reklama
Aśku, Anitka mam plastry i jakas masc cynkowa, bo tyle mieli w aptece. Na szczescie to cos jest male i licze, ze tak pozostanie.
Anitka ja sie wlasnie kloce z mezem, bo mi rece opadaja jakim jest gowniarzem. Termin mam na poniedzialek i mielismy umowe, ze max dwa browary dzisiaj. Oczywiscie ten debil musial wypic wiecej, bo by sie zesral, gdyby mial sobie odmowic. Wkurza mnie to, ze czasami mam wrazenie, ze to ja jestem glowa rodziny i ta odpowiedzialna i dorosla.
A potem sie dziwi, ze mu mowie, ze licze tylko na siebie.
Diabliczka gratuluję i czekam na focie . Strasznie sie ciesze! Tylko szkoda, ze tak Cie dlugo meczyli .
Mimi4 Magda ladne imie . Kurcze nie mam tych kapturkow i tak mysle, ze moze powinnam zainwestowac i kupic? Dziekuje za zyczenia!
Pampuszem termin mam na ten poniedzialek juz . A Ty, bo tez zapomnialam? Dlaczego sadzisz, ze za duzo jest wywolywan porodow w Polsce? Ja sie wlasnie tak stresuje tym, ze nie urodzilam jeszcze, bo nie chce wlasnie wywolania. Staram sie ruszac np. dzis wyprasowalam pranie z suszarki do schowania.
Ktg mam dopiero teraz, bo moj gin nie widzial potrzeby, zebym poszla wczesniej. Nie wiem dlaczego, ale moje kolezanki co do niego chodzily tez nie mialy wczesniej ktg.
Anitka ja sie wlasnie kloce z mezem, bo mi rece opadaja jakim jest gowniarzem. Termin mam na poniedzialek i mielismy umowe, ze max dwa browary dzisiaj. Oczywiscie ten debil musial wypic wiecej, bo by sie zesral, gdyby mial sobie odmowic. Wkurza mnie to, ze czasami mam wrazenie, ze to ja jestem glowa rodziny i ta odpowiedzialna i dorosla.
A potem sie dziwi, ze mu mowie, ze licze tylko na siebie.
Diabliczka gratuluję i czekam na focie . Strasznie sie ciesze! Tylko szkoda, ze tak Cie dlugo meczyli .
Mimi4 Magda ladne imie . Kurcze nie mam tych kapturkow i tak mysle, ze moze powinnam zainwestowac i kupic? Dziekuje za zyczenia!
Pampuszem termin mam na ten poniedzialek juz . A Ty, bo tez zapomnialam? Dlaczego sadzisz, ze za duzo jest wywolywan porodow w Polsce? Ja sie wlasnie tak stresuje tym, ze nie urodzilam jeszcze, bo nie chce wlasnie wywolania. Staram sie ruszac np. dzis wyprasowalam pranie z suszarki do schowania.
Ktg mam dopiero teraz, bo moj gin nie widzial potrzeby, zebym poszla wczesniej. Nie wiem dlaczego, ale moje kolezanki co do niego chodzily tez nie mialy wczesniej ktg.
anita - tak czy siak im później tym lepiej, a jak dziecko samo da sygnał do porodu to najlepiej
iza_marta - no przykre z tym piwem kurde, mój się tak boi że by mnie na pewno z własnej woli nie zostawił teraz ;D. Ja mam termin na niedzielę . A sądzę że jest za dużo wywoływania, bo takie są statystyki- odsetek porodów indukowanych nie powinien przekraczać 10 %, natomiast przekracza 50 %! ( Sztuczne wywołanie porodu (indukcja) - Poród - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku źródło).
A co do KTG to niby są zalecenia że od 36 tygodnia się robi, i ja miałam też tak robione, dlatego się dziwię .
Ja w sumie nie boję się indukcji, wierzę że w ciągu tych dwóch tygodni dziecko się ogarnie i będzie chciało wyjść ;P. Poza tym strach to nie jest dobre uczucie jeśli chce się urodzić... ja mam tak burzliwie w domu i w ogóle takie skrajne emocje bez przerwy, że się nie dziwię że mały na razie nie wychodzi.
mimi - a jak sądzisz, warto brać laktator do szpitala ? Mój leży jeszcze nie wyparzony itd., zastanawiam się czy to zrobić
Dla jeszcze nie urodzonych ciekawy wykresik: Kaskada interwencji - Poród - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku czyli warto być świadomym na co wyrażamy zgodę podczas porodu
iza_marta - no przykre z tym piwem kurde, mój się tak boi że by mnie na pewno z własnej woli nie zostawił teraz ;D. Ja mam termin na niedzielę . A sądzę że jest za dużo wywoływania, bo takie są statystyki- odsetek porodów indukowanych nie powinien przekraczać 10 %, natomiast przekracza 50 %! ( Sztuczne wywołanie porodu (indukcja) - Poród - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku źródło).
A co do KTG to niby są zalecenia że od 36 tygodnia się robi, i ja miałam też tak robione, dlatego się dziwię .
