reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

gwiazdeczka - mój też po sobie sprząta, ale i tak po nim poprawiam,
bo on nie zrobi tak jak ja. :-p

Struss - a moja przyjaciółka, wczoraj pojechała i do dziś się nie
odzywa, ani nie odbiera. Pewnie już po i odpoczywa. :D Nie mogę
się doczekać jak zobaczę jej synusia, ;-) dawno takiego maleństwa nie
widziałam. :-)

Aśku - i tak mój M jak zobaczył, to od razu stwierdził, że mu
się absolutnie nie podoba. ;/ Aha i dobrze, że mały już wyzdrowiał. ;-)

diabliczka - buziaki i smacznego. :D:* ;-)

brownagula - ja mam takie okropne, bo są ani proste, ani kręcone.:cool:
Masakra, takie lekkie fale, ale to dopiero jak nie wysusze i
zostawię żeby same schły. Jeśli chodzi o klocki to gratuluję,
sprostałaś zadaniu.;-)

futurystka - dobrze, że z pęcherzem w porządku. ;-) Dla odmiany, ja
chodzę do toalety co chwilę i cały czas czuję się nie dosikana.?:-( Jakieś
sposoby na to.?

bajka - dziękuję za miłe słowa. :D :* U mnie ze sprzątaniem jest
tak, że jak jest brzydka pogoda to nie ma mowy, żebym cokolwiek
zrobiła,:zawstydzona/y: natomiast słońce daje mi takiego kopa, że jestem w stanie
duużo nadrobić. :D Także może zamów sobie słońce. :p Jeśli chodzi
o suknie to ja mam ślub w lipcu w pryszłym roku, także mam
nadzieję, że nie będę mieć problemu z suknią, bo czasu będzie mało. ;-)

mi-Iva - przypomniałaś mi o popcornie, też sobie zrobię. :-p

izamarta - gratuluję córuni. :D

Ja właśnie wróciłam od lekarza, pojechałam kontrolnie, przestraszyłam się, bo brzuch bolał mnie cały dzień i to tak silnie, że
nie byłam w stanie chodzić. :-( Przypominał mój poronny, dlatego nie zwlekałam. :-( Okazało się, że to jakiś ból jelitowy i z maleństwem wszystko dobrze. ;-) Za tydzień mam się zgłosić normalnie na wizytę, a dzisiaj szybciutko, serce, szyjkę itp. Wszystko w należytym porządku. :-) Trochę spanikowałam, ale lepiej zapobiegać niż leczyć.. :tak: Poza tym nerwy by mu nie pomagały, a nie mogłam się uspokoić. :sorry:

Lekarz po sprawdzeniu wszystkiego zalecił "picie melisy", bo już drugi raz awaryjnie u niego jestem (cóż zrobię jak po ostatnim incydencie jestem bardziej przewrażliwiona) i przepisał magne B6.

Dzidziuś tak kopie, a w szczególności kiedy siedzę, albo leże. :-p Tylko jak chodzę jest spokojny. :-p

reklama
Natuszka21; nie ma za co :) od tego tu jesteśmy :) w sumie racja, przydałoby się trochę słońca :)oj to czasu do ślubu będzie rzeczywiście trochę mało, ale dasz rade :) wierzę w Ciebie :)
a do lekarza lepiej pójść i się nie stresować i potem pluć w brodę, że się nie poszło. Masz rację:)

o a co to wszystkie Majóweczki już śpią? ja też już lece. Dziś poprawiłam sobie humor i pomalowałam paznokcie u stóp i dłoni - na czerwono :) hehe
dobranoc :*

Lena - Zdrówka dla synka
Skorupka - Bardzo fajne te legginsy
Mallaika - Gratki udanej wizyty
Zosiasamosia - to zależy od przychodni. W mojej trzeba siedzieć te 2 h.
Struss - Gratulacje dla koleżanki
Diabliczka - Miłego wypoczynku
Aśku - Fajnie że Mrówek wraca do zdrowia
iza_marta - Gratuluję córeczki
An-Ka - Masakra, ta sytuacja przedstawia polską służbę zdrowia :wściekła/y:
Natuszka - Bo jak chodzimy to kołyszemy maleństwa i pewnie śpią. A jak my chcemy spać to one szaleją

Bajka - Jeszcze nie wszystkie śpią ;-) Mi się załączyła już chyba nocna bezsenność. Mogłabym siedzieć i siedzieć. Szkoda, że córa nie ma litości rano nad mamą.

