reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

A kiedy idziecie na połówkowe ? Niby można od 18 tygodnia, co u mnie jest za tydzień, ale zastanawiam się czy to nie bedzie za wcześnie ? Chyba że bym się udała w poniedziałek przed wigilią, to będzie dzień przed 19 tygodniem, więc chyba już ok ?

reklama
Hejka!
Ewelinnnn super że wróciłaś, historyjka zmroziła mi trochę krew-co za piguła niedouczona...wariatka!
:-)
Ja wróciłąm z zakupów, poszłam do łazienki i się okazało że znó mam jakieś zapalenia,czy grzybicę czy jakieś inne świństwo, aż 2,5 tygodnia było wszytsko okej a tu znów się zaczyna- szlag mnie trafi:cool:

Połówkowe mam 17 grudnia- to bedzie 19t 6d :-)

Na obiad-by poprawić sobie humor- makaron z truskawkami- dawno nie było :-D

ewelinnnn masakra to co napisałaś ! :szok: ja pierdziu, od samych tych stresów i nerwów na sali można się rozchorować :szok:
dobrze że jej tego nie wstrzyknęła, bo znając służbę zdrowia bu się wykręcali debile...
kurczaczek powodzenia na wizycie !
mi_lva ja właśnie kupiłam w naturze z marion :D chyba 12 zł dałam za 50 ml.Jak coś ja też będę używać sobie :-)
bajka ja też się wybieram do fryzjera już ło ho ho i się wybrać nie mogę... jak wcześniej mieszkałam u mamy, miałam fajną fryzjerkę,to mi potrafiła zrobić to co chciałam i byłam zadowolona ;-)
na chwilę obecną to mnie zeżarł fryzjer psi xD 10 razy tyle co za siebie dałam za wystrzyżenie psa :rofl2:
lena mamy tak samo wizyty :D
a ja dzwonię do innego gina, umówić się na prenatalne i nie odbiera i nie odbiera...:wściekła/y:
Pampuszek ja idę właśnie 19 grudnia, to będzie już 19t5d więc pewnie mi zrobi połówkowe :D

ja też się z M. swoim pokłóciłam. ale tak, że aż się skurcze u mnie pojawiły. na szczęście przeszły. M. się zabrał do salonu na kanapę a ja oczywiście nie mogłam zasnąć. po jakiejś godzinie leżenia w ciemności, M. przyszedł do łóżka, bo nie mógł wytrzymać beze mnie. a później ja zaczęłam płakać. i tak leżeliśmy i się przytulaliśmy. cholera, po co nam to było, ja pierdziu. M. jest cudowny i kochany, taki typ "do usług waszej królewskiej mości", ale czasem jak coś pieprznie to ściany pękają. i potrafi się nakręcić i mówi do mnie tonem, którego nie znoszę. wtedy ja się zamykam i zamieniam w królową śniegu. i jestem taka uparta i dumna i nie umiem przeprosić ani nic. ani nawet łapek wyciągnąć, żeby przytulić. wrrr. sama siebie za to nie znoszę. i tylko zasysam się do środka i myślę "nie słyszeć, nie słuchać". i naprawdę się wyłączam. i to trwa trochę. wkurza mnie to, że M. nie umie odpuścić. i jak jest jakiś problem, to musi to wywalić. a ja naprawdę nie mogę się denerwować. i nie chce.
Jak tak czytam to widzę siebie...tyle lat jesteśmy ze sobą, więc wiadomo że niesnaski będą...a kłócić się też trzeba żeby było urozmaicenie tyle że teraz kochana mamy taki okres że 10 razy bardziej to przeżywamy...widzisz Twój M jest jak ja jak już zacznę to mówię prawie wszystko...bo już jak się nakręcimy to na maxa a potem są skutki...boli...niestety...Nie denerwuj się kochana :* bo dzidzia teraz już też czuje nasze nastroje :-(
Wiecie, że już nie mogę siedzieć po turecku bo mi niewygodnie. Masakra jakaś. I dzisiaj rano się schyliłam sprawdzić, czy Janek dobrze but zawiązał (czy nie za luźno) i już mi brzuch przeszkadzał:/ czas powiedzieć sobie w twarz, że zaczynam czas toczenia się:p
Heheh Ja też tak mam jak się schylam albo chcę podkulić nogi na fotelu to taki mega ucisk...nawet nogę na nogę i już boli :) a nie wydaje się taki mega duży, z tym że te twardnienie też daje ...
Lena wooooow to rzeczywiście mąż zachwycony, ale Ty taka chudzinka to siada Ci kręgosłup :/ Mi na początku zaczęły rosnąć i tak się cieszyłam bo mam miseczkę B taką mała:-( a teraz dupka blada niektóre mam za ciasne staniki ale reszta jeszcze w miare i to push buuuuu A swoją drogą to super sprawa taka wizyta i pomiar właściwy...sama bym tak chciała ale ciężko trafić na taką "panią"
futurystka Ja ostatnio obrałam pamelo i dawno takiego niedobrego nie jadłam , suchy bez smaku, lubemu bardzo smakował heh Ja nie wiem :-) a granaty leżą trzy i błagają o obranie :)
Aśku weź weź wolne bo potem jak Cię weźmie to amen :) widzę że już masz wolne i powoli się kurujecie :) zdrówka
struss oooo słyszałam o tych pieluszkach :) jestem ciekawa Twojej opinii...
Magdziulek nie ma znaczenia kochana czy duże czy małe, jak będziesz miała mleko to będziesz...Nie martw się jestem z Tobą, też mam malutkie a myślałam że ciąża coś zmieni :/
brownagula bardzo ładna kurteczka elegancka taka :) z tym paseczkiem :) a jest ciepła, bo z wygląda za bardzo nie wygląda :) chociaż na górze przy kapturze ma pogrubiony materiał :) a Mila musi wyglądać obłędnie :)))) z tymi skarpetkami i ogonkiem :))))) czekam na foto :) Skarbie ja też jestem na wolnym i czasami bzikuje...staram się dużo odpoczywać ale ja lubię przebywać z ludźmi i mieć ten dreszczyk adrenalinki a nie wstawać na spokojnie zjeść śniadanie i siedzieć siedzieć i siedzieć :))))) nie jesteś sama Dawaj do Mnie na pogaduchy :)
aesthete bo też nie można za każdym razem łasić się, niech poczują swoją winę, z tym że nie zawsze to wychodzi i suma sumą i tak pierwsze wyciągamy rękę...chodź na tulaska no już ;-)ale żeby szyba pęknięta :/ ehhhh nie denerwuj się skarbie i nie daj się :****
MonikaZgierz witam kochana :) oczywiście że przyjmiemy ... rozgość się :)))) i witam w gronie bezrobotnych :p
Bąbelek trzymaj się piękna
Ewelinnn a co Ty gadasz???? Jestem w szoku jak można by było zaszkodzić jeju i 5 miesiąc, a co kogo interesuje że podobne nazwisko :-( aż mnie ścisnęło...ciekawe czy odpowie jakoś za taką pomyłkę, bo w sumie już dzieliły sekundy od tego...tragedia

