reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

witajcie :)
Dziś już czwartek, więc bliżej do końca tygodnia, więc weekend nie będzie taki nudny i samotny :-D
W nocy się o 3.01 obudziłam i męczyłam się do 5 rano... Już myślałam że zaczną się okropne bóle głowy, mdłości i wszystko co najgorsze.... ale jakoś o 5 usnęłam... wtuliłam się do pluszowego misa opatuliłam się kołderką i usnęłam... Uff...
Nie pamiętam co która pisała więc odpiszę co pamiętam :-p

Ja na początku ciąży jak nie wiedziałam może dwa razy napiłam się piwa, oczywiście nieświadomie :zawstydzona/y:
Nieświadomie paliłam e-fajkę, dźwigałam i pracowałam na nocnej zmianie dużo dźwigając....
Nie toleruję picia alkoholu w ciąży, w resztą, ja to jak raz na pół roku wypiłam przed ciążą jednego redssa to było wszystko...
Po prostu nie lubię ani wódki, ani piwa ani nic "mocniejszego" :-p
Jak raz mąż sobie kupił warkę radler to jak widziałam jak ją duszkiem pije to aż mnie zmuliło na sam widok...:rofl2:
Jak widzę czasem pod blokiem młodzież, i wyczuwam woń alkoholu to od razu zakrywam się albo zatrzymuję oddech bo mi niedobrze:baffled:
Co do DHA... Kiedyś brałam pregnaplus ale ledwo połknęłam to zaraz zwymiotowałam, i do końca dnia odbijało mi się rybą :baffled:
Potwierdzam okropne uczucie wymiotować czymś rybno-jakimś.... na szczęście moje wyniki są ok, więc gin powiedział że nie ma potrzeby się faszerować suplementami...:)

a dzisiaj jedziemy po wózeczek :)) a do 16 jak na szpilkach, bo znowu czekam na listonosza....
I myślę co by tu na obiadek wymyślić na drugie danko ;-)
Miłego dnia!

reklama
Dzień doberek.Wczoraj byłam na andrzejkach z młodszą pociecha w szkole.Nie tańczyłam ,ale pogadałam z innymi mamami o pociechach.Też tak macie przychodzi dziecko ze szkoły i pytasz "co zadane ,co robił ,stopnie",a on oczywiście nie wie o czym mówię.Zdziwiony ,że w ogóle pytam,oczywiście lekcji tez nie ma do odrobienia.Chwytam za telefon i dzwonię po mamusiach.I wtedy masz wrażenie ,że nasi chłopcy chodzą do innych klas.Każdy co innego pamięta ,do domu tez mają różne zadania,szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Po kilku konsultacjach dowiaduję się co i jak .Nie wiem o czym te pokemony myślą na tych lekcjach.

Hej dziewczynki

Dzień doberek.Wczoraj byłam na andrzejkach z młodszą pociecha w szkole.Nie tańczyłam ,ale pogadałam z innymi mamami o pociechach.Też tak macie przychodzi dziecko ze szkoły i pytasz "co zadane ,co robił ,stopnie",a on oczywiście nie wie o czym mówię.Zdziwiony ,że w ogóle pytam,oczywiście lekcji tez nie ma do odrobienia.Chwytam za telefon i dzwonię po mamusiach.I wtedy masz wrażenie ,że nasi chłopcy chodzą do innych klas.Każdy co innego pamięta ,do domu tez mają różne zada
nia,szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Po kilku konsultacjach dowiaduję się co i jak .Nie wiem o czym te pokemony myślą na tych lekcjach.

rozumiem doskonale. Janek nigdy nie ma nic zadane. codziennie z uporem maniaka przeglądam wszystkie zeszyty, a jak znajdę, że coś jednak jest to jest
"aaaaaaaaaaaaaaaaaa, no taaaaaak". czort jest zdolny piekielnie. nie uczy się nic a nic. no czasami z angielskiego go przepytam z marszu. a oceny dobre. ale zadane nigdy nie jest nic.

