reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

diabliczka00 póki, co to do wizyty u kardiologa, mniej więcej za 4 tyg, jak będzie termin.. dobrze, że nie byłam sama, bo tak to totalna porażka by była, dopiero w 3 aptece w Krakowie się podjęli zrobienia tego, u mnie w miejscowości to pewnie będą robili problemy, bo już tam mówiła, że takie dawki to tylko w przyszpitalnych aptekach robią :(

reklama
Ale się wlecze ten czas, jak na złość :baffled: Po południu znowu zaczęły się przepowiadające ale są rzadko. Ciekawe czy dzisiaj w nocy będzie powtórka z rozrywki, wczoraj mała tak mi się pchała główką, że musiałam wstać i pokręcić się po domu w nadziei, że się uspokoi... Ale nic z tego, musiałam być bardzo zmęczona i jakoś udało mi się zasnąć z tym kłuciem. O 3 była druga pobudka na siku i koniec spania. Te porady w stylu "Wykorzystaj czas przed porodem na wyspanie się" musiał pisać mężczyzna albo kobieta, która w ciąży nigdy nie była :baffled:
Mam nadzieję, że Lilka nie zechce wychodzić akurat jutro po południu bo mąż idzie na ostatni przed porodem grill z kolegami z pracy. Będę jutro leżeć żeby nie prowokować :-D

Martyna ojj wiem o czym mówisz bo Ja dzisiaj tez dziwnie się czuje...klucia mam i napina mi się brzuch. Przyszykowalam wszystko w pokoju jeszcze tylko ubrania na wyjście dla mnie bo stresa mam...Zostalo nam kupić komodę i wlozyc rzeczy. Muszę jeszcze zakupić aspiratorek bo sol morska mam, linomag do smarowania, sobie cos na brodawki i wodę do picia w szpitalu...
W niedziele wyciagne Meza na spacer może cos ruszy :-)

Ja dzisiaj kupowałam w aptece Octenisept, sól fizjologiczną do oczek i noska a dla siebie Maltan na brodawki. Fajnie nawilża i sutki są cały dzień takie miękkie. W ulotce piszą, że można stosować 2 miesiące przed porodem w celu hartowania. Szkoda, że nie wiedziałam...

Witam wszystkich :)
Probuje czytac nabizaco ale niedaje rady :) ostatnio forum bardzo aktywny sie zrobil :).

My w szpitalu :) staramy sie karmic piersia ciezko - bolesne narazie jakos se radzimy najgorze pierwsze dwa tygodni :) a my mamy dopiero jedna dobe :) ja duzo ciezej dochodze do siebie niz po pierwszym cieciu cesarskim, brzuch strasnie boli zreszta wszystko, cisnienia w zyciu niepamietam zeby mialam takie niskie 73/48 szok, ale to se tlumacze ze jestem przemeczona. Malutka ma na imie Isabella :) ma glosek. Wlasnie juz musze uciekac bo znowu podaje glosek :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mimi4 Twoja coreczka to moja imienniczka ;). A wiesz juz moze kiedy Cie wypuszcza do domu? Jak jest w USA masz coreczke przy sobie i sama sie nia zajmujesz? Ktos Ci pomaga?

Anitkajas oj znow sie wczoraj napchalam paskudztwa. Jak mierzylam cukier po 2godz to byl 120, wiec nawet nie chce wiedziec jaki byl po godzinie. A dzis na czczo 92. Z tym co piszesz, ze masz ponad 100 ja tez tak mialam niedawno i dopiero teraz mi sie jakos obnizyl.

