reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Dziewczyny tak produkujecie, że aż sprawdziłam jak inne cieżaróweczki na takim wątku i tak:
listopadówki mają o 400 stron więcej
grudniówki o 200 stron mniej
styczniówki o 50 więcej
lutóweczki mają o 200 stron mniej
marcówki o 300 stron więcej
kwietniówki 400 stron mniej

Wychodzi na to, że będziemy jakimiś forumowymi rekordzistkami:DDD

reklama
Dziewczyny tak produkujecie, że aż sprawdziłam jak inne cieżaróweczki na takim wątku i tak:
styczniówki o 50 więcej

Też zwróciłam uwagę....... ;)

Mam do was pytanie ;)
Właśnie naszła mnie straszna ochota na lampkę wina ! xD I tak zaczęłam się zastanawiać i szukać na forach... Zdania są podzielone : ) A wy jak z tym w ciąży ? Ja nie wiem czy bym się zdecydowała, jednak te 9 mies to znowu nie tak długo, żeby nie móc się powstrzymać. Już i tak mam wyrzuty sumienia że piłam parę razy jak jeszcze nie wiedziałam o ciązy......
Ciekawa jestem waszego zdania ; )

jak bylam w pierwszej ciąży to lekarz polski ginekolog ordynator oddzialu położniczego powiedział mi ze lampka wina nie zaszkodzi wiec i teraz czasami sobie winka naleje przeważnie jak jest jakas okazja do tego a jak maz ma piwo otwarte to czasami tez się napije wiadomo ze nie pije całej butelki tylko kilka lykow i to nie codziennie

Hej!

Readerle - Gratuluję własnego M ;-)
Anetkaaa - przyjdzie i czas na Ciebie z ruchami ;-)

Co do słodyczy to mój M też nie lubi, ja normalnie też nie lubię. U nas nigdy nie ma nic słodkiego. W ciąży tej i poprzedniej czasami mnie na coś najdzie, ale też rzadko ;-)

Dziecko uśpione, dzisiaj nie było drzemki :-(. Usnęła po 15 minutach marudzenia, ale była już taka zmęczona.

Ja też się chciałam pochwalić, że M w końcu dostał etat. Po 11 latach pracy, na początku wiele lat miał swoją firmę, ale potem przestało się nam to opłacać więc ok 3 lata pracował na umowę śmieciową i w końcu wywalczył sobie etat ;-).

Dobranoc

Hej! Readerle - Gratuluję własnego M ;-) Ja też się chciałam pochwalić, że M w końcu dostał etat. Po 11 latach pracy, na początku wiele lat miał swoją firmę, ale potem przestało się nam to opłacać więc ok 3 lata pracował na umowę śmieciową i w końcu wywalczył sobie etat ;-). Dobranoc
Dzięki. Gratuluje stabilizacji etatowej:) Co etat to etat:))

styczniówki o 50 więcej

WARIATKI :szok:

Hej!

Readerle - Gratuluję własnego M ;-)

Ja też się chciałam pochwalić, że M w końcu dostał etat. Po 11 latach pracy, na początku wiele lat miał swoją firmę, ale potem przestało się nam to opłacać więc ok 3 lata pracował na umowę śmieciową i w końcu wywalczył sobie etat ;-).

Dobranoc

Gratulacje! :-D

Witam Was dziewczyny w ten zimny wieczór.
Piszecie o alkoholu i przyznam ze czasem pije piwo bezalkoholowe. Dziwne to bo piwa nie lubię normalnie a teraz aż czasami mnie skręca.

Ale sie najadlam :) wpadlam tylko zyczyc dobrej nocki :) padaam, do domu jechalam dwa razy dluzej niz zazwyczaj takie korki byly :/

Kurczaczek gratulacje :)

Wszystkie Kobitki my to sie naprawde produkujemy z tym pisaniem :):):)

reklama
Lena, Kurczaczek ja wiem że przyjdzie czas, ale jakoś mnie to stresuje:0
Dziewczynki a słyszałyście o FAS??? Alkoholowe uszkodzenie płodu, nie ma określonej bezpiecznej dawki w całym okresie ciąży. Bardzo dużo się o tym uczyłam. Efekty widać u wielu mieszkańców warszawskiej starej pragi:) Teraz to już teoretycznie żaden lekarz nie powinien mówić że wino jest zalecane.
Alkoholowy zespół płodowy – Wikipedia, wolna encyklopedia
Tu macie poszczególne trymestry:

• I trymestr ciąży, alkohol uszkadza mózg, prawidłowy rozwój i migrację komórek, może dojść do deformacji twarzy, uszkodzenia organów jak serce, wątroba, a nawet poronienia. Przez pierwsze dwa tygodnie od zapłodnienia, efektem działania czynnika teratogennego może być jedynie obumarcie zarodka. Okres od drugiego do dziesiątego tygodnia uważany jest za najbardziej niebezpieczny. Okres największej wrażliwości na uszkodzenia rozwoju serca ok. 3,5 – 6,5 tygodnia, ramion ok. 4-6 tyg., oczu ok. 4-8 tyg., nosa ok. 4-7 tyg., zębów ok. 7-8 tyg., podniebienia twarde i zew. narządy płciowe ok. 7-12 tyg., uszu ok. 5-12 tyg., OUN ok. 3-16 tyg.
  • II trymestr ciąży, alkohol zagraża poronieniem, osłabia rozwój mózgu, uszkodzone mogą zostać komórki mięśni, skóry, gruczołów, kości.
  • III trymestr ciąży, alkohol może prowadzić do opóźnienia przyrostu wagi, przedwczesnego porodu, negatywnie wpływa na rozwój zdolności poznawczych, koncentracji uwagi, myślenia przyczynowo-skutkowego. Dlatego polecam się wstrzymać:)

Do góry