reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

s
oj, ja też :tak: przede wszystkim karp smażony, karp w galarecie :laugh2: barszczyk :laugh2: fasolka z cebulką:-p mniam, mniam ;-) na samą myśl bułka śniadaniowa smakuje paskudnie :laugh2::laugh2::laugh2: niecały miesiąc jeszcze ;-)

fasolka z grzybami? jak to? co to? jak to się robi i je?

Ja najbardziej czekam na moczkę i krokiety z grzybami :-D

co to jest moczka?

ja najbardziej czekam na karpia. i śledzie. a barszczyk z uszkami to może też dzisiaj zjem:)

reklama
Macham z zasniezonego Wroclawia :)
p

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 74
Hejka!
Zupa piernikowa? ciekawe :-)
Ja wczoraj dostałam od Loveli płyn do prania białych ubranek dla Bobika :-) Musze poszperać w necie za jakimiś próbkami by zamówić:-)
Na obiad ęczak z pieczarkami i kiszoną kapustą, smoothie na deser, ale mam mega ochote na czekoladowe ciacho- z racji że nie chce mi się piec, kupiłam pierniczki w czekoladzie z nadzieniem owocowym i pochłaniam je do kawy:-D

Witam :*

Nie nadrobię was bo po kilku dniach nieobecności jest to nie możliwe
shocked.gif.pagespeed.ce.zTDkkC3Wvr.gif

U nas mega zimowo, śniegu kupe
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
Mateusz nie pamiętam z tamtego roku i nie może się nadziwić.
Hm a Mateusza mam chorego, zapalenie górnych dróg oddechowych
no.gif.pagespeed.ce.QLivJ0gNZF.gif
I antybiotyk.

u nas tez moczka choć ja osobiście nie przepadam, no i jeszcze makowki

ja najbardziej nie mogę się doczekać zupy z karpia ale ze względu na meza będzie jeszcze barszczyk z uszkami

reklama
na Śląsku moczka to podstawa:tak:
znam te potrawy ale w naszer rodzinie nie robi się czekoś takiego może dlatego że pochodzę ze śląska cieszyńskiego ale teraz weszłam w rodzine jak my to nazywamy hanysów;-) to moczki itp u babć muszą być heh:-D to jest fajne że można próbować nowych rzeczy np groch z kapustą z nowości mi zasmakował:-) u nas w domu rodzinnym robimy zupę z ryb oczywiście karp pierogi ruskie kapustę z grzybami a na koniec kolacji mój tata zawsze robił tak że dzielił jabłko na ćwiartki i rozdawał nam czyli córkom mówiąc: "jak kiedyś zbłądzicie w życiu pamiętajcie kto was dzielił jabłkiem przy wigilijnym stole" taka nasza tradycja:tak: \
jej ale już napaliłam się na święta:-D

Do góry