reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Dzien doberek :)
Witam nowe mamusie:)
Normalnie dzis bym orla wyrabala na schodach:/...taka slizgawica...
Poszlam dzis na glukoze...i co...i dupa....jutro musze jeszcze raz bo po pierwsze:
za pozno:D...po drugie moja ginka nie uswiadomila mnie o tym ze mam sobie ja sama zakupic:/...ale co tam:D....spacerek byl:D..i jutro na nowo przeprawa przez lodowisko na chodnikach...a mam spory kawalek;P...za tydz w srode jedziemy skontrolowac zoladeczek malenstwa...mam nadzieje ze sie unormowal...tyle o mnie:)...a tak ogolnie dzis nastepna wizyta w szkole rodzenia;) bedziemy cwiczyc:D...zasapie sie tam chyba:)...milego dnia kochane;)

reklama
Ewelinnnn ja tą ślizgawicę chyba dzisiaj pooglądam z okna, właśnie dzwonił mój luby, nie kazał mi wychodzić z domu, albo zanim wyjdę mam się obłożyć poduszkami :-) może tym razem go posłucham, oczywiście w kwestii niewychodzenia a nie poduszek. Nas szkoła rodzenia czeka jutro, zadyszki jeszcze nie łapiemy na szczęście. Lubię tam chodzić, mogę sobie bezkarnie pogadać o dziecku, jego kopniakach, o moim samopoczuciu, o wózkach, łóżeczkach, materacykach itp bez wyrzutów sumienia, że zanudzam rodzinę i znajomych :)

hej witajcie
jakis czas temu dołączyłam do was i zaginełam w akcji :zawstydzona/y: wracam wiec na łono corka marnotrawna ;-) Płeć poznana na 90 % dziewczynka.Bedziemy wiec miec w domu 2 krolewny :-D.Czytam was codziennie i na biezaco ale ciagle cos przeszkadzało mi odpisac....
Appelcrumble dzieki za linka
diabliczka ja juz ok.15 tc czułam ruchy dziecka poniewaz to druga moja ciaza to łatwiej to wyłapac.Mąż dopiero od tygodnia czuje małą.Dzis spalismy przytuleni do siebie i młoda skopała tatusiowi tyłeczek :szok: z czego on bardzo sie ucieszyl.Ale mam wrazenie ze mniej dotyka brzucha niż w poprzedniej ciazy :-( moze Twojemu przyjdzie taka chec z czasem jak zobaczy bardzo faluje brzuch albo wypietą pupe lub konczyne dzidziusia :confused:
danusia eh gadanie moj mąż tez czesto wyjezdza i nie ma go 3-5 tyg. taka praca i masz racje niektorzy nie rozumieja ze wyjezdza bo musi a nie bo chce :wściekła/y: no przeciez nie wysiedzi tych pieniedzy w domu :wściekła/y:
morela dobrze robisz nie ulegaj to wasze dziecko nie tesciowej!Ona swoje dzieci juz wychowala i imiona im wybrala!! my mamy x-landera XA 3w1 po naszej corci i jestesmy zadowoleni. Zalety to pompowane koła mieszkamy na obrzeżach miasta droge kolo domu may gruntowa utwardzana kamieniem,sprawdzil sie wiec idelanie,mozesz do niego zamontowac fotelik maxi cosi.U nas akurat bylo to bardzo wazne jak sie pozniej okazało bo Emilka jak skonczyla ok. 5/6 tyg. przestała miec ochote na jazde w gondoli.Dojezdzalam do bramy sasiada (ok.20 metrow od mojej bramy) i był krzyk nieziemski to samo było jak jechalysmy np. do parku ujechalam kilkadziesiat metrow i krzyk,przesadzilam do fotelika i spacery stały sie przyjemnoscia ;-) Wada jest waga wozka jesli musisz go wnosic np. po schodach do mieszkania i zajmuje troche miejsca w bagazniku wiec tu trzeba sie zastanowic co Tobie bedzie odpowiadac.
kotka przytulam mocno :*
czekamynaigorka oto Polska wlasnie znaku nie ma mandat jest :wściekła/y:
asku łącze sie w bolu gardla :no: maskara jakas i ja i mąż oboje.Moja corcia widzac nas wczoraj ssajacych tabletki na bol gardla mowi:"Mamusiu czuje ze mam gorące gardło.Prosze o tabletke" ;-) dalam na poczatek cukierka (Emilka w marcu skoczy 3 latka) i po 10 minutach powiedziala ze juz nie ma goracego gardła :-D a plus z tej sytuacji taki ze Emilka ładnie ssa wiec bede mogla jej w razie czego dac tabl. do ssania
gwiazdeczka trzymam kciuki za w miare normalny dzien w pracy.Czytalam o Twojej "super" wspolpracownicy :no: i szefowej :wściekła/y: oraz pomocy prawnika :tak:
brownagula mnie tez niezmiernie irytuja kupy psie na trawnikach :wściekła/y: a od kiedy Emilka chodzi to a ona lubi np. biegac po trawniku jak jestesmy na spacerze to wrecz mam ochote.... sama wiec co zrobic tym włascicielom psow,ktorzy nie sprzataja :dry: fajnie ze macie takie duze auto :tak: matko co za kobieta.Ludzie to sa interesowni ze hej !

