reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

mi_lva jak ja uwielbiam lumpki :D
chociaż mam wrażenie że ostatnio się te w mojej okolicy "popsuły"...:(
No fakt raz kupiłam sobie za 8zł kurteczkę taką skórkową brązową z pull&bear, jeansy rurki lee z suwaczkami na dole nogawek za 3zł, dresik z reeboka za 12 zł ;-)
Ale ostatnio trafiam na takie nieciekawe rzeczy że buuu :(
A dla maluszków, tak do pół roku to już kompletne zero...:( dopiero tak od roczku się zaczynają...
Raz jak jeszcze nie wiedziałam że będzie chłopak to takie śliczności były dla chłopców... spodnie jeansowe z szeleczkami, bezrękawniczki, sweterki...wczoraj byłam i nic ładnego nie znalazłam :(

reklama
hej hej sobotnio :-D

dzisiaj ślubny będzie miał ciężki dzień ;-) wczoraj przyleźli kumple oglądać mecz Zastalu ;-) każdy z flaszeczką, więc oglądanie zakończyło się o 3:15 ;-) delikatnie jestem wściekła, bo musiałam towrzystwo uciszać :no: gdy zaczęli śpiewać o 1 :wściekła/y:teraz wyszło, że Mrowek też wstawał ich uciszać :sorry:już ja coś ślubnemu wymyślę ;-) hmmm ... odkurzanie na bank :tak: do tego ... nie wiem, moze czas wytrzepać nasz dywan :-D tylko trzepaczkę muszę kupić ;-)

słoneczko od rana, więc moze umyję okna w dużym pokoju i będę miała już wszystki pomyte :tak:
reszta rzeczy na bieżąco ;-) słucham rad mojej ginki i nie przesadzam z porządkami ;-)

kupiłam Mrówkowi dwa prezenty :tak: z listu do Mikołaja FIFA 14 na PSP :-D do tego w biedronce wziełam mu robo fish :tak: bo marzy o rybce ;-) kupimy mu rybkę żywą jeśli przez miesiąc będzie miał porządek w pokoju - co jest niewykonalne :-D wczoraj robił kolejne podejście do porządków ;-) i wiecie jak to się skończyło??? rysowaniem :-D tak, tak, a on nie rysuje ;-) bo nie ma cierpliwości i czasu ;-) ale wczoraj tworzył niczym Picasso z Zielonej Góry :-D
kupię mu jeszcze atlas świata - od kilku tygodni wciąga mapę Polski ;-) uwielbia siedzieć przy mapie, więc muszę jakiś atlas mu wyłapać ;-) wczoraj szukałam w jedym empiku, ale nic nie było :eek: jak pojadę sobie po spodnie, zajrzę do kolejnego ;-) ale coś czuję, że kiszka będzie :-( a nie chcę tak w ciemno kupować na allegro ... akurat książki lubię najpierw pooglądać ;-)

zaraz lecę po śniadanko :tak: i jadę do Sulechowa ;-) muszę zrobić zdjęcia tej mojej ramy od boldera ;-) chcę załatwić to szybko, by wiedzieć na czym stoimy ;-) i przy okazji wywiozę do mamy zbędne rzeczy ;-)

aśku może podjadę do Ciebie do H&M :p bo u mnie jak rzucili ciążówki to trzy pary na krzyż...:confused2: jedne xs jakby lateksowe myślałam że pękną mi na tyłku, drugie 36 takie nieforemne a trzecie w rozmiarze 42 ...
trzeba mi było brać te 42 :tak: ;-) do najbliższego h&m mam min 100 km, więc u mnie dupa ;-)
a tak swoją drogą moja koleżanka ma koleżankę, której siostra pracuje w h&m (akurat naszym), wiec coś tam wiem o tych wyprzedażach w tym sklepie ;-) ... nic tylko pozazdrościć takich znajomości ;-)

Sagę Zmierzch też czytałam :-D ostatnie części już takie naciągane ;-) filmy próbowałam oglądac, ale dla mnie to taka kicha jakaś ... jeszcze pierwsza część ok, ale reszta ... ostatnio jednym okiem oglądałam na canalu ostatnią cześć ;-) i nie zamierzam oglądać więcej razy ;-)

co robi "chore" dziecko? ;-)
DSC_4158 (1024x681).jpg
oczywiście męczy swoje psp ;-)