Uffff nadrobiłam...kurcze jeden dzień a tyle piszecie jak najęte :) Ja dzisiaj zaczynam 19 tydzień :szok: ale ten czas leci , jak szalony. W domu cieplutko luby napalił rano a na dworze takie słoneczko...włączyłam pranie ze swetrami grubymi niech schną...nie wiem co dzisiaj będzie na obiadek nie mam pomysłu...Wczoraj to myślałam że się wykończę takie miałam w podbrzuszu boleści, w ogóle rano jak kaszle to aż się zginam taki ból mnie przeszywa. Dziwne, bo wcześniej tego nie miałam...Wieczorem przeleżałam oddałam laptopa lubemu bo nie było mowy o czytaniu z tego bólu...wzięłam 2 nospy i po jakimś czasie ulżyło. Kurde jak chodzą za mną gołąbki jejcia :-( ale aby do piątku (jedziemy do rodziców po wałówę ) :-p i na weekend hurra więc ojem się za wszystkie czasy

Hej!

Ja z pracy pisze.. Wlasnie sie dowiedzialam, ze nie spelniam wymagan aby dostac pelno platny macierzynski tylko dostane zasilkowy macierzynski- mniej niz polowa tego co zarabiam :o:o:o chyba nici z przeprowadzki i teraz sie stresuje jak my sie pomiescimy i w ogole jak damy rade finansowo :o z tego stresu mnie cos kluje w brzuchu i przez to czuje sie psychicznie jeszcze gorzej. Juz sobie poplakalam w kibelku :/ rany ale ze mnie beksa :/

ewelinn ciesze sie, ze juz w domu jestes a przeraza mnie sluzba zdrowia :o
diabliczka a mnie sie czas okropnie dluzy w tej ciazy..
struss Ty truskawkozerco :D
Lena ale fajnie, ze juz czujesz kopniaczki :)

zazdrosze wszystkim co maja polowkowe niedlugo ja mam dopiero 7 stycznia i to bedzie 21tydz3dzien :(

Dzien dobry,
Makao to bedziesz miala chlopczyka drugiego tez? bo zdaje sie, ze raz miala byc dziewczynka, a raz chlopiec?:-)
jesli chlopaczek to gratuluje:-)
Matteo dzis obudzil sie z okropnym kaszlem. W piatek na szczescie mamy planowana wizyte u naszej polskiej Pani dr. Mam nadzieje, ze jakos docipiemy.
Podrzewam, ze dorobil sie w sobote w teatrze, bo niestety rodzicie sa durni i prowadzaja chore dzieci w miejsca publiczne i tym samym do teatru. Jedna matka przyprowadzila swoja corke, ktora najpierw zaniosla sie brzydkim kaszlem, po czym po dwoch minutach puscila pawia w korytarzu. Takze, bez komentarza.

tak, drugi chłopiec u mnie:) ja pierdziu. rodzice niektórzy to skończeni debile:/

Ja wlasnie przerwe na luch mam;-)
Teraz i mnie dopadla mania na mandarynki:-D
Cos mnie podbrzusze i plecy tak okresowo pobolewaja:-(

skorupka
no to juz blizej niz dalej :) Teraz tylko oby nasze malenstwa wspolpracowaly i pokazaly co tam chowja :D

diabliczka no to obu nam stuknal dzisiaj 19 tydzien : A golabki oj tez bym zjadla, ale nie mam czasu ani sily ich robic :(

gwiazdeczka oj a czemu nie dostalas pelno platnego? Dlugo juz pracujesz w Anglii? Nie wiem czy u was jes podobnie, ale u nas zalezy to od ilosci wplaconych skladek PRSI i wiliczyla mi babka tu w firmie, ze musze pracowac do konca marca zeby pieniadze mi przyslugiwaly...

