reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

diabliczka tak jednak ta fasolka jest :-D tak mi posmakowała że dwa talerze zjadłam :-D
skorupka mi się te leginsy podobają ale na kimś... raz przymierzyłam sobie, ale własny tyłek mi się w nich nie podobał... :-(buuu... a takie cieplusie były i grzały pupę :(
natuszka ja też bym jadła takie "ciężkie" polskie żarełko :szok: bigos, gołąbki, fasolka bo bretońsku...:szok: dobrze że siedzę w domu to nie muszę się przejmować efektami ubocznymi :-p
ślubny pojechał te klocki wymieniać, jeszcze nie dzwonił więc chyba kupiłam te co trzeba xD
Mam nadzieję że się wyrobi tak do 18,30 bo przecież do tego lekarza jedziemy...
makao, nie wiedziałam że w BOS tak łatwo jest o kredyt...
aż dziwne... powiem ślubnemu ciekawe co na to powie :))
No szybko mi się udało z prenatalnymi aż sama się dziwię ;-) dam znać jutro, bo pewnie dziś po wizycie będę padnięta
mi_lva weź mi nie mów o tych babsztylach... jesooo...:wściekła/y: w biedronce,lidlu gdziekolwiek wszędzie... stanie taka na środku, zostawi wózek i idzie chleb macać, a ty masz przefrunąć chyba... albo idzie i nie patrzy nawet gdzie i się tym wózkiem gotowa zabić...
struss ja idę na picie tego ulepka w poniedziałek... aż na samą myśl mi niedobrze, takiego mam stracha jak mój organizm zareaguje...
i też się martwię co ja przez te dwie godziny będę robić.... książkę, radio??? chyba tyłek mi tam do krzesła przyrośnie...
ale fajna data urodzenia :D a urodziła siłami natury? kawał chłopa :D
Moja Milucha też ma fajną datę urodzenia : 2.02.2012 :p
gwiazdeczka ja już w spodnie ciążowe musiałam się zaopatrzyć ponad miesiąc temu :zawstydzona/y:
brzuch i biodra tak mi urosły...
a ja czytałam że nie można chodzić, trzeba siedzieć bo przy ruchu się spala glukozę i wynik się fałszuje...
Nie wiem ile w tym prawdy;-)
aśku mnie tak wzięło na pierogi ruskie i też kupiłam w biedronce xD

A ja sobie wyprostowałam włosy i aż się lepiej czuję... :-D Jak mam takie prościutkie jak druty, gładkie to czuję się o niebo lepiej.. :p jeszcze wsmarowałam sobie olejek arganowy w końcówki i tak ślicznie mi pachną ...:D
ale tak to już z kobietami, jest te co mają kręcone włosy chcą je wyprostować, a te co maja proste marzą im się bujne fale :-D

a to zdjęcie mojej psinki, które obiecałam:
przed strzyżeniem i po...
2013-05-19 09.35.59.jpg2013-12-10 18.00.25.jpg
Teraz się wstydzi na dwór wychodzić;/ a kubraczek odstaje... wygląda jak grzywacz jakiś ... czekamy aż włoski odrosną ;-)

Załączniki

• 2013-05-19 09.35.59.jpg
    2013-05-19 09.35.59.jpg
    47,4 KB · Wyświetleń: 55
  • 2013-12-10 18.00.25.jpg
    2013-12-10 18.00.25.jpg
    12,6 KB · Wyświetleń: 59
reklama
ale ciszaaa..