Załączniki

• DSC_4158 (1024x681).jpg
    DSC_4158 (1024x681).jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
aśku już powiem Ci że miałam taką myśl żeby wszystkie te ciążówki kupić jakie były na wyprzedaży i później pisać na forum i wysyłać która by chciała xD

mi_lva pozazdrościłam lumpków xD poszłam a tam proszę: trzy pary ślicznych chłopięcych spodenek długich 2-4 miesiące, i dwie bluzeczki z krótkim rękawem :D za wszystko dałam 5zł :D niach niach :D

a był taki śliczny welurkowy komplecik dla dziewuszki różowy z kaftanikiem z kołnierzykiem z my little pony :D
I dla dziewuszek tyle różowych kaftaników :D

ale kupiłam c chciałam i wyszłam bo te baby się pchały jak chore!!!!!!!!;/
chwalenie w odpowiednim wątku :D

rejestracja to pic na wode.. można przyjść później...
pierwsza przerwa o 13.35. - da się wytrzymać bo bardzo ciekawie mówią. sama szłam z myślą ze będę chwilkę ale zostałam do czasu rozdawania nagród :)
przy pierwszej przerwie są kanapki i herbata i kawa. potem o 15. kończy się druga część dotycząca karmienia piersią. potem jest ten niby quiz polegający na rozdawaniu nagród.. starają się wszystkim coś dać. no może są trzy pytania :) np. jak się nazywa ta czarna linia na brzuchu albo kiedy robi się prenatalne :)
potem ten czas jest na luźną dyskusję i "autografy" więc już w zasadzie koniec po tym quizie....

ale jak sa te pytania to na hura sie wszystkie zglaszaja? czy jak ?

Ptysia na tej konferencji byliśmy tydzień temu. Pierwsza przerwa była niby kawowa ale były pyszne kanapki z pelnoziarnistego chlebka wiec dałam radę a glodna jestem co 3 godz a na koniec było ciasto.

no to moze nie bedzie tak zle ;)

Witajcie Kochane!

Plany na dzis: duzo prania i konczenie swiatecznych zakupow. Musze mezowi cos kupic, wszyscy zlozylismy sie na ipoda bo swojego podeptal :o ale jeszcze musze mu cos od siebie kupic, moze perfumy albo jakas koszule?

Zmierzch lubie bardzo ale nie filmy, ksiazki uwielbiam :)

Co do mdlosci to nie mialam caly tydzien a wczoraj mi wrocily :/ rano i wieczorem ale na szczescie bez wymiotow.

Witam :)

ja zostałam do jutra sama.. bo mąż pojechał do Warszawy na firmową Wigilię... nie lubię takich wyjazdów...

Wczoraj udało mi się kupić dużo prezentów :-D, zostały tylko dla babci i dziadka..

Od wczoraj mamy w domku choinkę... uwielbiam wieczorem widok lampek na choince... :-D

Danusia - wrzucaj fotki pajacyków, mój nawet jakby bardzo chciał
zrobic dobrze, (w sensie umyć okna) :-p to i tak zostają maźgi na
które on nie zwraca uwagi, a ja tak. :zawstydzona/y: Ja również co chwilę zdanie
zmieniam, a jeśli chodzi o humory, to masakra. :p Jesli chodzi o
wczesne wstawanie to pobiłaś nas wszystkie. :) 2.57.? ;-) Rekord. :-)

brownagula - ja mam identycznie, czasami jest mi tak gorąco, że
mam ochotę okna pootwierać, a nieraz mróz jest :sorry: i tylko M
krzyczy na mnie, że zapalenia płuc dostanę. :zawstydzona/y: Jeśli chodzi o lumpki
to można faktycznie super rzeczy znaleźć, ;-) ale ja nie mam
cierpliwości do szukania, niestety. :-(

Mi Iva - jeśli chodzi o książki, to zawsze zaczynałam, ale nigdy
nie mogłam skończyć, :zawstydzona/y: natomiast filmy oglądałam wszystkie. ;-)

Aśku - mój właśnie trzepie dywan, na szczęście nie za karę. :p
Aha i miałam już kiedyś pisać, że jak Cię czytam wnioskuję, że
masz bardzo ciekawe życie, brak nudy kompletnie. :D Zazdroszcze. ;-)

gwiezdeczka - jak to podeptał.? :p

A propo ciuszków dla dziewczynek, jest ich masa. Normalnie co druga
rzecz ładniejsza. :-p Dzisiaj dalsza część porządków, ale bardzo spokojnie, bo wczoraj chodzić nie mogłam. :-(
Dostaliśmy z M od jego rodziców piękną komodę na rzeczy dla maluszka, :-) czeka teraz tylko do złożenia także
jestem VERY HAPPY. :-)

A propo teściowej to mówiła mi dzisiaj, żebym zakładała dziecku jak najczęściej coś czerwonego, :-p żeby mi nikt go nie zauroczył, WTF.? :-p

Do później majóweczki. Muaa. :** ;-)

reklama
Zapomnialam sie pochwalic, ze maz poprosil o niedziele wolne (nagadal, ze ja w ciazy nie moge sama w domu siedziec itd) i DOSTAL :) tak wiec kazda niedziela nasza :):):)

Natuszka wlasnie nie wiem, nie bylo mnie w domu, wrocilam i powiedzial ze podeptal :o. Ale masz tesciowa, nie wierz w takie rzeczy :)
Futurystka milych zakupow, ja tez sie zbieram ale zebrac sie cos nie moge.
Martynia do jutra szybko zleci, czasami trzeba pobyc samemu.. A choinke tez uwielbiam nie moge sie na moja napatrzec :)
Milva ja tez lubie lumpki, tutaj sa tez fajnie zrobione, rzeczy sa ulozone kolorystycznie i rozmiarowo tak wiec latwo jest cos znalezc :)

Do góry