reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

hej
dzis znow koszmarna nocka za mna :baffled: mialam wrazenie ze zaraz sie udusze :eek: wiec spalam prawie na siedzaco.Spalam to za duzo powiedziane wegetowalam od 2 do 4 i w koncu padłam na szczescie Emi spala dlugo obudzila sie po 8.

iza_marta
wspolczuje akcji z samochodem :sorry:

anitajas ja dzis pakuej torbe dla meza i Emi :-) na czas mojego pobytu w szpitalu beda mieszkac u tesciowej.Musze jeszcze ubranie dla siebie i Elizy na wyjscie ze szpitala przygotowac

reklama
Anitka na pewno miało to wpływ na poziom cukru. Wiesz co ja akurat jestem taka, ze nie zawsze mierze cukier, bo zapominam a czasami mi sie nie chce. Właśnie sobie przypomniałam, że miałam zmierzyć godz. temu. Ja mam torbę spakowana już od dawna i jeździ ze mną w aucie :).

Ewe1985 a dlaczego nie mogłaś oddychać? Dziecko Cię uciskalo? Biedna! Z autem dramat. Jesteśmy zalamani :(. Aż takich strat nie ma, ale przykro i tak jest :(.

Mimi, no ja niestety cos wymiekam.. nie wiem...chyba dopadla mnie depresja poporodowa i nie wiem co robic...:
Niby mam pomoc w domu, a jednak...cos jest nietak...

Wczoraj juz wymieklam przy dusznosciach, poryczalam sie az... Potem stwierdzilam ze poddaje sie z probami karmienia piersia. Ze juz dluzej nie wytrzymam odmawiac sobie wszystkiego gdy mala itak nie chce ssac a pokarmu odciagam malo. W nocy z kolei Ale meczyly chyba bole brzuszka i prawie nic nie pospalam, przez co chodze jakas roztrzesiona ze zmeczenia. Probuje zasnac i nie moge bo az mi serce telepie.

izus, współczuję Wam z tym autem :/ Kurcze mnie też bolało, gdy mi mąż Alfę Romeo obijał. Już jej nie mamy, bo sprzedaliśmy ale to było nasze jedyne auto, które było z każdej strony jakoś lekko uszkodzone. A to maz nie zauważył słupa, a to drzewa nie zauważył, a to ktoś nam drzwiami przytarło, a to ktoś przytarł nam zderzak itd itp. Ah....a ja taka zakochana byłam w tym samochodzie. Była przepiękna :) serce mi pękało, gdy ja sprzedawaliśmy :( Ah....do dzisiaj wspominam ją z sentymentem no i ta prędkość...nie dość, ze piękna z wyglądu to szybka, fajnie trzymała się drogi ...ale cholernie droga w utrzymaniu. Bardzo drogie części do niej były no ale .... nie dało się jej nie pokochać ;) Teraz jesżdżę Focusem, ale to wolne auto. Mnie się wydaje, ze pędzę jak szalona, a tu na prędkościomierzu zaledwie 60 ;) W Alfie było odwrotnie ;) Myślałam, że jadę 60 a a tu niespodzianaka, bo 120 km/h poprostu w Alfie nie było czuć tych km

Ewe, może to nie duszności a bezdechy? Ja w ciagu mam inne duszności w porównaniu do tych nocnych. W nocy mam wrażenie, ze całe gardło, język, podniebienie zapadami się do gardła i wtedy zrywam się ze strachu, że się dławię i łapię łapczywie powietrze. Kiedyś spałam na płasko, teraz prawie na siedząco, bo wtedy nie mam takich bezdechów. Byłam z tym u lekarza, ale stwierdził, ze trudno teraz stwierdzić, czy rzeczywiście to bezdechy czy poprostu wpływ ciaży. Jednak przy tym jakie opisałam mu objawy stwierdził, że jest duże prawdopodobieństwo, ze cierpię na bezdechy, które są bardzo niebezpieczne. Dostałam skierowanie na badanie (badanie niestety płatne 400 zł) ale sie nie zdecydowałąm, bo to trzeba podłaczyć się do aparatury i najlepiej przespać całą noc a przy moim częstym wstawaniu na siusiu to raczej cięzko by było przespać całą noc. Więc to badanie odłożyłam na kiedyś tam.

