reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Cześć dziewczyny. Muszę się pochwalić, dzwonili dzisiaj do nas z banku, że dostaliśmy kredyt na nasze pierwsze mieszkanie:) Może się uda wszystko załatwić do świąt.:) Może na sylwestra zrobimy parapetówę:) Żeby nie było: od rodziców będzie nas oddzielał blok a od teściów park, ale jedni i drudzy są spoko więc nam to pasuje. Mąż pracuje na zmiany więc będzie dobrze mieć kogoś blisko w razie czego. Ja uda mi się zapisać na połówkowe przed świętami i dowiedzieć się jak będzie płeć to będziemy mieli dwa prezenty dla rodzinki:) Ja biorę femibion natal 2 plus on ma DHA w zestawie i chyba wystarczy:))

Super! Extra prezent. Własne mieszkanko na święta. Bomba:)

Dziewczyny, Wasi faceci tez tacy wylewni?

Maz poszedl ogladac ten dom dzisiaj i sie pytam go co i jak a on "no chyba ok, ale wiesz co, wole zebys sama poszla i obejrzala wiec umowilem Cie na ogladanie w sobote" :tak:

Ale cos mi sie wydaje, ze bede na NIE bo jak wyciagalam jakies szczegoly to sie dowiedzialam, ze z zewnatrz wchodzi sie od razu do salonu :| nie ma przedpokoju :/ no nic szukamy dalej i liczymy, ze pojawi sie cos lepszego :tak:
Jak wogóle moze nie być żadnego przedpokoju/wiatrołapu? Buty i kurtki maja w salonie byc? Dziwnie tak...

reklama
Mam do was pytanie ;)
Właśnie naszła mnie straszna ochota na lampkę wina ! xD I tak zaczęłam się zastanawiać i szukać na forach... Zdania są podzielone : ) A wy jak z tym w ciąży ? Ja nie wiem czy bym się zdecydowała, jednak te 9 mies to znowu nie tak długo, żeby nie móc się powstrzymać. Już i tak mam wyrzuty sumienia że piłam parę razy jak jeszcze nie wiedziałam o ciązy......
Ciekawa jestem waszego zdania ; )

Martuska teraz w takim domu mieszkamy, wchodzi sie od razu do salonu. Wyobraz sobie jak wyglada dywan zaraz przy wejsciu (jeszcze wlasciciel nie wiem gdzie mial glowe dekorujac mieszkanie bo dywan jest jasny!) ale najgorsze w tym jest to, ze zima, jak jest chlodniej to jak tylko otworzy sie drzwi to w calym salonie zimno sie zaraz robi!
Ayran lyk lub dwa wina- OK po trzecim miesiacu, ale calej lampki bym nie wypila. I tak nie mam ochoty na zadne alkohole jak narazie. Zamierzasz karmic piersia? Bo wtedy tez nie wolno pic alkoholu wiec to potrwa troche dluzej niz 9 miesiecy ;)

Cześć dziewczyny. Muszę się pochwalić, dzwonili dzisiaj do nas z banku, że dostaliśmy kredyt na nasze pierwsze mieszkanie:) Może się uda wszystko załatwić do świąt.:) Może na sylwestra zrobimy parapetówę:) Żeby nie było: od rodziców będzie nas oddzielał blok a od teściów park, ale jedni i drudzy są spoko więc nam to pasuje. Mąż pracuje na zmiany więc będzie dobrze mieć kogoś blisko w razie czego. Ja uda mi się zapisać na połówkowe przed świętami i dowiedzieć się jak będzie płeć to będziemy mieli dwa prezenty dla rodzinki:) Ja biorę femibion natal 2 plus on ma DHA w zestawie i chyba wystarczy:))

pisz gdzie i kiedy ! pojawimy się !

Mam do was pytanie ;)
Właśnie naszła mnie straszna ochota na lampkę wina ! xD I tak zaczęłam się zastanawiać i szukać na forach... Zdania są podzielone : ) A wy jak z tym w ciąży ? Ja nie wiem czy bym się zdecydowała, jednak te 9 mies to znowu nie tak długo, żeby nie móc się powstrzymać. Już i tak mam wyrzuty sumienia że piłam parę razy jak jeszcze nie wiedziałam o ciązy......

