reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe i duże postępy w rozwoju naszych Malusińskich :)

:-D Moja to od poczatku chciała zwiedzac. Wciąż na rączkach i to pionowo. Lustro bawiło ją około 4 miesiąca, teraz juz jej nie kręci:no::-D Teraz kręci ja stanie. A stoi gówniara sama w łóżeczku trzymajac się kilka minut i jaka radocha!

reklama
:-D Moja to od poczatku chciała zwiedzac. Wciąż na rączkach i to pionowo. Lustro bawiło ją około 4 miesiąca, teraz juz jej nie kręci:no::-D Teraz kręci ja stanie. A stoi gówniara sama w łóżeczku trzymajac się kilka minut i jaka radocha!
u nas lustro też czasami pomaga, wczoraj mała się w bujaczku przed lustrembawiła to ja miałąm chwilkę , zeby się umalować,

a co do wstawania to nasza sama jeszcze nie chce stać jak się ją za rączki trzyma to i owszem stoi, ale sama w łóżeczku nie ustoi, podobnie jest z siedzeniem, też nie za bardzo chce sama siedzieć, jak już ją posadzę to ciągle widzi tylko swoje stopy i skarpety które można zdjąć i zawsze traci równowagę i się przewrca

MY tez nie wstajemy sami,ale jak mama trzyma to sprezynujemy na nogach ,az pisk jest.
JULEK za to cały czas sie buja do przodu i do tyłu,siedzi sam czy na kolanach to się buja moja mała szibuja!!:-D:-D

Wiecie co moja Niunia robi już od tygodnia? Sprawdzałam to cały tydzień bo nie chciało mi się w to wierzyc, ale to fakt. Jak tylko przyjdę z miseczką lub talerzykiem żeby ją nakarmic to woła- ammmm ammmm ammmm. Zaczęła to robic równo na 7 miesięcy. I jak np ona zje, a tak po pół godz je mąż lub ja (cokolwiek by to nie było) ona też woła ammmm ammmm.... I musze albo jej dac, albo nie jeśc przy niej bo np tego akurat nie może. Zawsze jej mówiłam am jak podawałam cos do buzi, a teraz to powtarza. Jak widzi jak ktoś pije ze szklanki to woła tak samo. A jak rano za długo czeka na śniadanko to też zaczyna wołac, sama nie wiem czy to możliwe, ale naprawdę tak robi

A wczoraj ją nauczyłam wpychac rączką kształty do garnuszka z fishera, ja go lekko wkładam a ona paluszkami popycha i wtedy patrzy na mnie żeby brawo bic, bo po każdym klocku brawo biłam.

Kamlotka gratulacje :-) Super! Myślę, że to możliwe, że ona to robi świadomie. Skoro często to powtarzałaś, to się nauczyła:tak:

kamlotka no to juz wiesz kiedy twoje dziecie glodne bo sama ci powie:-D:-)
Mari zaczela mowic mama, dzis ja zostawilam z bratem na pol godz a ona podobno w ryk i wolala mama mama mama..jak przyszlam to usmiech i juz oki. czesto jak ja zostawie na macie i zaczyna sie nudzic to wola mama mama, jak mnie zobaczy to przestaje. takie to slodkie. no ale musze przyznac ze ciagle mowilam do niej mama.

reklama
Wiatam , U nas też amm oznacza ,że trzeba dziecku coś dać , bo będzie awantura , także jemy razem, oczywiście Maksiu swoje a my swoje! Od 2 lutego poruszamy się już sprawnie na czworaka, no i mamy czwart ząbek , kolejne dwa się przebijają!

Do góry