Ja dzisiaj dokupiłam ostatnie prezenty, nawet je częściowo popakowałam ;-) Zostały mi paczki ze słodyczami dla dzieciaków, ale to już przed samymi świętami ;-)

Dobranoc

fyturystka widze że wszystkie mamy na forum jakieś psiaki i kociaki :D o chow-chow ... fioletowy języczek tak??? :-D
ja mam całe kręcone... to znaczy w sumie to ni to proste ni kręcone... jak sobie po umyciu wgniotę w mokre piankę, i wyschną bez suszarki to loki z prawdziwego zdarzenia :tak:
ale weź czekaj i codziennie myj jak rano czasem czasu nie ma ...
także jak wyprostuję, to nie mam problemu z rozczesaniem itp ;-)
skorupka ja to przed ciążą nosiłam spodnie xs to wiesz :-p raz jak chciałam założyć ukochane rurki jeansy to ... no niestety opięte jak... :zawstydzona/y:
buu co ja zrobię jak będę musiała 10 par ukochanych spodni xs wydać ?;-(
bajka wierzę że nic nie ma... niby salonów ślubnych jak grzybów po deszczu, a takie wszytsko nieładne że ... ten sam problem miałam w 2011... albo wyglądałam jak beza,albo jak sukienka sprzed 40 lat... a też wszystko niby nowe, a liczą sobie jak za zboże...:no:
iza_marta gratuluję córci :D
An_ka ja gdzieś niby czytałam że jakaś kobitka jak miała niedaleko pracę, to jej pozwolili iść do pracy, będziesz musiała zapytać :) niektóre nawet pozwalają cytrynę sobie zabrać żeby dało się wypić...:rofl2:
natuszka,gwiazdeczka mój ślubny to zaś bałaganiarz, taki księciunio bo mamusia wszystko za niego zawsze robiła :confused2: nawet na stole zostawi kubek po kawie, brudny talerz, czasem nawet na stole położy psią szczotkę :szok: .... aaaaaaaa..... jesooo jak się wkurzam na to wszystko na niego... :wściekła/y:
Ale jest lepiej niż kiedyś, przynajmniej już na pufie nie zostawi ubrań tylko zaniesie do łazienki xD
natuszka polecam spray z avonu do prostowania włosów :D rewelacja! do następnego mycia włoski idealnie proste i gładkie :D

jak zwykle nie śpię od 3 ... i tak mnie mdli że... brr...:-(

Ale produkujecie dziewczyny,
Czytam Was od poniedziałku i dopiero nadrobilam. Odkąd wróciłam do pracy to cieżko mi byc na bieżąco.

Zrobiłam wczoraj badania, wszystko jest dobrze oprócz hemoglobiny oczywiście, spadała, spadała i spadła poniżej normy...
TSH wzrosło w końcu i jest juz w normie.

Nie wiem która wklejala linka choinkowego, ale całkiem fajna tez sie zastanawiałam nad nią i w końcu kupiłam inna
Zobacz ofertę: CHOINKA SZTUCZNA ŚWIERK NATURELLI JAK ŻYWY 220 CM http://allegro.pl/showItem2.php?item=3783945996 i przyznam ze wyglada bardzo fajnie.

Tez macie ostatnio taki apetyt jak ja?
Jadlabym i jadła non stop zwłaszcza słodycze. Od razu widac to na wadze bo zaczęłam w końcu tyć. Pisze ze w końcu bo do tej pory waga była na minusie w stosunku do tej sprzed ciąży.

Aha i zapomnialabym. Dziewczyny życzę Wam wszystkim szczęścia w ten piatek 13-go i pomyślcie z uśmiechem ze juz weekend!!!!