witam,
jestem psychologiem i prowadzę obecnie badania naukowe dotyczące oczekiwań prenatalnych kobiet ciężarnych.
zwracam się z prośba do wszystkich przyszłych mam o pomoc w badaniach. Osoby zainteresowane proszę o wypełnienie ankiety, która znajduje się TU: eBadania.pl - Badania ankietowe online
ankieta jest anonimowa a wyniki zostaną wykorzystane jedynie w celach naukowych.
z góry dziękuję za pomoc

Ja właśnie gotuję kapuśniaka, od początku ciąży mam ochotę na kwaśne, czasami aż mi twarz wykręca, ale dzielnie zjadam cały wielki garnek :-)

Ja juz w pracy, pierwsza przerwa. Cos mnie kuje w dole w lewym boku brzucha, chyba ten stress, musze sie zapytac poloznej na kolejnej wizycie.

Funia mniam, bezy bym zjadla :-) z lodami :-) mniam :D
Morela masz racje nie zmieniaj imienia, to Wam sie musi podobac nie tesciom, w ogole dziwnie sie zachowali jak im powiedzialas o ciazy zadnych emocji ani nic.. Dziwne zachowanie.. To gdzie pracowalas?
Brownagula no niestety ale niektorzy ludzie tacy sa chciwi patrza sie tylko na korzysc dla siebie.. a do sprzatania po psach to w Anglii sie placi kary za nie posprzatane kupki wiec jest czysciutko na szczescie :-) ale w Polsce to najgorzej bylo po zimie, jak snieg zaczynal topniec..

Teście to ludzie starej daty, najpierw długi związek, później ślub, na końcu dziecko (trochę w tym hipokryzji bo sami mieli pierwsze dziecko nieślubne, ale twierdzą że kiedyś były inne czasy), na swoją córkę sie obrazili jak zaszła w ciążę przed ślubem, zaczęli z nią gadać jak urodziła w 27 tyg. A ja pracowałam w banku, dużo stresu miałam, bo była zmiana całej organizacji banku, dodatkowo byłam na dwóch stanowiskach, czasami nawet nie miałam czasu zjeść śniadania. Mój kierownik stwierdził, że nie będę miała taryfy ulgowej dopóki nie będzie widać brzuszka :-(

reklama
GWIAZDECZKO rozpychanko maleństwa ;-)

wstyd się przyznać :zawstydzona/y: przespałam 5 minut przy biurku :zawstydzona/y::zawstydzona/y: nie dałam rady ;-) wszystkich przeprosiłam i przekimałam :-) i od razu lepiej :-D

powoli ubieranko i po chłopaków :-D

Do góry