Moja Gin mi powiedziała, że nawet wskazane jest picie czerwonego wina, oczywiście nie dużo, z pół kieliszka bo wino pomaga w produkcji hemoglobiny-nawet była na jakiejś konferencji poświęconej piciu alkoholu w ciąży... Jak masz potrzebę to wypij, nic Ci nie będzie, maleństwu też nie.
A apropos picia alkoholu w ciąży to znajoma opowiadała mi że nigdy nienawidziła piwa, na sam zapach się wzdrygała, no ochyda i już- zaszła w ciąże i zaczęła mieć ochotę na piwo, tak ją to męczyło że powiedziala o tym swojemu ginowi, a on na to że jeżeli ma ochotę, musi bo sie udusi, to niech wypije pół szklaneczki dziennie- i kumajcie że do 8 miesiąca dzień w dzień piła pół szklanki- ma zdrowego synka, ta ilość alkoholu mu nie zaszkodziła a ona po porodzie przestała lubic piwo :-)

pisz gdzie i kiedy ! pojawimy się !
jeszcze nie wiem, dopiero zadzwonili ze przyznali:) baliśmy się czy nam dadzą bo mąż ma umowę do stycznia ale daliśmy promese z firmy że będzie przedłużona ale wiadomo jak to z bankami teraz, a zależało nam żeby załapać się na 100%, poza tym teraz mamy zdolności liczoną na 2 a nie na 3:) ja jestem z Opolszczyzny, więc można powiedzieć że Śląsk:) Dzięki:))

Ayran znam wiele dziewczyn co piły w ciąży i urodzły zdrowe dzieciaki, ja osobiście to potępiam bo to nie chodziło o małe ilości alkoholu! ale lapmka wina nie zaszkodzi napewno, czerwone wino jest zdrowe i ginekolodzy często to podkreślają też:)

Cześć Majóweczki;-)
pewnie zbierają drużynę piłkarską :-p:cool2:

no to mykam do łóżeczka ;-) spokojnej nocy :tak:
jak sobie pomyślę o porannym skrobaniu auta :no: psik psik mam, ale mimo wszystko wnerwiające to ;-) dobrze, że białego badziewia nie ma jeszcze ;-) muszę Ślubnemu przypomnieć by łopatę do śniegu wrzucił do bagażnika :tak: jednego roku tak nas zasypało :-D a my tylko saperkę mała mieliśmy ;-) od roku jeździmy przez zimę z pokaźną łopatą :tak: przezorny zawsze ubezpieczony ;-) tyle, że jak poprzedniej zimy jej potrzebowaliśmy, to okazało się, że nasz bagaźnik zamarzł na amen i nie mieliśmy jak jej wyciągnąć :-D w tym roku należy schować łopatę tak, by przez tylne siedzenie do niej się dostać ;-) czyli nie za Mrówkiem :tak:

dobrej nocy ;-)
Aśku, my zimą też z łopatą jeździmy hehe. Nie raz uratowała nas z opresji;-)

Maz mnie dzisiaj nad ranem budzi i mowi "Bedziemy mieli drugiego syna!". Ja jeszcze w szoku, bo ledwo oczy otowrzylam (to byla 2 w nocy). Mowie mu, ze przeciez jeszcze nie wiadomo do usg, a on, ze wlasnie mu sie przysnil nasz drugi syn :p Prorok jeden. Mi z kolei kilka tygodni wczesniej snila sie coreczka :D Zobaczymy, ktore z nas ma prorocze sny ;)
Lena, mi dwa razy śnił się synuś, a wyszła córeczka:tak: zupełnie na odwrót. Ciekawe jak będzie u Was, zwłaszcza że macie różne przeczucia.

Cześć dziewczyny. od jakiegoś czasu Was czytam:) już dawno miałam do Was dołączyć ale jakoś tak czas leciał i nie zrobiłam tego:crazy: nie miałam odwagi, nigdy nie pisałam na żadnym forum :-D tak więc, termin mam na 3 maja, jest to moja pierwsza ciąża, udało się za 1 razem:-) mam 28 lat i połowy września jestem na L4:-(
Witamy na forum :happy:

Mam do was pytanie ;)
Też miałam ostatnio straszną ochotę na winko, jak widziałam jak koleżanki się nim delektują. Ale ja nie przewiduję jednak picia jakiegokolwiek alkoholu w ciąży;-)

reklama
przeczytałam, ale nie dam rady odpisać... brak czasu na wszystko! wybaczcie dziewczyny :zawstydzona/y:
od wczoraj wieczora internetu brak, podczytywałam na telefonie, ale mam nowy z inną klawiatura i jeszcze się nie przyzwyczaiłam, wpadłam tylko napisać, że żyję:-p
dzisiaj tatuś świętuje, szablę dostał, medale też i zegarek:szok: teraz jeszcze czekamy na mojego i dalszy ciąg świętowania :-D a jutro... nawet nie chcę myśleć co mam do załatwienia...

miłego wieczorku:-)

Do góry