no I druga przerwa :) jem sucha bulke bo na nic innego, poza pierogami, nie mam ochoty.
Co do wlosow to ja tam lubie moje proste. Jedyne co mnie boli to to, ze niedawno musialam je sciac bo byly bardzo przesuszone :( ale teraz juz sa ladnie I mocne :) wiec zapuszczam :)

diabliczka szerokiej drogi :)
brownagula mi wlasnie tylko brzuch I piersi rosna. Biodra I pupe mam taka sama na szczescie caly czas :)

ja już po zakupach się nalatałam ale tak fajnie cieplutko na dworze i to słoneczko:)teraz normlanie padam,
ale nakupiłam sobie różnych nowych soli i płynów do kąpieli świątecznych i na szczęście z pęcherzem już dobrze więc mogę sobie dupsko wymoczyć:-D

diaboliczka miłego pobytu, 4dni to tu na forum naskrobie się że nie do opanowania:-)
brownagula jaki słodziak z psiaka my mamy chow chow'a i się tak właśnie zastanowiłam jakby wyglądał jakbyśmy go ogolili hihi, a co do włosów ja mam kręcone i szlag mnie trafia bo muszę końcówki prostować zawsze bo inaczej tak się skręcą, że kołtun taki się robi i trzeba obcinać:(

Natuszka21 podzielę się opinią, jak przyjdą ubrania :)
co do zainteresowań Maleństwem, to u mnie też nie ma z tym problemu, a poprzednim razem moja ciąża zakończyła się w 13 tygodniu. Myślę, że najprostszym rozwiązaniem będzie rozmowa ze wszystkimi, że potrzebujesz ich wsparcia, zainteresowania, a nie dobijania, że nie wiadomo jak będzie. Teraz już jesteś na takim etapie, że wszystko musi być dobrze i będzie dobrze :) a co do kupowania ciuszków, to mnie już tak ręce swędzą, że pewnie w styczniu kupię jakiegoś ciuszka, ale nikomu nic nie powiem. Pomimo tego, że większość mnie wspiera, teściowa też się już nie może doczekać jaka płeć, też chce pokupować jakieś ciuszki i spacerówkę. Kochana najważniejsze żebyś i Ty uwierzyła w to, że nic złego się nie stanie i żeby oni o tym wiedzieli, że Ty mocno w to wierzysz i wiesz, że będzie ok. Dzidzia będzie sobie zdrowiutko rosła do maja, a w maju zobaczysz swój najpiękniejszy Skarb świata :) ja czasami też się zastanawiam, czy wszystko będzie dobrze, że tylko czasami jakieś smeranie czuję, a raz jakiegoś małego kopniaczka i nie wiem czy jest dobrze, ale pomimo tego wiem, że jest dobrze, bo gdyby nie było to byśmy nie rosły :) cycki by nas nie bolały i jakieś pierogi, bigosy, ziemniaki z kefirem, mandarynki i truskawki byłybyśmy w stanie sobie odpuścić na inne dni :) główka do góry i się nie przejmuj!

karmelowa
oj zdróweczka dla Was :*

Cześć dziewczyny,

Ja tak na szybko... nie wiem już co robić.. :-(
Cały wieczór i pół nocy męczył mnie ból brzucha z prawej strony - od spojenia do żeber, promieniujący aż na plecy...
Rano przeszło... ale moj M. zafundował mi poranek szczerości, nasłodził tak, że siedze i rycze....
I znowu mnie boli... Ból jest okrutny...

Czy jechać z tym? Może to tylko więzadła? Bo takie ból skurczowy to to nie jest... :confused2:
eh..

i jak u Ciebie? przeszło czy pojechałaś na IP?

funia11
wszystkie tak fiksujemy :) i z utęsknieniem czekamy na kolejną wizytę :)

skorupka89 leginsy wymiatają :) a nie będą Cię cisły w brzuszku? :)

zosiasamosia też mam problem ze skórą, wszystko mnie swędzi, ale jak posmaruje balsamem jest oki. To wynik ciąży i pogody. Mi lekarz powiedział, że teraz skóra wszędzie może być sucha i żeby się smarować.