Ja w sumie nie boję się indukcji, wierzę że w ciągu tych dwóch tygodni dziecko się ogarnie i będzie chciało wyjść ;P. Poza tym strach to nie jest dobre uczucie jeśli chce się urodzić... ja mam tak burzliwie w domu i w ogóle takie skrajne emocje bez przerwy, że się nie dziwię że mały na razie nie wychodzi.
mimi - a jak sądzisz, warto brać laktator do szpitala ? Mój leży jeszcze nie wyparzony itd., zastanawiam się czy to zrobić
Dla jeszcze nie urodzonych ciekawy wykresik: Kaskada interwencji - Poród - Strona internetowa Fundacji Rodzić po Ludzku czyli warto być świadomym na co wyrażamy zgodę podczas porodu
Ostatnia edycja:
Pampuszek ja biore laktator tylko tez go nie wyparzylam. Slyszalam cale mnostwo opinii, ze sie bardzo przydaje, jesli mam problem z laktacja, aby ja pobudzic.
Z ta indukcja to nie sadzilam, ze oni to tak czesto robia i jestem w szoku. Tym bardziej jej nie chce i sie boje.
Mimi4 to jednak je kupie tak just in case .
Z ta indukcja to nie sadzilam, ze oni to tak czesto robia i jestem w szoku. Tym bardziej jej nie chce i sie boje.
Mimi4 to jednak je kupie tak just in case .
iza - a no to wezmę go może przygotuję do wzięcia... w sumie dużo nie zajmuje bez opakowania . Ojej, nie bój się, spokojnie! Po prostu uważam że trzeba mieć swoją własną wiedzę i nie dawać sobie robić wszystkiego co chcą . Ja mam zamiar drapać i krzyczeć żebym mogła rodzić w pozycji jaka mi jest wygodna i żeby mnie nie nacinali i mam nadzieję że się uda wszystko . A jeżeli masz chwilkę to bardzo polecam tę stronę, dużo mówi o porodzie, a wszystko w kontekście polskich szpitali. I w razie jakichkolwiek interwencji będę pytać po co to, czy to konieczne, nie da się inaczej, poczekać może itd... Nie miałam zamiaru straszyć, bardziej uświadomić że mamy prawo do odmowy konkretnych interwencji medycznych i trzeba z tego prawa mądrze korzystać . Ja przed końcem 42 tygodnia nie dam sobie wywołać porodu, chyba że będzie coś nie tak, wtedy to jest już oczywista oczywistość
Dobra, czas spać, jeszcze tylko zapytam co sądzicie o wyjściu ze szpitala w kilka godzin po porodzie ? Dobranoc
Dobra, czas spać, jeszcze tylko zapytam co sądzicie o wyjściu ze szpitala w kilka godzin po porodzie ? Dobranoc
Ostatnia edycja:
mimi4
Fanka BB :)
Pampuszek ja niebralam laktator do szpitalu z tego powod ze u nas na czas pobytu w szpitalu oni daja swoj laktator, ale przydaw sie mi bardzo laktator juz w szpitalu odciagnelam 4 buteleczki pokarmu i przechowywalam u nich w loduwce. Tak ze ja uzywalam na wszystkie 100% laktator a mala mojego cyca
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
mimi4
Pampuszek co do wyjscia ze szpitalu po kilka godzinach to myszle zalezy na to jak bedziesz sie czuc. U nas najwczesniej dopiero na drugi dzien moga wypuscic ze szpitala dla tego ze obserwuja stan matki po urodzeniu i dziecka robia badania mieza bilirubine i takie tam.
Mnie chcieli wypisac w niedziele na 4 dzien ale sie nie zgodzilam wolalam zostac jeden dzien dluzej, bo w domu mam urwanie glowy spedzilam 5 dni w szpitalu i bylo dobrze a w domu mam tyle zajec ze niema kiedy zrobic siku nie muwie juz zeby zjesc
No i ja mialam ciecie cesarskie to tez ina sprawa
Mnie chcieli wypisac w niedziele na 4 dzien ale sie nie zgodzilam wolalam zostac jeden dzien dluzej, bo w domu mam urwanie glowy spedzilam 5 dni w szpitalu i bylo dobrze a w domu mam tyle zajec ze niema kiedy zrobic siku nie muwie juz zeby zjesc
No i ja mialam ciecie cesarskie to tez ina sprawa
Mama.O.
Mimi wspolczuje bolacych brodawek. Ja tez ociagam ale tylko przy wiekszej produkcji i mniejszym zapotrzebowaniu chociaz najczesciej stosuje delikatny masaz i sciagniecie dla ulgi recznie bo wtedy wychodzi jeszcze mniej. Staram sie nie prowokowac piersi bo potencjal mamy ogromny jak sam biust. Niestety brodawki bolą bardzo nadal ale to przez to ze mlody ma krotsze wedzidelko i plytko czasem lapie. Nacinac nie bede bo da sie to wypracowac.
A Wy na co czekacie? Będą bliźnięta a nie byki coś widzę.
A Wy na co czekacie? Będą bliźnięta a nie byki coś widzę.
reklama
Podziel się: