reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Lena - mój M też uwielbia przytulać się do brzuszka. :D

Aśku - ja bym właśnie taki kwaaaśny wypiła. :p

bajka - myj sobie po jednym dziennie, :D albo zagoń resztę do
roboty. :p Na pewno przemęczać się nie możesz. :p ja jakbym
mieszkała w jakimś ciepłym kraju, gdzie ciągle świeci słońce,
zapewne byłabym Perfekcyjną Panią Domu. ;-)

mi Iva - dzisiaj jest taki dobry dzień, a niby piątek 13-go.
Ja również jak zaczęłam sprzątać o 12, to dopiero teraz
skończyłam, jakąś taką werwę życiową miałam. :D

struss - faktycznie pechowo, ja też wczoraj dostałam znów
luteinkę dopochwowo dwa razy, :sorry: trzymam kciuki za szybki powrót do
zdrowia. A body widziałam wczoraj, ale jeszcze wstrzymuję się
z zakupami.:-p

gwiazdeczka - ja się troszkę przepracowałam, ale musiałam gdzieś
pokłady energii rozładować,:-p poza tym gratuluję podejścia. ;-)

aeshete - właśnie.! bo najważniejszy jest kompromis. :D Ja dzisiaj
cały dzień sprzątałam i właśnie obawiam się o kręgosłup, ale
przynajmniej wszystko zrobione. :D

Szuszunia - połowa w końcu minęła, teraz będzie z górki. :-)

Ptysia - w ciąży praktycznie wszystko wypada, :-p także nie przejmuj
się jedzeniem z torebki. :D

Jak już pisałam wcześniej sprzątnięte wszystko, jutro tylko ogarnąć, ale grubszy brud domyty. ;-) Zobaczymy czy kręgosłup nie odmówi mi posłuszeństwa, poza tym nie czuję się przemęczona. ;-) M w nagrodę za sprzątanie zrobił mi tościki z cebulką, na TVN-ie leci Zmierzch, w mikrofali robi się popcorn, miły wieczór będzie zwieńczeniem ciężkiej pracy. :-)

Dobranoc majóweczki, do jutra. :D

reklama
Też czekam na te warsztaty z położną w gdańsky ale daleko do nich jeszcze:-(
Z zakupów jednak nici, jutro idę, dziš po odebraniu wyników progesteronu mi się odechciało bo wynik mam 108,2 co mnie dobiło bo na wyniku były tylko zwykłe normy nie dla ciężarnych w których sie nie mieszcze. W domu się okazało że dla brzuszków normy są inne i niby się mieszcze, co potwierdziła ginekolog przez telefon ale dopiero ok 19 więc do tego czasu stresa miałam:|naszczęście wynik dla brzuszków mam super i lutki nie muszě brac:-) ginalgin na zapalenie przez 10 dni i oby mi przeszło:-D
Jutro wrzuce cwiczenie dla tych które mają boleści brzucha, ginka mi powiedziała by kilka razy to poćwiczyc dziennie i bóle przechodzą:-)

Jak już pisałam wcześniej sprzątnięte wszystko, jutro tylko ogarnąć, ale grubszy brud domyty. ;-) Zobaczymy czy kręgosłup nie odmówi mi posłuszeństwa, poza tym nie czuję się przemęczona. ;-) M w nagrodę za sprzątanie zrobił mi tościki z cebulką, na TVN-ie leci Zmierzch, w mikrofali robi się popcorn, miły wieczór będzie zwieńczeniem ciężkiej pracy. :-)

Dobranoc majóweczki, do jutra. :D
to ja dzisiaj odpoczywałam po wczoraj :p jedynie z psiakiem na godzinny spacer poszłam, ale to relaks dla mnie i dla niego ;) kręgosłup mnie dalej boli więc go nie chciałam nadwyrężać bardziej. wczoraj M mi pasował, chyba muszę poprosić dzisiaj znowu, ale dzisiaj był 10 godzin w pracy i nie wiem czy się zgodzi :p

jutro z kolei zabieram mojego psiaka na psie hasanie z innymi psami :p więc będzie sobie z kumplami szalał przez jakieś 2 godziny i będę mieć spokój od psa do wieczora :p

miłego wieczoru :*

a jutro wybieram sie na ta konferencje "po prostu polozna"

tylko nie wiem jak ja tam dam rade, bo zaczyna sie o 12 ale trzeba byc max o 11:55 zeby sie zarejestrowac, a wyjsc z domu musze ok 11 zeby mlodego do mamy podrzucic, i pierwsza przerwa jest o 13:35 i to kawowa w dodatku a calosc trwa do 17 :eek: a o 15:15 dopiero nagrody i quizy

z glodu padne, zwykle ok 13 musze cos zjesc
moze wezme ze soba cos, tylko nie wiem czy nie glupio tam bedzie jesc z torebki:baffled:

rejestracja to pic na wode.. można przyjść później...
pierwsza przerwa o 13.35. - da się wytrzymać bo bardzo ciekawie mówią. sama szłam z myślą ze będę chwilkę ale zostałam do czasu rozdawania nagród :)
przy pierwszej przerwie są kanapki i herbata i kawa. potem o 15. kończy się druga część dotycząca karmienia piersią. potem jest ten niby quiz polegający na rozdawaniu nagród.. starają się wszystkim coś dać. no może są trzy pytania :) np. jak się nazywa ta czarna linia na brzuchu albo kiedy robi się prenatalne :)
potem ten czas jest na luźną dyskusję i "autografy" więc już w zasadzie koniec po tym quizie....

Ptysia na tej konferencji byliśmy tydzień temu. Pierwsza przerwa była niby kawowa ale były pyszne kanapki z pelnoziarnistego chlebka wiec dałam radę a glodna jestem co 3 godz a na koniec było ciasto.

Czesc majoweczki!
Nie wiem jak wy to robicie ale ja probowalam mojego meza wykorzystac do mycia okien po przeprowadzce w lipcu I efekt by taki ze I tak musialam okna myc po nim bo byly ufajdane. On na pewno to specialnie zrobil bo wiedzial ze i tak poprawie oooo
Co do uzywania olejow do wlosow to ja tez uzywam. Mam teraz arganowy I jestem bardzo zadowolona, poprawil sie stan moich wlosow I takie jakby grubsze sie zrobily.
Ciesze sie na ten weekend strasznie bo praca daje w kosc.
Musialam sie upomniec u meza o jakies igraszki w nocy bo on juz calkimem sie przestal do mnie dobierac :D
Zastanawialam sie czy uda side przekroczyc 1000 stron jeszcze w tym roku a tu prosze jeszcze przed swietami I jest.
W poniedzialek idziemy na USG wiec moze poznamy plec a moze nie Sama nie wiem a maz sie wkurza ze ciagle zdanie zmieniam :) hehe jak nie przymierzajac kobieta w ciazy a co?
No I co do jedzenia to tez wcinam ile wlezie, wiecznie glodna jestem. A ziemiaki to moglabym jesc w kazdej postaci a najlepiej pieczone.
Milego weekendu wszystkim , gratulacje udanych zakupow.
Moj mezus kupil ostatnio talkie fajne pajacyki DLA dzidzi postaram sie wrzucic fotke.

Ostatnia edycja:
My mamy malutką choineczkę 80cm :) Taką zwykłą :)
w zeszłym roku jak się wyprowadzaliśmy, to moja mama spakowała ubraną do worka i wyjęłam już ubraną :D
A moja mama jest w szpitalu, wczoraj do niej dzwoniłam chyba ze 4 razy że jednak wnuka będzie mieć, i za każdym razem mi się poczta zgłasza za pierwszym razem :(

futurystka jogi śliczne imię :D jak miś jogi ;-)
natuszka właśnie mam pepco niealeko ;-) dobrze wiedzieć jak coś to wstąpię sobie ... :)
a olejek arganowy też fajna sprawa ... i do tego jak pachnie słodko :D
aśku może podjadę do Ciebie do H&M :p bo u mnie jak rzucili ciążówki to trzy pary na krzyż...:confused2: jedne xs jakby lateksowe myślałam że pękną mi na tyłku, drugie 36 takie nieforemne a trzecie w rozmiarze 42 ...
albo wyciągnę męża na shopping dalej gdzie jest h&m :-D
jak się dowiedziałam że będzie chłopok, to poleciałam na dział dziecięcy, i kupiłam takie spodenki jakby jeansowe ale z miękkiego materiału :-)i bluzę z kapturem i długim z takimi łatkami na łokciach :-D
Chciałam kupić jakąś koszulę w krateczkę albo serdaczek ale uznałam że 70zł za jedną rzecz trochę słabo, i kupiłam dwie rzeczy za 50zł ;-) bo na wyprzedaży :D
struss szybkiego wyleczenia infekcji... oj ty się masz bidulko z tymi infekcjami nawracającymi... a w ciąży to już w ogóle człowiek chucha i dmucha a tu zawsze się coś przypałęta...:crazy:
i znowu ktoś o bodziakach pisze :D bodziaków i pajacyków to mam pół szafy ale w sumie jedne jeszcze mogą być...:-p
aeshette hasanie z innymi psami??? oooo fajnie :D ja zawsze jak zabiorę Milę gdzieś, gdzie znajomi tez zabierają swojego psa to się tak wyszaleją że dwa dni psa nie ma :-) Ma jednego kolegę-Maksia to jak jedno się wysiusia to drugie zaraz musi naśladować ;-)
Daniusia ja też się zbieram do umycia okien a zobaczymy jak dziś to będzie...

Dzieńdoberek :) o do pepco to i jak.sie wybiore :) przegladam na internecie co trzeba kupic na wyprawke dla maluszka :) takie takie male szkarpeteczki tyci tyci :)
Brownagula na pewno sie dzis do mamy do dzwonisz :)
Struss trzymaj sie cieplkutko i kuruj sie biedulko :)

Dziewczyny wy tez macie takie napady mdlosci, szczegolnie rano. Czasami tak mnie zanosi ale nic nie puści ;(

Jednak się dodzwoniłam do mamy, bo jest w domu a mówiła ze będzie w szpitalu :confused:
Zawieziemy jej wózeczek, bo chcę posprzątać w domu a mama ma dużo miejsca to do maja będzie czekał u niej :)
No i powiemy jej jednak że będzie wnusio :D

Ogólnie to się tak zastanawiam...
wiecie ja skierowanie na badanie mam drukowane i tylko lekarz tam zaznacza kółeczkiem z listy... i jak sama sobie zaznaczę morfologię to nie będzie z tego wielkiego halo?
Bo i tak w poniedziałek idę na tą krzywą,i powtórkę moczu, a ostatnio martwi mnie to, że w sklepie nagle robi mi się ciemno przed oczami, duszno i muszę wyjść...
Dziś to miałam ochotę na dworze się rozebrać do majtek tak mi duszno było... :szok:
Wiecie tak dla własnego świętego spokoju...
Najwyżej co to zadzwonię do gina i zapytam co on na to...
Chociaż... przecież i tak ja za całość płacę sama sobie więc tylko sobie walnę kółeczko i tyle... a na wizycie mu powiem dlaczego, a w weekend nie chciałam dzwonić w prywatnej sprawie i tyle...

co innego jakbym sobie sama wystawiła sama zaświadczenie, że mam mieć np za darmo prenatalne...
ale skoro i tak sama płacę za badania to proszę Was...;-)

macie może kontakt do stazi??? bo ona przecież też bidulka w szpitalu miała być na te omdlenia...

skorupka ja też mam poranne napady mdłości...:-( ale tylko mdłości, bez ściskania się z toaletą...na szczęście...
napisałam i znów mi niedobrze...buuuu :-(

Ostatnia edycja:
reklama
witam sobotnie:-)
skorupka właśnie tam chodzę na pszczyńską:tak: ale tylko na wycenę bo na wadze jest tak duszno i pełno kurzu nie lubię. jak uda mi się coś upolować to też jestem taka szczęśliwa zwłaszcza jak wiem że ta rzecz kosztowała baaardzo dużo a ja ją mam za grosze później koleżanki się pytają jej ale super sukienka a ja no tak kupiłam za 5zł:-D rzeczy dla maluszków też są rewelacyjne takie z porządnych firm jak nowe :tak:mi juz mdłości przeszły na szczęście może zjedz coś jeszcze w łóżku
struss do pepco też chętnie chodzę mają fajne ciuchy i rzeczy do domu:-)
Szuszunia super że już wróciłaś i gratulacje 2 z przodu:-D
brownagula dobrze że mama jednak w domu:tak: a napady duszności też mam czasami przychodzę do domu zlana potem a nie chcę sie rozbierać za bardzo bo znów boję się przewiania:baffled:

ktoś pisał o Zmierzchu też oglądałam jestem fanką ale bardziej książki:-D kocham melodie z tego filmu właśnie sobie słucham:-)
muszę ogarnąć dom i wybieram się do Biedronki:tak:

Do góry