no jeśli chodzi o poglądy polityczne, to moje również mocno lewicowe :p ale jestem wierząca, wkurza mnie tylko kościół i jego nauki sprzeczne z tym, co jest napisane w Biblii ;) dlatego bliżej mi do chrześcijanina niż katolika :)

super pomysł z tym losowaniem :) bo powiem szczerze, że mi często jest głupio jak takie bogate prezenty odpakowuję :/ wolałabym właśnie żeby było skromnie i z sercem, a mimo wspaniałej atmosfery, to pod choinką jest taki przepych, że zasze się obawiam, czy mój prezent nie będzie za biedny...

ale mowa o kredycie hipotecznym? dostaliście decyzję pozytywną z banku bez umowy przedwstępnej, wszystkich świstków itd?? co to za bank?

dziewczyny, trzeci dzień z rzędu masakrycznie boli mnie podbrzusze... nie mogę prosto stać, muszę być non stop pochylona. Leżeć mogę tylko na boku, nic nie mogę zrobić ;( tak to mnie jeszcze nie bolało :( jutro pójdę do przychodni czy mnie jakiś gin przyjmie... bo wizytę mam dopiero 4.12 :/

rozumiem Cię doskonale z tymi prezentami. ja zawsze wkładam mnóstwo serca w wyszukanie a później i tak myślę tylko o tym, czy nie wydałam za mało kasy:/

BOS Bank przyznał mi kredyt hipo bez umowy przedwstępnej. napisałam oświadczenie, że do tego i tego czasu chcę kupić od tego i tego dnia mieszkanie za taką kwotę. ale oczywiście KW i akt notarialny właścicieli miałam. zaświadczenie ze spółdzielni dostarczałam do umowy. wszystko zajęło 4 dni robocze do decyzji pozytywnej.

mnie też boli podbrzusze :/// od 3 dni chodzę i płaczę. a w zasadzie leżę i płaczę bo się boję. brzuch jak kamień prawie cały czas. pomaga na chwilę ciepła kąpiel w wannie. pójdę jeszcze jutro do mojej ginki i zapytam czy mam ten duphaston zwiększyć bo już nie wiem co robić. szyjka niby długa. ale od 3 dni jest masakra i boję się, że się jednak będzie skracać. jeśli szyjka się skracać nie będzie, to może się nic nie stanie. jestem kłębkiem nerwów a od tego jeszcze bardziej napina mi się brzuch:(( jestem bezradna. zrobię wszystko co trzeba, żeby z dzidzią było wszystko dobrze. tylko co?

Ptysiu a jaki chcecie wózeczek 3w1 ?:) tak z ciekawości pytam :)
My jedziemy oglądać koło 17, niby babka napisała w ogłoszeniu że wielofunkcyjny gondola+nosidełko+spacerówka, a nie dała zdjęć nosidełka a na nim nam też zależy... i teraz się zastanawiam czy to nosidełko wchodzi w skład czy po prostu brak zdjęcia...
Ale jak coś mam w zakładce inny link co wiem że nosidełko jest na 100%, więc w razie czego tam będę się kontaktować :D

Ostatnia edycja:
witam czwartkowo:-) zimno jak 100 zimnych:szok: wczoraj zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni bo miałam głowę centralnie obok kaloryfera i chciałam jak najdłużej nie grzać bo bym zdechła ale M marudzi że mu zimno (ja lubię mieć chłodno w sypialni) to mu mówię ruszaj z tym łożem i mamy teraz troszkę inaczej i zrobiło się miejsce na łóżeczko i komodę dla bejbisia:-D

ostatnio oglądałam wózki na tablicy i powiem że bardzo się opłaca po nowym roku będę bardziej szukać i może wybierzemy się na oglądanie:tak:
oglądałyście wczoraj Top szefa???:-)

Witam z pracy!
Zaraz chyba zasne za biurkiem..
Cos czuje, ze dzisiejszy dzien bedzie strasznie mi sie ciagnal.
Najchetniej to juz bym poszla do domu i polozyla sie do cieplego lozka :p
Ale coz trzeba zacisnac zeby i wysiedziec do 16 ;)

Wy tu o alkoholu, a ja w ogole nie pijam :D Pilam jak bylam nastolatka i chyba wtedy sie wyszalam :p Teraz moze stara nie jestem, ale alkohol w ogole mnie nie kreci i nie smakuje :p No i nigdy w zyciu nie chcialabym miec juz kaca.