Wczoraj padla mi bateria a latalam po miescie. Wrocilam dosc pozno i nic mi sie nie chcialo. Zreszta nie mam co pisac, bo dla dziecka wszystko mam i tylko czekam zirytowana kiedy to bedzie. Niepotrzebnie gin mowil mi o tym skierowaniu do szpitala na 19.05, bo tylko czuje cisnienie, zeby juz urodzic :p. Wkurzam sie, bo robie cala mase rzeczy i nic nie czuje. Brzuch dalej nie twardnieje, uplawy normalne, nic nie boli. Nawet wczoraj biegalam po schodach, bo mam kondycje. Jedynie co to nogi zaczely mi puchnac.
Wczoraj znow poszalalam z zakupami i zaapotrzylam sie w stroj do cwiczen :D. Tylko, ze szorty, ktore kupilam nie dosc, ze maja dziure na pupie czego nie zauwazylam to jeszcze wzielam za male, bo mnie maz zagadal.
Dzis znow pada a mialam siedziec u rodzicow caly dzien w ogrodzie grrr! I jak tu nie miec zlego humoru od rana! Jeszcze mnie rozstepy swedza a podobno nie wolno ich drapac!

Iza-marta curcie mam przy sobie caly czas :) :) choc mozna dac do pieliegniarek zeby se odpoczac ale niechce bo niechce zeby tam ja dokarmiali mlekiem sztucznym pracujemy nad karmieniem. Przez pierwsza noc zostal maz ze mna pomagal przebieral, podawal, zabieral i takie tam, bo dopiero na drugi dzien wstalam z luzka, bylam podpinana pod kropluwki. Imie wybieral maz :) ja wybralam imie Anastasia ale ze wzgledow ze dzieci to moga byc rozne i przekrecac imie na swoj lad to mogli by powiedziec Nasty (w skrutce) co w tlumaczeniu oznacza obrzydliwe. Bardzo przykro ale dzieciaki czasami okropne. To dalismy Isabella na pierwsze i Anastasia na drugie :) dwa imieni mi bardzo sie podobaja. Sama kiedys chcialam miec na imie Iza :D :D

Ja musze malutka czesciej karmic bo bilubiryna (chyba tak sie pisze) jest w normie ale w gornej poleczce i musimy jakas to naprawic. Mam nadzieje ze wkoncu pojdzie w norme. Wczoraj przychodzila szpitalny pediatra i pytalasie jak z karmieniem i takie tam no to jej opowiedzialam a ona do mnie ze moge mleko dac dla malutkiej, ja muwie ze nie staramy sie zeby spiersi jadla ona znowu z tym mlekiem, wrecz namawiala mnie na to szok. Kazdy ma swoj wybor czy woli mleko kupione czy z piersi, ja jestem jakos ok jak ktos woli sklepowe mleko dla dzieci ale zeby mi niewmawiali :) :)

Jak sie czujecie dziewczyny?
Nanncy jak tam Alicja? Jak se radzicie? Jak sie czujesz po cieciu cesarskim?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mimi4 a jak masz na imie jesli mozna zapytac?

Jejku jaka jestem dzisiaj zla! Oby mi przeszlo, bo szkoda dnia ;-). Jeszcze mam skleroze, bo chcialam sie o cos zapytac i w sumie po to zaczelam pisac i zapomnialam grrr.

No zesz w morde jeza! Jeszcze maz przerysowal i zrobil wgniecenie w boku auta, bo slupa nie zauwazyl. Moje piekne autko :(. Mamy je dopiero pol roku :(.

reklama
izus ja dzisiaj na czczo mialam 110 :/ wczoraj na czczo 130.
Na dzisiejsze cukry moze mialo wplyw to ze wczoraj nie dosc ze najadlam sie slodyczy to jeszcze na noc nie zazylam insuliny bo poszlam z Amelka spac i sama zasnelam. Tak bylam padnięta.

Dzisiaj maz z corcia pojechali do rodzinnych naszych stron na komunię syna mojego brata a ja zostalam sama tzn. z moim psem ;) Myślałam że jak pojadą to sobie odetchne a tymczasem poryczlam sie jak hipopotam no i zla na siebie jestem za te wzruszenia. Mam nadzieję ze szybko mi przejdzie bo kurka takie wzruszenia moga przyspieszyc porod a teraz naprawdę tego bym nie chciala bo jestem zdana sama na siebie lub na 112.
Oczywiście tradycyjnie nadal nie mam spakowanej torby i tak sobie mysle ze moze nie bede jej pakowac coby nie wywolac wilka z lasu?

Do góry