Dziewczynki trochę Was nadrobiłam :) byłam wczoraj z siostrą oglądać suknie ślubne dla niej (bierze slub kościelny 3.05.2014) i uwierzcie mi - nic nie ma:szok: no tak się nałaziłyśmy po tych sklepach, że szok, a tam pustki, a niby nowa kolekcja... wszystko tylko koronkowe, takie skromne, jakby wszystkie kobiety chciały mieć skromniutkie proste sukieneczki... ehhh, współczuję jej, bo ja takiego problemu nie miałam. Po wszystkim poszłyśmy o niej, zjadłam pizze i nie mogłam już usiedzieć. Wróciliśmy z M do domu i o 22 już smacznie spałam :)

Co do laptopa to CHODZI :-D czasami jakiś klawisz się zatnie i myszka na początku nie chciciała współpracować, ale teraz chyba jest oki :) jakie szczęście, już widziałam wszystko w czarnych barwach.

Boniu siedze sobie sama w domu, M na basenie z kolegą, a tu nie ma co oglądać... pogoda do bani, nic się nie chce, nic a nic... a tu tyle sprzątania przed świętami, ho ho ho... też tak macie? a co zrobić, żeby mi się chciało? :)

ale mnie wzięło:szok: chłopaki składali klocki lego postanowiłam się położyć pod kołderką bo jakoś zimno mi się zrobiło ale nie maiłam zamiaru spać nie chciało mi się. przyszedł M przytulił się i tak spaliśmy 1h30min:szok: a młody bawił się w pokoju złote dziecko:-)
mam górę garó do zmywania ehh zaraz się za to zabieram później kompanko i pod kołderkę:-D może jakiś popcorn:tak:

Aśku dobrze ze mały dochodzi do siebie mamusia rozpieszcza to i synek szybko wraca do zdrowia:-D
brownagula ha jaka fajna psinka:-D ja też mam kręcone włosy kiedyś namiętnie prostowałam a teraz coraz bardziej je kocham chociaż czasami są niemożliwe do ułożenie i najchętniej zgoliła bym je na łyso:wściekła/y:;-)

Cześć Dziewczyny!
Znów mam zaległości na forum, bo odświeżaliśmy mieszkanie a teraz od tygodnia leżę przeziębiona w łóżku i nie mam na nic siły :-(.
Ale wczoraj udało nam się poznać płeć dziecka i będziemy mieć córeczkę :-).

Pozdrawiam Was cieplutko i wszystkim Majówką życzę dużooooo zdrowia!!!

Cześć Dziewczyny!
Znów mam zaległości na forum, bo odświeżaliśmy mieszkanie a teraz od tygodnia leżę przeziębiona w łóżku i nie mam na nic siły :-(.

zdróweczka i dla Ciebie :) i gratulacje córuni :)

reklama
Cześć majóweczki:-)

Ja po badaniu z glukozą- OMG myslałam, że obrzygam babę która obok siedziała, takie to paskudne było, ale dałam radę, trochę mi się słabo zrobiło, ale jakoś wytrzymałam 2 godzinki :-)

Czyli brać urlop/zl na ten dzień? Nie dam rady latać z labolatorium do pracy (bo mam 2 min. od firmy)?

Cześć Dziewczyny!

Gratuluję córeczki :-D I zdrówka dla Ciebie!

Moja sis juz lepiej, wstała z łóżka nawet. Teraz obserwacja szpitalna i a'la rehabilitacja.
Wczoraj za to był hicior: sis w pierwszej dobie po operacji przepukliny kręgosłupa. Nie może się ruszać, nawet przesunąć na łóżku - zakaz. Przychodzi salowa, kładzie jej talerz z obiadem dobre 2 metry od łóżka i wychodzi.
Kolacja - jak wyżej.
Docieram do sis o 19, wchodzi pielęgniarka razem ze mną i z pretensjami do mojej sis: A dlaczego pani niczego nie je?
:rofl2:

Czy stazi się odzywała z tego szpitala? Wiemy coś?

Ostatnia edycja:
Do góry