Makao wiec jednak drugi synek bedzie? :) Gratulacje :* Ja juz sie nie moge doczekac usg.. tez chcialabym juz wiedziec :)

gwiazdeczka niefajnie z tym macierzyńskim wyszło :( a dowiedziałaś się tego już na 100% ? może da się coś zrobić??
U nas niestety też nici z przeprowadzki, mąż nie dostał umowy na czas nieokreślony tylko na dwa lata :-( więc o kredycie już nawet nie śmię myśleć, a co dopiero mówić bo to nierealne...nie będzie póki co własnego "M" :no2::sad:
I też się martwię jak się pomieścimy, czy czasem nie będzie trzeba szukać większego mieszkania...a co jak trafimy na właścicieli beznadziejnych,nieludzkich, którzy nagle podwyższą czynsz albo jeszcze coś...na dodatek nawet jak uda mi się dostać ten rehabilitacyjny to podejrzewam że góra na 3 miesiące, a z zasiłku dla bezrobotnych to są takie pieniądze że same wiecie...
Karoli istna paranoja, z tym teatrem ;/ niektórzy rodzice są bezmyślni,zostawić dziecko w domu, to targają schorowane, dzieci same pewnie ledwo na oczy patrzą, a jeszcze zarażają inne dzieci :(
diabliczka powiem Ci że ciepła... jeszcze co prawda nie testowana w hardkorowych warunkach ale już czułam w niedzielę różnicę w ciepełku :)

Ostatnia edycja:
GWIAZDECZKA przykre z tym macierzyńskim :eek: myślałam, że jedynie Pl ma dzikie przepisy :baffled:
co do połówkowego pocieszę cię ;-) ja będę mieć podobnie jak ty :-D 2 stycznia mam wizytę u ginki i wtedy zapiszę się na połówkowe ;-)

BAJKA dla nas #1 to gulasz :-D najczęściej morliny :tak: dla mnie wspomnienia wyjazdów z tatą ;-) i biwaków/obozów harcerskich :-D dla Mrówka smak wciagnięty z mlekiem matki :-D

KURCZACZKU przyjemnego podglądania :tak: :tak: :tak:
a pewnie, że prasownie poczeka ;-) znienawidzona czynność, jakoś do niej nie ciągnę :-p

pojadłam rosół :tak: Mrówek troszkę wypił, zjadł troszkę kuraka ... jakoś rewelacyjnie nie zjadł :baffled: trudno, może drugie danie zje lepiej ;-) schabowe wciąga zawsze, więc mam nadzieję, że mięchem się zapcha ;-) i buraczkami ;-)

zabieram się za wietrzenie ;-) i odkurzanie ;-) i do biedronki po resztę zakupów na obiad ;-) rano nie chciałam dzwigać, więc na dwie partie muszę lecieć ;-) dobrze, że mam rzut beretem :-D a Mrówek zostaje sam bez problemu ;-)

Cos mnie podbrzusze i plecy tak okresowo pobolewaja:-(
rozciąganie macicy ;-) miałam potworne bóle w poprzednim tygodniu, panikowałam lekko ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej laseczki! Odkad jestem na fb rzadziej pisze tutaj i juz sama nie wiem:( Chcialam sie poradzic odnosnie szczepionki na grype,bo mam miec ja zrobiona teraz w ten czwartek. Jednak psikam i mam katar ale to normalne. Ostatnio lekarz powiedziac,ze jak jestem przeziebiona,to nie moge robic tej szczepionki. Jeju i co ja mam zrobic?
Ewellin bozee co to sie dzieje w tych szpitalach? Masakra jakas:( Az strach:(

Struss Ty jestes jednak truskawkowa:D

Lena tez mam takie bole:(
Asku zjadlabym schabowego najlepiej z ananasem i serem:D przelamuje sie ostatnio i jem mieso,bo nie chce aby dziecku cos bylo,a ze nie jestem doswiadczona weget.to wole nie przesadzac:(

gwiazdeczka ja tez jestem placzliwa od rana,bo szukamy wszystkiego jednoczesnie i tez sie martwie jak sie pomiescimy:( i wkurza mnie jeszcze,to ze maz rano byl milutki jak zawsze,a jak tesciowa zadzwonila i sie nagrala na poczte,to on szalu juz dostaje. Powiem jej to dzisiaj, ze pozniej mam slaby dzien przez nia.

Do góry