reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Witajcie poniedziałkowo :-)
Faktycznie sporo produkujecie moje Drogie ;-)

lawendowy - w temacie badań przed ciążą: w lipcu robiłam cytologię, więc przy tej okazji, powiedziałam, że myślimy o dziecku, że chyba w najbliższych miesiącach zaczniemy się starać i, czy w związku z tym powinnam oprócz cytologii zrobić inne badania. Odpowiedź: nie ma sensu.

Makao -
Chmielewska poprawia mi humor od nastu lat :-)

Skorupka - ja to dopiero mam stanikowe obawy! W stanie nie ciążowym - rozmiar 75D. Co to będzie, co to będzie....

Ewelinka - podbrzusze mnie nie boli od 6tc. I poza mdłościami, dolegliwości brak. Tylko, czy to dobrze...?

Pracuję i na L4 nie zamierzam iść wcześniej niż będzie to konieczne. Chciałabym pracować do kwietnia, bo wiosną czekają mnie ciekawe projekty do ogarnięcia. Ale jak będzie, tego nie wie nikt.

reklama
Widze, ze o L4 rozprawiacie:tak:
Ja sie nie wybieram. Nawet gdybym chciala to nie ma takiej opcji no chyba, ze naprawde bede sie zle czula:no:
Poza tym prace mam za biurkiem, sidzaca i lekarz nie widzi zadnych przeciwskazan. No i musze pracowac teraz zeby macierzynskie dostac:tak: Wiec planuje isc na urlop macierzynski najwczesniej pod koniec marca.

Hej. :-)
Ja na L4 wybieram sie gdzieś w połowie grudnia, od września pracuje, więc nie chcę, żeby ktoś się przyczepił, że jakieś wymuszenia zasiłków...

U lekarza byłam w 5 tyg prywatnie, to zrobił usg tylko dla potwierdzenie ciążt, był wtedy tylko pęcherzyk ciążowy, karty mi nie zakładał bo pow mu, że będę chodzić raczej gdzieś indziej, później miałam zamiar się przejść prywatnie ale dostałam lekkich plamień i poleciałam do szpitala, gdzie akurat można było iść na wizyte bez dłuższego czekania a tam... od razu założyli kartę - może niepotrezbnie pokazałam te wcześnejsze wyniki, od tego prywatnego ale ta tak jakoś impulsywnie no i lekarz zbadał mnie tylko ręcznie, powiedział - ciąża rośnie i zrobił cytologię i skierowania na badania... A na temat plamień... Zapytał tylko czy boli brzuch, jak powiedziałam, że nie tak skończył się ten temat. Zapisał mnie na USG za miesiąc, czyli jeszcze do końca października musiałabym czekać. Zapisałam się też do innego lekarza, też na NFZ ale to taka przychodnia, pójdę tam w pt. Zobaczę jak będzie, o wcześniejszym USG nie powiem, tylko o wizycie w szpitalu. Jak tam też nie zrobią mi USG to się wkur.... i będę musiała pójść prywatnie. Ale to sie okaże w pt.

Cześć dziewczyny,

Ja od 11:30 siedzę sobie na IP. Straszne bóle podbrzusza dzisiaj i rano i w nocy. Nospa forte nie pomaga :-( Zaraz wchodzę do gabinetu lekarza... trzymajcie kciuki, bo strasznie się boje.

Niestety nie będę majówką 2014. Poroniłam . Wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania. Ale za Was wszystkie trzymam mocne kciuki &&&&&. Powodzenia.

reklama
Do góry