Ostatnia edycja:
I już piątek!Dzisiaj na śniadanie wypiłam litr mleka i jestem taka pełna.Na dworku ładnie ,mrozek jest ,ale i słoneczko.Tak mnie korci ,żeby zacząć coś kupować dla Dzidzi ,ale jak kupować jak nie znam płci?Tak Wam zazdroszczę ,że już wiecie.....cierpliwość to nie moja cecha.Oj dzisiaj piątek 13!Uważajcie na siebie,licho nie śpi....w ogóle wierzycie w takie "rzeczy"?

ja już po zakupach się nalatałam ale tak fajnie cieplutko na dworze i to słoneczko:)teraz normlanie padam,
ale nakupiłam sobie różnych nowych soli i płynów do kąpieli świątecznych i na szczęście z pęcherzem już dobrze więc mogę sobie dupsko wymoczyć:-D
diaboliczka miłego pobytu, 4dni to tu na forum naskrobie się że nie do opanowania:-)
brownagula jaki słodziak z psiaka my mamy chow chow'a i się tak właśnie zastanowiłam jakby wyglądał jakbyśmy go ogolili hihi, a co do włosów ja mam kręcone i szlag mnie trafia bo muszę końcówki prostować zawsze bo inaczej tak się skręcą, że kołtun taki się robi i trzeba obcinać:(

futurystko- a próbowałaś olejowania włosów- kręcone włosy są zawsze wysokoporowate, dlatego się plączą i kołtunią- poprawiając ich kondycje olejowaniem możesz sprawić, że będą piękne, błyszczące i nie będą się kołtunić.

oto link do fajnego bloga:
Wiedźmi Kociołek: Pielęgnacja włosów o wysokiej i normalnej porowatości
polecam:)

wichurka ja niby od początku mam super hemoglobinę, robiłam na początku i było ponad 14, ale poproszę lekarza żeby mi dał skierowanie....
Coś te moje zawroty głowy, i nagłe uczucie omdlenia wcale mi się nie podobają...:no:
apetyt to ja mam ... ale nie na słodkie :-D dziś z rana zjadłam cztery kanapki i jestem głodna już ...ja się boję że w takim tempie to moje dziecko do maja będzie ważyło z 6kg jak się urodzi :szok:
Ja tam w przesądy takie nie wierzę :D
z resztą wydaje mi się że nastawienie dużo daje :D jak sobie wkręcimy pecha od rana to go przywołamy :D
funia oj ja się dziś wybiorę do H&M bo ostatnio były wyprzedaże :D i chcę upolować jakąś ładną rzecz skoro już wiem że będzie syn :D
Mamusia będzie stroić małego eleganta od najmłodszych lat, a co ;-)

i zrobię sobie spacerek do laboratorium, zapytam ile kosztuje to badanie na krzywą cukrową żebym zawału nie dostała w poniedziałek :D

Brownagula tez miałam na początku wysoka hemoglobine ponad 14 ale to na początku, pózniej to rownia pochyla. Robię morfologie co miesiąc wiec widzę. Ciekawe co na to lekarz?

reklama
witam w ten mglisty dzień:) nie wierzę w 13 piątek ani czarne koty itp głowa do góry i uśmiech na twarzy:-D
iza_marta
gratulacja córeczki zazdroszczę:-)
An_Ka dobrze że z siostrą już jest lepiej a pielęgniarka szkoda gadać :baffled:
Natuszka21 no to teraz już na spokojnie kochana ale lepiej jechać i się uspokoić niż panikować w domu;-)
wichurka82 piękna choinka taka gęsta i rozłożysta u nas by nie weszła ale piękna:tak:
kotka83 ooooo widzę że włosomaniaczka tak jak ja :-D dzięki olejowaniu doprowadziłam włosy do ładu to jest fakt ale na kręcone włosy nie polecam oleju kokosowego:tak: zobacz sobie też ten blog Jak dbać o długie włosy? super super:-D

Do góry