Diabliczka - robisz błąd - woda wzmaga produkcje mleka, poza tym jest Tobie potrzebna bo teraz jej dużo zużywasz! Ja czasem wypijam butelkę wody w 2 h... albo przez całą noc jedną...
iza - ja też miałam ciężki i traumatyczny poród
nadal nie mogę chodzić za bardzo bo zaraz się męcze no i kręci mi się w głowie a już minął tydzień ponad.
no, widzę że niektóre jeszcze czekają na swój czas
. Nie przejmujcie się, ja też urodziłam po terminie, wiele z nas również, a Wy macie troche później te terminy też, to macie prawo!
Trzymam kcuki bo wiem co to jest czekanie ale z drugiej strony cieszcie się tym co jest hehe
. Ja jestem zmęczona i czasem ledwo mam siły zajmować się dzieckiem
.
A ja nie używam smoczka... mały nie ma takiej potrzeby ssania oprócz jedzonka
No mój chłopiec dużo śpi, dużo je, mało krzyczy bo daje mu jeść jak tylko zakwili
. Karmienie niestety nadal sprawia mi ból chociaż nic nie pęka. Szczególnie pierwsze minuty karmienia to duży ból
. Czy to minie ? Mały dobrze łapie brodawkę wg mnie i dobrze przełyka itd. Iza - ja własnie uzywalam medeli kremu na brodawki, bo nie trzeba go zmywać przed karmieniem. Było by to upierdliwe szczególnie jak karmisz a zaraz mały dopomina się dokładki
.
Ehhh muszę kupić bluzkę do karmienia a nie chce do galerii handlowej z takim noworodkiem się pchać... Mam jeden stanik, ale niestety jest za mały, teraz to chyba miseczka F mnie uratuje, ale z drugiej strony na prawde ciężko dostac taki stanik ktory by pasowal ;/