Makao a na w 7- mym i bardzo chce zobaczyć maleństwo! W piątek mam prywatna wizytę - trzeba będzie spora kase wywalić ale co zrobić. Później się zastanowie co dalej z tymi wizytami bo che konkretnie do tego lekarza chodzić - żaden inny :-)
reklama
iwonaimaja
Fanka BB :)
Hej
a ja w końcu sobie odpoczywam zabrałam się za mycie okien i mam teraz tak ladnie pachnąco :-)
jak na razie nie mam dolegliwości no i trochę sobie już wkręcam bo wlasnie zjadłam sniadanie i mi pasowalo tzn nie mdli mnie po nim
poklucilam się dzisiaj z sasiadka wredny babsztyl stanelam wieczorem i zastawiłam garaz ale pytałam się innej sąsiadki i powiedziała ze ten wlasciciel tego garażu prawie wogole nie wyjezdza tym samochodem i dzisiaj wychodzę z majka do przedszkola i babka z następnego garażu z pyskiem do mnie ze mam tutaj nie parkować ze ona nie miała jak samochodem wyjechać a ja wogole jej garażu nie zastawiłam no ale jak się nie potrafi jezdzic to nawet gdyby był parking wolny to ona by nie umiala rozumiem gdybym tam stawiala codziennie ten samochod tlumacze jej ze probowalam 3 razy w nocy przeparkować ale wogole nie było miejsca
a ja w końcu sobie odpoczywam zabrałam się za mycie okien i mam teraz tak ladnie pachnąco :-)
jak na razie nie mam dolegliwości no i trochę sobie już wkręcam bo wlasnie zjadłam sniadanie i mi pasowalo tzn nie mdli mnie po nim
poklucilam się dzisiaj z sasiadka wredny babsztyl stanelam wieczorem i zastawiłam garaz ale pytałam się innej sąsiadki i powiedziała ze ten wlasciciel tego garażu prawie wogole nie wyjezdza tym samochodem i dzisiaj wychodzę z majka do przedszkola i babka z następnego garażu z pyskiem do mnie ze mam tutaj nie parkować ze ona nie miała jak samochodem wyjechać a ja wogole jej garażu nie zastawiłam no ale jak się nie potrafi jezdzic to nawet gdyby był parking wolny to ona by nie umiala rozumiem gdybym tam stawiala codziennie ten samochod tlumacze jej ze probowalam 3 razy w nocy przeparkować ale wogole nie było miejsca
Mamunia, masz problem, z którym nie możesz zostać sama. Oczywiście - fizycznie to Ty jesteś i będziesz obciążona przez najbliższe kilka miesięcy. Psychicznie, emocjonalnie - dziel się tym!
Pisz tu, choć nie jestem pewna, czy znajdziesz 100% zrozumienia w euforycznej - internetowej rzeczywistości.
A psycholog? Myślałaś o tego typu pomocy?
Moja przyjaciółka jest psychologiem klinicznym i wiem, że profesjonalne wsparcie bywa nieocenione. Pomyśl o tym.
Pisz tu, choć nie jestem pewna, czy znajdziesz 100% zrozumienia w euforycznej - internetowej rzeczywistości.
A psycholog? Myślałaś o tego typu pomocy?
Moja przyjaciółka jest psychologiem klinicznym i wiem, że profesjonalne wsparcie bywa nieocenione. Pomyśl o tym.
Makao a na w 7- mym i bardzo chce zobaczyć maleństwo! W piątek mam prywatna wizytę - trzeba będzie spora kase wywalić ale co zrobić. Później się zastanowie co dalej z tymi wizytami bo che konkretnie do tego lekarza chodzić - żaden inny :-)
A ja na suwaczku widzą 6i2
Bąbelek rozumiem Cię doskonale. ja też mam "swoją" ginkę, do której mam bezgraniczne zaufanie. mam pakiet medyczny w firmie- Luxmedy, Medicovery i właśnie Top Medical, w którym pracuje moja gin miałam bez opłat. I kiedy zaszłam w ciążę, od października Top Medical wypadł z listy mojego pakietu medycznego i lipa:/ Zamierzam dalej chodzić do mojej ginki ale wizyta plus usg to razem 210 zeta:// Masakra, na razie co 3 tygodnie a później przecież co 2:/ No ale jej ufam. Więc te wizytyj akoś przeżyję, ale nie chcę płacić za badania.Postanowiłam zapisać się jeszcze do luxmedu do jakiegoś gina i niejako prowadzić ciążę "podwójnie", żeby nie płacić za te cholerne badania. I jutro właśnie idę na wizytę, zobaczymy.
mamunia 6 tygodni i 2 dni to właśnie 7my tydzień. Mi w sobotę zaczął się 9 a na suwaczku 8 pełne i kilka dni z 9
mamunia 6 tygodni i 2 dni to właśnie 7my tydzień. Mi w sobotę zaczął się 9 a na suwaczku 8 pełne i kilka dni z 9
Ostatnia edycja:
Mamunia3 6 tydz i 2 dzien to 7-my tydzien :-)
Makao ja w pierwszej ciąży miałam pakiet w lux medzie i wlasnie tam chodziłąm do tego zaufanego gina Za pakiet płaciłam sobie sama ale t był koszt mniej niz 100 zł miesiecznie wiec ok
Teraz taki pakiet kosztuje ok 260 zł miesiecznie....
A w piątek jak pojde na wizyte to sama wizyta + usg wyniesie mnie 240 zł
Makao ja w pierwszej ciąży miałam pakiet w lux medzie i wlasnie tam chodziłąm do tego zaufanego gina Za pakiet płaciłam sobie sama ale t był koszt mniej niz 100 zł miesiecznie wiec ok
Teraz taki pakiet kosztuje ok 260 zł miesiecznie....
A w piątek jak pojde na wizyte to sama wizyta + usg wyniesie mnie 240 zł
Witam Majóweczki!Co za noc, budziłam się kilka razy by lecieć do łazienki-mocz nie daje mi spać :-( Czytałam, że w II trymestrze ta dolegliwośc ustaje i mam taka nadzieję, bo sie niewysypiam.Lena_no widziałam, że pytasz o krople do oczu Polcrom, one są bez recepty w opakowaniu masz 2 buteleczki tych kropelek a cena to chyba 5zł i są naprawdę skuteczne :-)Na ból gardła to ja stosuję Isla Cassis, wg ulotki mozna je stosować w ciąży bo to bardziej nawilżający cukierek niż tabletka zawierająca jakiś środek przeciwbólowy, pozatym jeszcze halls z miodem są spoko :-)
reklama
Podziel się: