reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

cześć dziewczynki:)
Ja mam synka, i jako drugie dziecko chciałabym tez synka:) Pamiętam jak byłam w ciąży z synkiem, to bardzo chciałam córkę, aż do tego stopnia, że jak mi gin powiedziała ze będzie chłopak, to byłam rozczarowana:-D co prawda na szczescie krótką chwilę - ale teraz sobie inaczej nie wyobrażam:))))

Ja w ogóle dowiedziałam się na genetycznym w 12 tyg ze bedzie chłopiec. Zdjęcie było tak dobrze uchwycone, że gin pozwoliła je sobie zabrać do jakiejs pracy którą właśnie pisała:)

ruchy czułam gdzies tak od 14tego tygodnia, ale zanim do mnie dotrało że to ruchy a nie jelita to był już chyba 16 tydzień:sorry2:

Ewelinka( imienniczko moja :) proszę o wpisanie mnie na listę:) mam 30 lat, termin na 31 maja, i synka Boryska który ma 2 lata i 10 miesięcy. to moja 4ta ciążą.

W ogóle nagotowałam sobie bigosu z kiszonej kapusty.. Wyszedł boskiiiii!!:) kwaśne to chyba będą smaki mojej obecnej ciąży:)

reklama
Ewwe widze że ten sam termin porodu co ja i ciąża na tym samym poziomie ;)

Nawet starse dzieciaki w podobnym wieku moja córa w piątek 3 lata kończy ;-)

Ja do listy dopisze się po wizycie w piątek :tak:

Bąbelek to możemy sobie przybić piątkę:)) trzymam kciuki za piątkową wizytę:) ciekawa jestem co będzie widać - bo będę porównywała do swojego okruszka:)) betkę masz piękną, przyrost jest prawidłowy, więc będzie już pięknie widać:))

Ja na pierwszej wizycie byłam jak beta miała ponad 1000 i nic nie było widac, a po dwóch dniach był już piękny 7mm pęcherzyk, po tygodniu od tego czasu pęcherzyk miał ponad dwa cm, a dzidzia z echem 2 mm:)):)) u ciebie obstawiam już serducho!:)

Witajcie Majóweczki!

Jeśli chodzi o płeć to mam obecnie synka i chciałabym drugiego, ale jak będzie dziewczynka to też będzie fajnie :)
W poprzedniej ciąży dowiedziałam się o płci w 17 tygodniu, ale mój obecny gin ma specjalistyczny sprzęt i np. mojej kumpeli powiedział już w 12 tygodniu, bardzo wcześnie... ale prawda jest taka, że jeśli jest chłopiec to można wcześniej rozpoznać, bo dziewczynka jest niepewna do prawie samego końca :)

Dziś odebrałam wyniki, wszystko raczej w normie. W czwartek idę na wizytę. Muszę się umówić na te badania genetyczne... czy te badania to jest to samo co prenatalne??? nie mam pojęcia...

Pozdrawiam :)

Ewwe to Ty już dużo widziałaś! :) a ja czekam jak na szpilkach na to piątkowe usg :-)

Czyli ten przyrost wychodzi na to że ok ? Bo ja robiłam po 7 dniach , nie dałam rade wcześniej bo młoda chora i nie było jak sie wyrwać

Bąbelek nie strasz przecież jak tyle by zaczął brac zmieniłabym Kossowski prywatnie bierze 100 zl koleżanka chodziła co dwa tygodnie. Ciekaw ile wezmie za genetyczne.

Kasiek tak genetyczne to jest to samo co prenatalne;-)

Perełka no wlanie 100 zl wizyta i usg zazwyczaj drugie tyle - stawka niestety większości ginów prywatnie

Ja jak bede u mojego prywatnei po poprosze o skierowanie na prennatalne ( na NFZ ) bo wiem ze jest taka mozliwosć

Ja chodzę prywatnie i niestety płacę po 210 zł za wizyte z usg, ciąże z synkiem miałąm bardzo problematyczną i w sumie dzięki mojej doktor mam zdrowego synka. I jako schizująca już na wyrost, nie zmienię lekarza. Zapiszę się dodtakowo do medicover bo mam pakiet z pracy męża , zeby sobie niezaleznie robic dodatkowe badania itd za darmo, bo nie powiem żeby wydatek rzędu 200-300 zł miesięcznie był dla mnie przyjemnością:/

reklama
Ewwe ja własnie w 1 ciazy tez chodzilam do tego mojego gina prywatnie ale mialam pakiet w luxmedzie wiec az tak nie bolalo po kieszeni bo ok 100 zl miesiecznie . A teraz ten pakiet 260 zl- poki co wstrzymuje sie .
Ale nie chce do żadnego innego gina a już tylu przetestowałam :tak: W piątek zabóle grubo ponad 200 zł w luxmedzie za wizyte i usg ale popytam ile by mi bral prywatnie w swoim gabinecie, a może akurat troszke taniej ;-) Mam taka nadzieję, bo inaczej...cięzko to widze finansowo

Do góry