reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

aesthete a moze Twoj gin ma zepsuta wage:-)
o! o tym nie pomyślałam ;) i tej opcji będę się trzymać ;)

dziewczyny a ja z innej beczki, te którym też wyskoczyły paskudne syfi to jak z nim walczycie?kurcze nie mam pojęcia czym je posmarować a kwasów nie można stosować;(
ja używam Zinerytu, bo tylko on mi pomaga :)

smialam sie z dentysta ze juz 3 ciazy nie zniose a jak tak to z gibisem chyba ;p
hahahaha :D wyobraziłam sobie Ciebie z gibisem :D :D :D

Tak w ogole to wydaje mi sie,ze mam maly brzuch. Duzo ludzi mi to mowi. Moze teraz bedzei ten czas jak zacznie mi rosnac. I zaczelam sie tym stresowac:(
ale czym Ty się martwisz? :) powinnaś się cieszyć, że dłużej formę utrzymasz :p moja koleżanka to do 7 miesiąca miała płaski brzuszek i dopiero w siódmym miesiącu wyskoczyła piłka :p więc na brzuszki jest czas :D innym pojawia się szybciej, a innym wolniej ;)

zapomniałam wam napisać. dzwoni przedwczoraj do mojego M. kolega i pytał czy nie chciałabym założyć sobie działalności i zarobić na ciąży, ze jego żona ksiegowa się tym zajmuje. Ja też się nie nadaję do kręcenia szwindli, zresztą pracuję w budżetówce, ewentualna wpadka miałaby dla mnie poważniejsze konsekwencje, ale sa jednak firmy które się tym zajmują.
no i właśnie przez takie firmy i takie nielegalne procedery potem uczciwi przedsiębiorcy mają utrudnione życie :/

niestety filmik już usunięty :(

Widze, ze wszystkie do dentysty biegaja a mnie moja lekarka zabronila!! :-/ mimo, ze mam dziury powiedziala, ze lepiej zaczekac i isc po... No chyba ze mnie boli. Uff...
to dziwne że zabroniła... jak się coś ma z zębami to powinno się je leczyć. poza tym w ciąży trzeba pójść obowiązkowo na przegląd. ja to nie mam problemu bo co 6 tygodni chodzę do ortodonty więc jakby coś się działo to mi powie :p

oglądam na TLC honey boo boo, k* , kretyni nie ludzie. smierdzace, oblesne lenie. ciekawe czy ta matka miała jakiekolwiek dylematy w czasie ciąży.
oo... a co to jest? :>

No i gdzie ten nasz Bąbelek?? WIzytę miała na 17:30:/ Mam nadzieję że wpadnie zdać choćby szybką relację z prenatalnych:)

Ja piekę sernik - pierwszy raz w życiu, ale wątpię żeby mi się udał:) no nic, jutro się okaże, i jeszcze muszę wstawić mięsko do duszenia, bo jak se nie ugotuje to nie bede miala co jesc. A jakos tak mam że muszę miec cieple danie, bo inaczej boli mnie zołądek.

Jak do tej pory narzekałam że nie boli mnie brzuch tak dziś boli na maxa, jak w jakąś boleśniejszą miesiączkę. Az latam sprawdzac czy nie zaczelam plamic. Mam nadzieje ze ten brzuch to na prawde tak bolesne rozciąganie a nie jakies skracanie się szyjki czy skurcze;/

Miewacie takie silne bóle brzuszków? nospa i mg nic poki co nie daja, wzielam tez nadprogramowo dupka, i nie wiem co dalej;/ Makao a Ty to co bierzesz od dzis to na recepte wszystko?:)
to ja mam tak samo - jak nie zjem ciepłego to boli mnie żołądek :/

mnie też brzuch pobolewa... i to mocno :/ byłam dopiero co u gina i mówił że to normalne no więc się nie martwię, ale boli jak cholera :/ muszę leżeć albo siedzieć, bo najgorzej jest jak stoję albo chodzę :/

Dziewczyny, czy w polsce jest modne "baby shower"??? ja wiele lat mieszkałam w stanach i tam baby shower to podstawa... w poprzedniej ciąży cisza, nawet prezentów nie dostałam od nikogo tylko od teściowej... czy to normalka? czy tylko ja trafiłam na dziwnych ludzi??? tutaj mam tylko rodzine męża i oni mi się wydają jacyś dziwni... :-p
szczerze to się nie spotkałam u nas i mi jakoś nie zależy ;) jakoś nie jestem za kopiowaniem wszelkich zagranicznych obyczajów :p

reklama
No u mnie tez wlasnie te baby shower to takie imprezy ogromne ze az w szoku jestem a dla facetow tez cos jest tylko zapomnialam jak sie nazywa. Wyadaje mi sie ze w Polsce tez juz niektorzy z tego korzystaja.

A moze rodzina twojego meza do tych przesadnych nalezy i nic nie kupuja przed narodzinami??

