reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

witajcie :)
Dziś już czwartek, więc bliżej do końca tygodnia, więc weekend nie będzie taki nudny i samotny :-D
W nocy się o 3.01 obudziłam i męczyłam się do 5 rano... Już myślałam że zaczną się okropne bóle głowy, mdłości i wszystko co najgorsze.... ale jakoś o 5 usnęłam... wtuliłam się do pluszowego misa opatuliłam się kołderką i usnęłam... Uff...
Nie pamiętam co która pisała więc odpiszę co pamiętam :-p

Ja na początku ciąży jak nie wiedziałam może dwa razy napiłam się piwa, oczywiście nieświadomie :zawstydzona/y:
Nieświadomie paliłam e-fajkę, dźwigałam i pracowałam na nocnej zmianie dużo dźwigając....
Nie toleruję picia alkoholu w ciąży, w resztą, ja to jak raz na pół roku wypiłam przed ciążą jednego redssa to było wszystko...
Po prostu nie lubię ani wódki, ani piwa ani nic "mocniejszego" :-p
Jak raz mąż sobie kupił warkę radler to jak widziałam jak ją duszkiem pije to aż mnie zmuliło na sam widok...:rofl2:
Jak widzę czasem pod blokiem młodzież, i wyczuwam woń alkoholu to od razu zakrywam się albo zatrzymuję oddech bo mi niedobrze:baffled:
Co do DHA... Kiedyś brałam pregnaplus ale ledwo połknęłam to zaraz zwymiotowałam, i do końca dnia odbijało mi się rybą :baffled:
Potwierdzam okropne uczucie wymiotować czymś rybno-jakimś.... na szczęście moje wyniki są ok, więc gin powiedział że nie ma potrzeby się faszerować suplementami...:)

a dzisiaj jedziemy po wózeczek :)) a do 16 jak na szpilkach, bo znowu czekam na listonosza....
I myślę co by tu na obiadek wymyślić na drugie danko ;-)
Miłego dnia!

reklama
Dzień doberek.Wczoraj byłam na andrzejkach z młodszą pociecha w szkole.Nie tańczyłam ,ale pogadałam z innymi mamami o pociechach.Też tak macie przychodzi dziecko ze szkoły i pytasz "co zadane ,co robił ,stopnie",a on oczywiście nie wie o czym mówię.Zdziwiony ,że w ogóle pytam,oczywiście lekcji tez nie ma do odrobienia.Chwytam za telefon i dzwonię po mamusiach.I wtedy masz wrażenie ,że nasi chłopcy chodzą do innych klas.Każdy co innego pamięta ,do domu tez mają różne zadania,szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Po kilku konsultacjach dowiaduję się co i jak .Nie wiem o czym te pokemony myślą na tych lekcjach.

Hej dziewczynki

Dzień doberek.Wczoraj byłam na andrzejkach z młodszą pociecha w szkole.Nie tańczyłam ,ale pogadałam z innymi mamami o pociechach.Też tak macie przychodzi dziecko ze szkoły i pytasz "co zadane ,co robił ,stopnie",a on oczywiście nie wie o czym mówię.Zdziwiony ,że w ogóle pytam,oczywiście lekcji tez nie ma do odrobienia.Chwytam za telefon i dzwonię po mamusiach.I wtedy masz wrażenie ,że nasi chłopcy chodzą do innych klas.Każdy co innego pamięta ,do domu tez mają różne zada
nia,szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Po kilku konsultacjach dowiaduję się co i jak .Nie wiem o czym te pokemony myślą na tych lekcjach.

rozumiem doskonale. Janek nigdy nie ma nic zadane. codziennie z uporem maniaka przeglądam wszystkie zeszyty, a jak znajdę, że coś jednak jest to jest
"aaaaaaaaaaaaaaaaaa, no taaaaaak". czort jest zdolny piekielnie. nie uczy się nic a nic. no czasami z angielskiego go przepytam z marszu. a oceny dobre. ale zadane nigdy nie jest nic.

no jeśli chodzi o poglądy polityczne, to moje również mocno lewicowe :p ale jestem wierząca, wkurza mnie tylko kościół i jego nauki sprzeczne z tym, co jest napisane w Biblii ;) dlatego bliżej mi do chrześcijanina niż katolika :)

super pomysł z tym losowaniem :) bo powiem szczerze, że mi często jest głupio jak takie bogate prezenty odpakowuję :/ wolałabym właśnie żeby było skromnie i z sercem, a mimo wspaniałej atmosfery, to pod choinką jest taki przepych, że zasze się obawiam, czy mój prezent nie będzie za biedny...