Nanncy, oj to współczuję. Wiele kobiet po porodzie przechodzi baby bluesa i nie jesteś jakiś jedynym przypadkiem, bo całkiem sporo kobiet to przechodzi. Nawet znalazłam artykuł, który potwierdza, ze 50-80% kobiet przechodzi załamanie. Syndrom baby blues – czym jest, skąd się bierze i jak z nim walczyć? - Ciążowy.pl .
Ja dzisiaj też męczę się z dusznościami, dyszę jak lokomotywa.

Witam serdecznie
Chciała bym zaprosić mamy ze śląska jeśli takie tu są ;)
na sesje zdjęciowe swoich pięknych brzuszków jak i narodzonych maluszków.
Zapraszam również do oglądania moich prac na stronie..
https://www.facebook.com/pages/Iwona-Kielerz-Fotografia/512564335507806

Zachęcam do polubienia i śledzenia różnych promocji
Wszelkie pytania proszę kierować na maila lub telefonicznie.
Pozdrawiam

Anitka nawet mi nie mow...beznadziejny dzień dzisiaj.

Zla jestem, bo znow mnie bolal kregoslup w nocy. Jak wstalam to bolaly krzyze do teraz i czulam sie jakbym okres miala. Oczywiscie mi przeszlo i od rana wiedzialam, ze to tylko takie bzdury.

diabliczka - może zawyżyć wagę, ale ja byłam duża i mój partner też jako noworodki, więc myślę że jest duża szansa że się zgadza :p. A zażywasz sobie Renni ? Ja uwielbiam to owocowe, czasem jadłam 3 tabletki zamiast 2 bo tak mi smakowały :pPP.

asia - no niestety dużo biegania masz :(

martyyyna - mnie też śmieszą te porady, ja tam kurde wolę mieć już dziecko i mieć to uczucie że mogę w końcu normalnie chodzić a nie męczyć się po 10 minutach :p. Też mi się czas dłuży... Ja tam bym poszła na grilla, zresztą byłam ostatnio :D. ALe nie namawiam do złego :p.

iza_marta - nie iwedziałam że nie można drapać roztępów :D. Ja tam drapię bo co mam robić... Macie jakiś sposób na swędzenie ? :D. Współćzuję autka :(

anitajas - spakój torbę, będziesz spokojniejsza :))

U mnie dziś chyba coś ruszyło, Ogółem nie miałam żadnych skurczy przepowiadających całą ciążę, dziś rano wydaję mi się że coś takiego poczułam. A dziś cały dzień mnie boli trochę jak na miesiączkę, ale w sumie ciężko mi stwierdzić czy to nie żołądek tak reaguje. Także niby nic ale jestem trochę podekscytowana że to może być już :). Aż się dziwię jak bardzo się cieszę że to już będzie :D. No ale nic, zobaczy się. Teraz kąpiel w wanience na rozluźnienie po spacerku małym... Siedzieliśmy sobie jeszcze z mym facetem na trawce i się relaksowaliśmy, fajnie było :D.

Pampuszek nie drap!!!! Od drapania robia sie wieksze! Jak mnie swedza to smaruje i czuc ulge. Najwyzej smaruj oliwka dla dzieci w miedzy czasie.

anitajas nie mam pojecia czy to dusznosci czy bezdech?? :eek: mam wrazenie ze mała uciska mi przepone :baffled:

pampuszek
oby sie rozkrecilo ;-)

iza_marta wydaje mi sie ze to mała uciska przepone bo brzuch mi nie opadl jest wysoko :confused2:

reklama
Pampuszek, spakuję, spakuję ale nie wiem, czy dziś czy jutro, bo jeszcze mi się rózne rzeczy piorą ;)
Krcze nic mi się nie chce. Pogoda beznadziejna, raz leje raz świeci chwilkę słoneczko a teraz jakaś wichura przyszła i pewnie znowu jakiś deszcz przyniesie bleh...
Hm...dzisiaj powinnam skoczyć na sklepy na zakupy, ale szczerze mi sie nie chce ... za to zażarłam loda na patyku i michałka ...

Do góry