reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

Pelna wewnetrzengo smutku wracam na ten watek...:baffled:
Wraca M wiec bede musiala gotowac :-( Z tym ze ja zadnych wyszukanych rzeczy nie robie, raczej klasyke i juz., zreszta dosyc czesto powtarza sie to co ja robie w kuchni, albo gotuje w ogole na 2 dni, a czasem to jemy costam przez 3...

Na jutro zaplanowalam rosol z makaronem, pieczen, ziemniaki i surowke z kapusty pekinskiej.

reklama
ewitka - zazwyczaj w szkole :tak::tak::tak: Chyba ze byl weekend albo konczylam wczesnie to wtedy robilam cos na szybko w domu.
Na szczescie moj maz do bardzo wymagajacych nie nalezy i na przyklad dwoch dan nie jada, tylko jedno.
No ale fakt, faktem - gotowac trzeba... Ale nie ma tego zlego... W ramach podizalu obowiazkow on przejmie sprzatanie ode mnie :laugh2:

A nie możesz w szkole obiadów wykupywać dla Was dwojaga? Ja tak robiłam ja pracowałam w szkole:tak:.

u nas dziś pomidorowa z makaronem - gniazda-wstążki - Patryk chciał makaron wcinać rękoma bo nie bardzo sobie radził z umiejscowieniem go w buzi:-)

Dziewczyny chciałabym dziś zrobić mężulkowi niespodziankę i ugotować jakiś dobry obiadek :-) ale że ze mnie w kuchni noga to proszę o jakąś podpowiedź, może przepis? :-):-):-)

welonka -chyba już za późno, ale ja polecam pierś z kurczaka z curry, frytki albo ziemniaczki albo ryż i ogórek zielony na słodko w jogurcie naturalnym.

pierś z kurczaka kroisz w plasterki
solisz, pieprzysz

rozgrzewasz na patelni tłuszcz
podsmażasz plasterki piersi z kurczaka ( delikatnie, żeby były zarumienione na bursztyn, ale to maksymalnie)

na patelni skraplasz pierś z kurczaka cytryną ( wedle gustu)
dodajesz zmielonego czosnku

przyprawiasz przyprawą: curry ( może być dużo, ważne żeby pierś z kurczaka zmieniła kolor na żółtawy), vegetą i trochę ziołami prowansalskimi

podsmażonego kurczaka obsypujesz startym serem żółtym, wkładasz na 3-5 minut do mikrofalówki ( w zależności od mocy), tak żeby ser się roztopił

1- 1,5 ogórek zielony - ścierasz na tarce albo kroisz, żeby były talarki, następnie zalewasz jogurtem naturalnym i wsypujesz 3-4 łyżeczki cukru, mieszasz.

Gaal dziękuję ślicznie za przepis ;o) ja też zrobię to jutro bo dzisiaj nie wychodziłam z domu bo pada, więc nie zrobiłam zakupków ;o)
Pewnie będzie pyszne :o)

reklama
Do góry