze to jest fajna rzecz, bo raz ze zawiniesz maluszka i Ci sie z tego nie wykopie, a ten usztywniany to pewnie bedzie ponocny przy poczatkowym noszeniu malenstwa (zwlaszcza tatusiom), bo beda mieli cos sztywnego pod malenstwem.
No ale to jest moje zdanie, a co na to nasze dyruzne mamusie z doswiadczeniem?

Kasiulka jak najbardziej, mi osobiście cięzko trzymało się Natlkę bez rożka bo na początku dziecko jest takie wiotkie a w rożku nie obawiałam się jej trzymać. Miałam parę rożków, kupiłam tańsze dwa ale nie były zbyt dobre, zapięcie na rzepy się zużyło,nie trzymało jak trzeba i się rozwalał.Potem kupiłam taki porządniejszy trzeci z wkładem kokosowym, który usztywniał ale nadal to zapięcie na rzepy było do kitu, i dodatkowo wiązałam sznurkiem.Teraz kupiłam jeden droższy(ale drugi na zmianę jest potrzebny..)z zapianiem porządnym na rzepy i dodatkowo z wiązaniem.
ROŻEK z frotki USZTYWNIANY / Rożki usztywniane (138780809) - Aukcje internetowe Allegro

Kurcze, no wlasnie sie tak zastanawiam, czy nie kupic jeszcze jednego na zmiane, bo te 2 co mam, to sa takie cieniutkiei na rzepu. Te rzepy juz tak srednio lapia, a co bedzie dalej?
No chyba, ze dostane od kogos w prezencie jak sie juz maluszek urodzi. Moze dogadam sie, zeby mi kolezanka kupila, bo juz sie tak dopytuje co kupic, a ja w sumie wszystko juz mam.

My podczas dzisiejszych osidelowych zakupów, zajrzeliśmy do pobliskiego lumpeksika :) I znów zakupiliśmy kilka fajowych rzeczy - 6 szt. za 6 zl - w tym 3 pary spodni - kolejne zajefajne ogrodniczki z NEXTA :)

Mąż był w szoku :)

Co do kremu na odparzenia - hm... moje znajome wszystkie polecaja Bephanten. Ale ten najlepiej używać, jak robi się juz malo ciekawie i inne zawodzę, bo niewiele jest juz lepsiejszych a ten jest dość drogi..
Co do sudokremu mam mieszane odczucia póki co.. Moja siostra używala go na syfy... a dla mnie jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego... :tak: Ja i w tym przypadku zacznę od próbek nivea... :-)

Ja Nivee kupilam Piotrkowi, bo w lecie jak ma po 2, 3 mecze pod rzad, to starsznie sobie nogi obciera u gory. Na niego dziala rewelacyjnie.
Tak wiec mam w domu i Nivee i Linomag. Chcialam kupic Sudokrem, ale jak zobaczylam, ze opakowanie polowe mniejsze nic Linomagu kosztuje ponad 2 razy tyle, to stwierdzilam, ze sprobuje najpierw ten, a jak nie bedzie dzialac, to kupie Sudokrem.

reklama
Zastosowaniem sudocremu są przede wszystkim odparzenia, a że ktoś sobie stosuje na syfki...:-)Nivea przeciw odparzeniom jest tak samo dobra a cenowo chyba nie jest tańsza, obydwa te kremy są dość drogie.Ale jak już się pojawią odparzenia to nie jest tak łatwo się ich pozbyć ani jednym ani drugim kremem, dodatkowo jakimiś innymi maściami,np linomagiem ale on jest dość słaby..trzeba pupę wietrzyć itd.u nas trwało to ponad tydzień, do tego w tym czasie akurat pojechaliśmy na wakacje,więc pewnie przez to leczenie trwało dłużej.Ja od początku po prostu smarowałam Natalce pupkę po kupce sudocremem a odparzyła jej się pupa chyba przez pieluszki nie pamiętam już które...nie wiem czy nie czasem huggiesy.

Do góry