Co do porodu to chce rodzic naturalnie tak jak synka :) Przy synku nie bralam znieczulenia chociaz moglam bo bylo darmowe, ale bohaterke zgrywalam :p Teraz zobacze jak sie akcja bedzie rozwijac :)

A powiedzcie mi wy tez nie mozecie spac juz na plecach? Ja mam takie dziwne uczucie jakby cos mnie uciskalo gdy leze na plecach i czuje jakby krew mi gdzies nie doplywala:baffled:

kurczaczek gratuluje etatu dla meza :)

Ptysiu a jaki chcecie wózeczek 3w1 ?:) tak z ciekawości pytam :)
My jedziemy oglądać koło 17, niby babka napisała w ogłoszeniu że wielofunkcyjny gondola+nosidełko+spacerówka, a nie dała zdjęć nosidełka a na nim nam też zależy... i teraz się zastanawiam czy to nosidełko wchodzi w skład czy po prostu brak zdjęcia...
Ale jak coś mam w zakładce inny link co wiem że nosidełko jest na 100%, więc w razie czego tam będę się kontaktować :D

na watku wozkowym pisalam - Mutsy Transporter ;)

Witam czwartkowo :)

ekona jak trafiłam na porodówkę, to stwierdziłam, że chcę rodzić bez znieczulenia, bo tyle dziewczyn dało radę, więc dlaczego nie ja? Przy 6 cm rozwarcia kazałam mężowi szukać anestezjologa, bo ból był taki, że gryzłam łóżko. Gdyby nie znieczulenie wykończyłabym się zanim syn przyszedł na świat.

pampuszek tym razem chciałabym cesarkę, bo mam kręgosłup w ruinie po poprzednim porodzie naturalnym. Porobiły mi się jakieś zwyrodnienia do tego stopnia, że nie mogłam chodzić z bólu. Po nowym roku mam umówić się na wizytę u ortopedy i jak stwierdzi, że jest wskazanie do cesarki to będzie cesarka, a jak nie to będzie siłami natury.

Codo alkoholu, to ja jestem przeciwna piciu w ciąży, nawet małych ilości bez względu na rodzaj trunku. Za dużo się w pracy naoglądałam dzieci z FAS, żeby do tematu podchodzić na lajcie.

Śnieg stopniał, wieje i pada. Najgorzej, że tak ma być do soboty :wściekła/y: to ja już wolę, jak ma padać, niech pada śnieg :baffled: obiadu nie robię, bo mam z wczoraj. Dziś muszę porozsyłać do salonów samochodowych zapytanie o ofertę, bo auto planujemy zmienić jeszcze przed Świętami.
Miłego dnia!

reklama
A powiedzcie mi wy tez nie mozecie spac juz na plecach? Ja mam takie dziwne uczucie jakby cos mnie uciskalo gdy leze na plecach i czuje jakby krew mi gdzies nie doplywala
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
mam tak samo

Makao pociesze cię, ze też mam ostatnio twardy brzuch, może to a tak być na tym etapie? jesooo zwariujemy zanim urodzimy. nie płacz kochana.

funia moja zaczęła juz po mału ogarniac rzeczywistosć, ale wiem o czym mówisz:-D

żeby nie było wątpliwości, mój mąz uwielbia wszystkie słodycze. pochłania masakryczne ilosci, żarcia w ogóle:-D ale obiad bez mięsa to nie obiad;-)

readerle gratuluję kredyty i własnego M!

aeshete preznety losujemy od lat, ze względu na to, że mam w rodzinie samotną matkę, która zawsze się martwiła prezentami na swięta i źle się czuła, ze nie moze się zrekompensowac tak jak by chciala, ale to nie o kwote chodzi tak naprawdę. zamiast 5 zestawów z rossmana, wolę jeden prezent wymyslony dla mnie :-)

Ayran ja wypiłam w czasie ciazy dwa razy po 100 ml wina czerwonego. raz na święto zmarłych, bylismy rodzinnie w knajpie na obiedzie, a drugi u kolezanki w gościach. Myślę, ze jak dosłownie jak usta umoczysz i wysączysz malutka lampkę to nic się nie stanie.

wypozyczyłam kilka ksiazek (igrzyska smierci, gdzie jestes Amando omąz mi kupił wczoraj kalendarzyk niemałżeński Makao;-)) wiec będzie mnie mniej.

pozdrawiam was wszystkie

Do góry