ale mowa o kredycie hipotecznym? dostaliście decyzję pozytywną z banku bez umowy przedwstępnej, wszystkich świstków itd?? co to za bank?

dziewczyny, trzeci dzień z rzędu masakrycznie boli mnie podbrzusze... nie mogę prosto stać, muszę być non stop pochylona. Leżeć mogę tylko na boku, nic nie mogę zrobić ;( tak to mnie jeszcze nie bolało :( jutro pójdę do przychodni czy mnie jakiś gin przyjmie... bo wizytę mam dopiero 4.12 :/

rozumiem Cię doskonale z tymi prezentami. ja zawsze wkładam mnóstwo serca w wyszukanie a później i tak myślę tylko o tym, czy nie wydałam za mało kasy:/

BOS Bank przyznał mi kredyt hipo bez umowy przedwstępnej. napisałam oświadczenie, że do tego i tego czasu chcę kupić od tego i tego dnia mieszkanie za taką kwotę. ale oczywiście KW i akt notarialny właścicieli miałam. zaświadczenie ze spółdzielni dostarczałam do umowy. wszystko zajęło 4 dni robocze do decyzji pozytywnej.

mnie też boli podbrzusze :/// od 3 dni chodzę i płaczę. a w zasadzie leżę i płaczę bo się boję. brzuch jak kamień prawie cały czas. pomaga na chwilę ciepła kąpiel w wannie. pójdę jeszcze jutro do mojej ginki i zapytam czy mam ten duphaston zwiększyć bo już nie wiem co robić. szyjka niby długa. ale od 3 dni jest masakra i boję się, że się jednak będzie skracać. jeśli szyjka się skracać nie będzie, to może się nic nie stanie. jestem kłębkiem nerwów a od tego jeszcze bardziej napina mi się brzuch:(( jestem bezradna. zrobię wszystko co trzeba, żeby z dzidzią było wszystko dobrze. tylko co?

Ptysiu a jaki chcecie wózeczek 3w1 ?:) tak z ciekawości pytam :)
My jedziemy oglądać koło 17, niby babka napisała w ogłoszeniu że wielofunkcyjny gondola+nosidełko+spacerówka, a nie dała zdjęć nosidełka a na nim nam też zależy... i teraz się zastanawiam czy to nosidełko wchodzi w skład czy po prostu brak zdjęcia...
Ale jak coś mam w zakładce inny link co wiem że nosidełko jest na 100%, więc w razie czego tam będę się kontaktować :D

Ostatnia edycja:
witam czwartkowo:-) zimno jak 100 zimnych:szok: wczoraj zrobiliśmy przemeblowanie w sypialni bo miałam głowę centralnie obok kaloryfera i chciałam jak najdłużej nie grzać bo bym zdechła ale M marudzi że mu zimno (ja lubię mieć chłodno w sypialni) to mu mówię ruszaj z tym łożem i mamy teraz troszkę inaczej i zrobiło się miejsce na łóżeczko i komodę dla bejbisia:-D

ostatnio oglądałam wózki na tablicy i powiem że bardzo się opłaca po nowym roku będę bardziej szukać i może wybierzemy się na oglądanie:tak:
oglądałyście wczoraj Top szefa???:-)

Witam z pracy!
Zaraz chyba zasne za biurkiem..
Cos czuje, ze dzisiejszy dzien bedzie strasznie mi sie ciagnal.
Najchetniej to juz bym poszla do domu i polozyla sie do cieplego lozka :p
Ale coz trzeba zacisnac zeby i wysiedziec do 16 ;)

Wy tu o alkoholu, a ja w ogole nie pijam :D Pilam jak bylam nastolatka i chyba wtedy sie wyszalam :p Teraz moze stara nie jestem, ale alkohol w ogole mnie nie kreci i nie smakuje :p No i nigdy w zyciu nie chcialabym miec juz kaca.