W tym rzecz że nawet młody mój nic nie dostał jak już się urodził :tak: mnie nauczono że jak idę do kogoś gdzie pojawiło się dziecko to kupuję prezent, skromny ale miły... a tu wielkie NIC... poza tym że dużo rzeczy dostałam paczkami od swojej rodzinki to wszystko musiałam kupić sama a liczyłam że coś jednak dostanę :cool2:

Aesthete dzięki bardzo za odpowiedź, jakos tak jest że jak znajdę potwierdzenie że któaś tez tak ma to już się tak bardzo nie stresuję. Więc wiem, że nie powinnam, ale cieszę się że też tak masz:))

Bąbelek to super że odetchnelas po wizycie:)

Kasiek ja tez zawsze jak idę z wizytą gdzieś gdzie są dzieciaki to zawsze jakąs drobnostkę choć kupuję, zawsze to miło:) i lubię tak:) A sama tez nic nie dostalam i maly tyko od dziadka kilka stówek, od kolezanki ksiazkę, od innej pieluchy. Teraz zato mały dostaje mase rzeczy po synkach kolezanek, i tak na prawde ja mu kupuję cos - jak mam taki kaprys. Mowie o ciuchach:)

Ostatnia edycja:
W tym rzecz że nawet młody mój nic nie dostał jak już się urodził :tak: mnie nauczono że jak idę do kogoś gdzie pojawiło się dziecko to kupuję prezent, skromny ale miły... a tu wielkie NIC... poza tym że dużo rzeczy dostałam paczkami od swojej rodzinki to wszystko musiałam kupić sama a liczyłam że coś jednak dostanę :cool2:

No to rzeczywiscie dziwne. W Polsce sie przeciez daje prezenty jak sie dzidzia narodzi. Ja tez zawsze staram sie cos kupic. Nie wiem co to za zwyczaje, ale w sumie to sie cieszyli z wnuka czy im to obojetne bylo?

U mojej siostry ktora ma trojke dzieci; Dzieciaki zawsze dostawaly najwiecej prezentow na chrzciny. Ona to takie chrzciny zawsze robila na 40-45! osob bo tak sie przyjelo w rodzinie szwagra

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie drogie majówki, włączę się tak ogólnie w rozmowę :-)

Ból brzucha niestety i mnie dotyka, zwykle no-spa pomagai to raczej normalne że trochę pobolewa, w końcu się macica rozciąga. Czasem mam wrażenie że ból brzucha po wysiłku to taka reakcja obronna dzidziusia, żeby sobie usiąść i odpocząc i nie doprowadzić do gorszego stanu, bo wiadomo że przeciążać się nie można.

Ja też nie byłam na żadnym baby shower. W moich okolicach nie jest wogole popularne, aczkolwiek prezenty przed porodem mi się zdażały. Sama podchodzę do tego jakoś sceptycznie, może to głupie ale wolę nie zapeszać. A najbardziej bałabym się że nie wrócę po porodzie do domu z dzieckiem a zastanę w nim tylko przygotowane rzeczy. Ale i tak z Natalką mialam wózek, pokoik i i małą wyprawkę.

Z dentystą w poprzedniej ciąży zasugerowano mi żeby się wstrzymać do czasu po porodzie. Znieczulenia sama bym się bała.

Co do gina mam to szczęście że na nfz znalazłam bardzo fajnego, delikatnrgo, konkretnego, odpowie na każde pytanie. Usg robi prywatnie, ale też jestem bardzo zadowolona. Mam właśnie w niedzielę pierwsze przsiewowe i trochę się martwię, ale mam nadzieję żę będzie ok i że jednak nie okaże się że to bliźniaki :-D Robi przezierność karkową na pewno na tym pierwszym usg ale noska chyba nie.

Na cerę ja również polecam effeclar duo. Bardzo fajny.

O i juz muszę spadac. Dobrej nocki.

Danusia34 - teściowa kupuje małemu od początku, chodzi mi o kuzynostwo, ciotki i pozostałą bliską rodzine mojego M. Ale co tam... jak umiesz liczyć to licz na siebie, prawda :tak: przynajmniej kupuje to co mi się podoba...

Czy dostałyście już grzechotkę z Fisher Price??? coś mi się wydaje że jak zwykle nic nie dostanę :no:

Kasiek, mnie się wydaje że to do Pl dopiero jakis czas temu weszło, i nie każdy robi takie baby shower. I pewnie tez do tych dziwnych należe bo nigdy tez nie byłam na takiej imprezie, bo chyba ze znajomych nikt nie robił:)) Ja mysle ze to się robi coraz modniejsze i coraz częstsze... Moj maz dopiero jest dziwny:D pytam go wlasnie - woesz co to baby shower? a on do mnie "no pewnie! kąpiel dziecka " :D:D:D:D hehehe CI faceci:))

Daniusia ale fajne prezenty dostałaś:))

Ewwe mój powiedział to samo a jak mu zaczęłam tłumaczyć to mocno sie zdziwił a na koniec powiedział ze na pewni coś pokręciłam i to sie inaczej nazywa. Ehh faceci

reklama
no to dziwne... bo ja zawsze jak idę do znajomych gdzie są dzieci to coś kupuję. moi rodzice też. znajomi też. no jakoś to normalne jest :p

Czy dostałyście już grzechotkę z Fisher Price??? coś mi się wydaje że jak zwykle nic nie dostanę :no:
ja też jeszcze nie dostałam :)

ewwe, to dobrze że chociaż Ciebie mój ból cieszy :p dobrze że potrafi on kogoś na duchu podnieść ;)

EDIT:
pytam M:
-wiesz co to jest baby shower?
-prysznic dla dziecka.
HAHAHAHA :D to chyba każdy facet tak ma :p

Ostatnia edycja:
Do góry