reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Małe i duże postępy w rozwoju naszych Malusińskich :)

NIUTKA-dobre:-D:-D:-D,złóż reklamacje do straży:-D;-)!!!

DMUCHAWIEC-GRATULLUJEMY !!!my jeszcze czekamy na fikołki:-(!!
śliczna dziewczynka :-)!

reklama
DMUCHAWIEC-GRATULLUJEMY !!!my jeszcze czekamy na fikołki:-(!!

moja pani od w-f już w podstawówce mówiła, że " fikołka to w barze możecie się napić a to są przewroty":tak::tak::tak: i zawsze jak słyszę fikołki to mi się to przypomina, ;-);-);-)
my też czekamy i moja mała jakoś wcale się do nich nie zabiera,:-( mam nadzieję, że nie czeka do momentu aż tego fikołka będzie mogła wypić:-D:-D:-D

kochaniutkie a powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki też przestały gaworzyć w dzień jedynie same uśmiechy? moja od 3 tyg wogole w dzien nie gaworzy a kiedys to jej się buźka nie zamykała:eek: gada jedynie wieczorem i z rana i to też niewiele. Całe dnie raczej wyje jak wikołak, uśmiecha się bezgłoście rzadko jej się zdarzy głośno zaśmiach, przestała się odwracać z brzusia na plecki, jest znudzona karuzelą po minucie , matą też i tylko by chciała na rękach być i przez okno patrzeć. Zaczynam się tym trochę martwić bo przecież ona powinna nawijac jak opętana a moje dziecko jakieś milczące od tych 3 tyg:-(aa no i się usmiecha na głos jedynie przy robieniu samolotu, łaskotaniu w pachwinach i pod bródką oraz jak ciągnie mamę za włosy:-D

kochaniutkie a powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki też przestały gaworzyć w dzień jedynie same uśmiechy? moja od 3 tyg wogole w dzien nie gaworzy a kiedys to jej się buźka nie zamykała:eek: gada jedynie wieczorem i z rana i to też niewiele. Całe dnie raczej wyje jak wikołak, uśmiecha się bezgłoście rzadko jej się zdarzy głośno zaśmiach, przestała się odwracać z brzusia na plecki, jest znudzona karuzelą po minucie , matą też i tylko by chciała na rękach być i przez okno patrzeć. Zaczynam się tym trochę martwić bo przecież ona powinna nawijac jak opętana a moje dziecko jakieś milczące od tych 3 tyg:-(aa no i się usmiecha na głos jedynie przy robieniu samolotu, łaskotaniu w pachwinach i pod bródką oraz jak ciągnie mamę za włosy:-D

My gadamy non stop.Jakby mógł to by opowiadał24 na 24 na dobe!!:-D:-D:-D

Beata26 moja Zosia tak miała juz dwa razy-gadała, a potem cisza kilka tygodni. A le po tym czasie gadanie wróciło, a raczej pojawiło sięzupelnie inne gadanie:-D, potem znów przerwa i teraz znów gada i znowu inaczej, wiec sie nie martw.

Beatko moja mała też miała kilka "cichych" dni, ale wszystko wróciło do normy i teraz podobnie jak u Justysi jak nie śpi i nie jje to nawija po swojemu ile tylko może.:tak::tak::tak:

Beatko to jest tak, ze dziecko troszke pogaworzy, pozniej skupi sie np. na jakiejs nowej umiejetnosci fizycznej, pozniej znow cos innego. Nagle przestaje cos robic, a my juz sie boimy. I nie potrzebnie. dziecko na tym etapie rozwoju moze mniej gaworzyc przez kila tyg., przestac sie obracac z burzuszka na plecy, a do tej pory robilo to kilka rayz dziennie.
Moja Lena na razie zaprzestala obrotow i skupila sie na podciaganiu do siadania i wyjmowaniu raczka sobie smoka z buzi i machaniu nim , a pozniej znow probowaniem wcelowania nim do buzi. Miala tez okres,ze niej gaworzyla - wtedy ciwczyla obroty.

reklama
Mój mały , bardzo mało teraz gaworzy raczej sobie tam śpiewa po swojemu, tylko ,ze kiedyś bardzo mało się uśmiechał, nawet sąsiadki mówiły ale z niego poważny facet , a teraz odmiana , mało ,ze do wszystkich i wszystkiego się uśmiecha to jeszcze na głos! Także dzieciaki bardzo zmienne są , a najważniejsze żeby pokazywałt inne nowe umiejętności!

Do góry