Co do porodu to chce rodzic naturalnie tak jak synka :) Przy synku nie bralam znieczulenia chociaz moglam bo bylo darmowe, ale bohaterke zgrywalam :p Teraz zobacze jak sie akcja bedzie rozwijac :)

A powiedzcie mi wy tez nie mozecie spac juz na plecach? Ja mam takie dziwne uczucie jakby cos mnie uciskalo gdy leze na plecach i czuje jakby krew mi gdzies nie doplywala:baffled:

kurczaczek gratuluje etatu dla meza :)

Ptysiu a jaki chcecie wózeczek 3w1 ?:) tak z ciekawości pytam :)
My jedziemy oglądać koło 17, niby babka napisała w ogłoszeniu że wielofunkcyjny gondola+nosidełko+spacerówka, a nie dała zdjęć nosidełka a na nim nam też zależy... i teraz się zastanawiam czy to nosidełko wchodzi w skład czy po prostu brak zdjęcia...
Ale jak coś mam w zakładce inny link co wiem że nosidełko jest na 100%, więc w razie czego tam będę się kontaktować :D

na watku wozkowym pisalam - Mutsy Transporter ;)

Witam czwartkowo :)

ekona jak trafiłam na porodówkę, to stwierdziłam, że chcę rodzić bez znieczulenia, bo tyle dziewczyn dało radę, więc dlaczego nie ja? Przy 6 cm rozwarcia kazałam mężowi szukać anestezjologa, bo ból był taki, że gryzłam łóżko. Gdyby nie znieczulenie wykończyłabym się zanim syn przyszedł na świat.

pampuszek tym razem chciałabym cesarkę, bo mam kręgosłup w ruinie po poprzednim porodzie naturalnym. Porobiły mi się jakieś zwyrodnienia do tego stopnia, że nie mogłam chodzić z bólu. Po nowym roku mam umówić się na wizytę u ortopedy i jak stwierdzi, że jest wskazanie do cesarki to będzie cesarka, a jak nie to będzie siłami natury.

Codo alkoholu, to ja jestem przeciwna piciu w ciąży, nawet małych ilości bez względu na rodzaj trunku. Za dużo się w pracy naoglądałam dzieci z FAS, żeby do tematu podchodzić na lajcie.

Śnieg stopniał, wieje i pada. Najgorzej, że tak ma być do soboty :wściekła/y: to ja już wolę, jak ma padać, niech pada śnieg :baffled: obiadu nie robię, bo mam z wczoraj. Dziś muszę porozsyłać do salonów samochodowych zapytanie o ofertę, bo auto planujemy zmienić jeszcze przed Świętami.
Miłego dnia!

reklama
A powiedzcie mi wy tez nie mozecie spac juz na plecach? Ja mam takie dziwne uczucie jakby cos mnie uciskalo gdy leze na plecach i czuje jakby krew mi gdzies nie doplywala
baffled5wh.gif.pagespeed.ce.aA6MwztLt7.gif
mam tak samo

Makao pociesze cię, ze też mam ostatnio twardy brzuch, może to a tak być na tym etapie? jesooo zwariujemy zanim urodzimy. nie płacz kochana.

funia moja zaczęła juz po mału ogarniac rzeczywistosć, ale wiem o czym mówisz:-D

żeby nie było wątpliwości, mój mąz uwielbia wszystkie słodycze. pochłania masakryczne ilosci, żarcia w ogóle:-D ale obiad bez mięsa to nie obiad;-)

readerle gratuluję kredyty i własnego M!

aeshete preznety losujemy od lat, ze względu na to, że mam w rodzinie samotną matkę, która zawsze się martwiła prezentami na swięta i źle się czuła, ze nie moze się zrekompensowac tak jak by chciala, ale to nie o kwote chodzi tak naprawdę. zamiast 5 zestawów z rossmana, wolę jeden prezent wymyslony dla mnie :-)

Ayran ja wypiłam w czasie ciazy dwa razy po 100 ml wina czerwonego. raz na święto zmarłych, bylismy rodzinnie w knajpie na obiedzie, a drugi u kolezanki w gościach. Myślę, ze jak dosłownie jak usta umoczysz i wysączysz malutka lampkę to nic się nie stanie.

wypozyczyłam kilka ksiazek (igrzyska smierci, gdzie jestes Amando omąz mi kupił wczoraj kalendarzyk niemałżeński Makao;-)) wiec będzie mnie mniej.

pozdrawiam was wszystkie

Do góry