reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Tez zakupiłam juz spodnie ciążowe, nie dlatego żebym przytyła ale jakoś te normalne mnie uwierają w brzuch. Kupiłam jeansy jedne w c&a rozmiar 42 i drugie w h&m rozmiar 44 i obie pary stwierdzam ze za obszerne są... Cóż trzeba bedzie poczekać chwile. W sklepie wydawały sie dobre, specjalnie nie chciałam obcisłych ale teraz mi lecą z tyłka.

Nanncy- bliźniaki?? :szok: Coś musiałam przegapić.

O kurka, może ja też przegapiłam??? :-D

Crystal Eye, ja chciałabym rodzić naturalnie ale jak zawsze coś planuję to potem wychodzi inaczej. Jeśli będzie cesarka to ze wskazań lekarskich. czeka mnie opinia okulistyczna b mam wadę wzroku i odklejającą się siatkówkę, co może być wskazaniem bo dawno nie sprawdzałam tej sprawy. Do tego miałam coś tam z miednicą i od dawna lekarze mówili, ze z porodem może być kłopot. A Trzecia sprawa to wiadomo, dzidziuś nagle ułoży się inaczej i koniec :blink:

Tez zakupiłam juz spodnie ciążowe, nie dlatego żebym przytyła ale jakoś te normalne mnie uwierają w brzuch. Kupiłam jeansy jedne w c&a rozmiar 42 i drugie w h&m rozmiar 44 i obie pary stwierdzam ze za obszerne są... Cóż trzeba bedzie poczekać chwile. W sklepie wydawały sie dobre, specjalnie nie chciałam obcisłych ale teraz mi lecą z tyłka.

Co do tego czy mój M sie cieszy i czy chciał tego dziecka. Wiem ze tak, sam sobie poobliczal kiedy mam dni płodnego i kiedy najlepiej przyatakowac;)
Cieszyć tez sie cieszy choć nie jest specjalnie wylewny, mysle ze dotrze to do niego jak sie dziecko na świecie pojawi.
Jak wróciłam z pierwszego usg przywitał mnie słowami "No pokaz w końcu to dziecko ".
Przy porodzie tez chce być, to ja raczej mam obawy. Nie wiem czy chce zeby mnie widział taka słaba i cierpiąca... Ale to jeszcze zobaczymy jak bedzie

Moj M sie cieszy ze zostanie tatusiem. ale martwi sie ze nie zdazy z remontem:(
Bo my dostalismy mieszkanie po babci i trzeba zrobic generalke. A dopiero mamy zrobiona kuchnie wiez zostaje lazienka, dwa pokoje i przedpokoj.
A tak z innej beczki mowil wam lekarz czy za kazdym razem przed wizyta macie robic morfologie i mocz. Bo mi kazala za kazdym razem robic mocz napewno. Nie moge doczekac sie juz wizyty 24.10 a tu jeszcze tyle trzeba czekac:(

no wlasnie te moje z bon prixu maja ta przewage nad tymi z H&M-u ze maja regulowany ten pas materialowy - takze moge sobie sciagnac i nosic je juz teraz, a dzinsy z hm-u nie mialy tego i sporo tego mi zwisalo i pewnie bym mogla je nosic dopiero za jakis czas :)

szkola mi we wtorek ginka powiedziala ze mam tak idealne wyniki ze nie bedzie mi kazala sie kluc tyle i narazie nic nie zlecila - ale pewie po usg prenatalnym cos zleci :)

Tak właśnie sie rozglądam za jakimiś spodniami ciazowymi. Brzuch mi jakoś szybciej puchnie i faktycznie biodrowki które stanowia 90% moich spodni zaczynaja uciskać. No i jeśli mam teraz wyjść do ludzi zostają mi maxi spódnice :/ najwieksza zagwozdką pozostaje kurtka, bo jestem z tych wybrednych - jak chyba każda baba :d

Moj M sie cieszy ze zostanie tatusiem. ale martwi sie ze nie zdazy z remontem:(
Bo my dostalismy mieszkanie po babci i trzeba zrobic generalke. A dopiero mamy zrobiona kuchnie wiez zostaje lazienka, dwa pokoje i przedpokoj.
A tak z innej beczki mowil wam lekarz czy za kazdym razem przed wizyta macie robic morfologie i mocz. Bo mi kazala za kazdym razem robic mocz napewno. Nie moge doczekac sie juz wizyty 24.10 a tu jeszcze tyle trzeba czekac:(

Ja wyniki morfologi miałam idealne, na wizyty lekarz kazał mi sie zgłaszać co miesiąc i za każdym razem z morfologia i ogólnym badaniem moczu.

ja po zakupach, nakupowałam sobie smakołyków, ale wniesienie siat najgorsze.

straciatella może jak skończy się nauka to mąż się bardziej zaangażuje, tj. któraś pisała, faceci nie potrafią się uczyć z dzieckiem na plecach. z drugiej strony też fajnie, zę chce mu sie uczyć, ja ubolewam nad tym, ze mojego na żadne doszkalanie nie można zachęcić. Teraz go pcham na język. ciągle siedzi za granicą, niech się doucza w wolnym czasie.

ewelinka zdrówka dla Synka

Crystaleye ja 31 maja:-) mąż mówi, ze fajnie by było jakby maleństwo tez się w znaku bliźniat urodziły, jak my wszyscy, ale musiałby sie urodzić 7 dni po terminie, a tego sobie nie życzę - ciąży przenosić - nie ma nic gorszego jak czekac na termin, a potem już nie wiesz ile będziesz czekać z tym brzucholem:-D

kurka znowu mnie brzuch boli, przeforsowałam sie chyba na tych zakupach. jak człowiek lezy w domu od miesiaca to potem nieprzyzwyczajony dłuzej pochodzić;-)

co do porodu rodzinnego, to nie wiem czy sie tym razem zdecyduję - po pierwsze ktos musi byc z Paulinką - w nocy nie będę jej zrywać nigdzie, po drugie myślę nad wynajęciem położnej, bo ponoć w "moim" szpitalu od niedawna jest taka opcja. W sumie to smutne, ze musimy płacic za opiekę, która nam sie nalezy, ale taka położna, która od a-z poświęca się tobie wydaje się być fajna.

a co do teściowej to napewno zadna nie przebije mojej. Moze kiedys opowiem:):)
przepraszam Cię crystaleye, ale ja to samo myślę o mojej. ze mojej nikt nie przebije:-D ale to tez może kiedys opowiem

reklama
Tak właśnie sie rozglądam za jakimiś spodniami ciazowymi. Brzuch mi jakoś szybciej puchnie i faktycznie biodrowki które stanowia 90% moich spodni zaczynaja uciskać. No i jeśli mam teraz wyjść do ludzi zostają mi maxi spódnice :/ najwieksza zagwozdką pozostaje kurtka, bo jestem z tych wybrednych - jak chyba każda baba :d

Co do kurtki to przymierzylam dziś moja z zeszłego roku i jeszcze sie nadaje, a na pózniej mam taka sprzed dwóch lat kiedy jeszcze miałam 30 kg wiecej i ta sie nada na bank. Szkoda mi sie było z nią rozstawać bo tylko jeden sezon w niej chodziłam, a była długa i ciepła bo puchowa a jak sie zaokrągle to bedzie akurat.

Do góry