reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Jak ja Wam zazdroszczę kotów :-( kocham chyba bardziej niż psy. I od dziecka tez tylko słyszałam, że są wredne, niebezpieczne dla dzieci i roznoszą choroby. i co dziwne , wiele w myśleniu ludzi się nie zmieniło.

reklama
Ewelinka - ja biorę femibion 2, ale jakoś tak nie zdarza mi się codziennie, raz chyba z kilka dni pod rząd nie brałam :p.

Ponawiam pytanie, czy to możliwe że urosły mi piersi jeszcze ? W 5-6 tygodniu kupowałam staniki i coś mi zaczynają wystawać z niego o_O.

mi wciąż rosną. one rosną całą ciążę. zobaczysz co się będzie działo w 6-tym miesiącu:p

Ewelinka - ja biorę femibion 2, ale jakoś tak nie zdarza mi się codziennie, raz chyba z kilka dni pod rząd nie brałam :p.

Ponawiam pytanie, czy to możliwe że urosły mi piersi jeszcze ? W 5-6 tygodniu kupowałam staniki i coś mi zaczynają wystawać z niego o_O.

obawiam się, że będą rosły i rosły. Mam wrażenie że moje się trochę zapędzily :-)

Annad - no ja tam nie wiem jak zareagują na dzieciaka, wiem że na samym początku nie będziemy zostawiać ich samego z dzieciakiem, na wszelki wypadek. Są przypadki że jak rodzi się dziecko kot zostaje porzucony -_-. Tego dopiero nie rozumiem, nawet mając kawalerkę, zawsze można wygospodarować jakieś pomieszczenie dla kota żeby np. nie był z dzieckiem sam -_-.

Haha, dzięki Annad i Makao! Bo przeszłam z C do D, myślałam że jak se kupię te staniki to trochę w nich pochodzę, a tu minął miesiąc czy tam dwa i zonk :D. No cóż, chyba będę musiała się przejść niedługo do sklepu po E czy tam DD :D.

hej mamuśki :-) u nas dziś piękny słoneczo - mroźny dzień :-) aktualnie męczę się w pracy z bólem brzucha, ale trzeba dać rade :-) od wczoraj z moim K. juz jest dobrze, wyjaśniliśmy sobie wszystkie kwestie, oczywiście bez krzyku się nie obeszło ale jest ok :-)
Dziś na obiad meega kwaśny bigos:-D

Mrówek jest the best :-D jego teksty są rozbrajające:-)

mi_lva do jakiego lekarza się wybierasz?

witam nowe majóweczki :-)
udanego dnia wszystkim :-)

od ostatnie wizyty biore witaminy kazal odstawić kwas foliowy

a ruchow nie czuje podobno w drugiej ciąży gdzies ok 18 tygodnia się czuje a w pierwszej ciąży czułam dopiero po 20 tygodniu
czasami mi się wydaje ze cos tam czuje ale raczej to nie to pamiętam jak urodziłam majke to czasami mi się jeszcze po porodzie wydawalo ze czuje ruchy i teraz mam takie same odczucie
wiem ze dzieciaczki sa jeszcze za male żeby czuc ruchy wiem ze na początku to tak jakby cos bulgotało w brzuchu

Annad - no ja tam nie wiem jak zareagują na dzieciaka, wiem że na samym początku nie będziemy zostawiać ich samego z dzieciakiem, na wszelki wypadek. Są przypadki że jak rodzi się dziecko kot zostaje porzucony -_-. Tego dopiero nie rozumiem, nawet mając kawalerkę, zawsze można wygospodarować jakieś pomieszczenie dla kota żeby np. nie był z dzieckiem sam -_-.

Haha, dzięki Annad i Makao! Bo przeszłam z C do D, myślałam że jak se kupię te staniki to trochę w nich pochodzę, a tu minął miesiąc czy tam dwa i zonk :D. No cóż, chyba będę musiała się przejść niedługo do sklepu po E czy tam DD :D.

Znajomi przygarneli kocurka chyba pół roku przed zajsciem w ciążę. Kurde , co się nasluchali od mam, ciotek i wujkow że powinni go wywieźć gdzieś na pole itd. Kocurek od początku był uczony że do jednego pokoju nie może wchodzić i tak zostało. nie wiem kto wymyśla historię o dzieciach duszonych przez koty. Ja się z kolei obawiam mojego psa, bo to rozpieszczony, zazdrosny typek. ma już prawie 10 lat, zawsze był jedynakiem, nie licząc świnki.

aeshette to moja sunia mnie dziś obudziła około 5-coś rano swoim uporczywym lizaniem ... no myślałam że mnie jasny ... strzeli :D ochrzaniłam ją z samego rana i poszła spać w nogi xD

Ja też biorę sam kwas foliowy :) gin mi powiedział że witamin nie muszę,bo wyniki mam ok, ale pewnie w czwartek mi zleci badania krwi bo już dawno nie miałam :))

Ogólnie dziś mam dużo energii :p
Wyprałam dywan nawet i przed chwilą nerwy mi puściły bo puściłam mojej znajomej wiązaneczkę(w maju pożyczyłam jej baterię i ładowarkę do elektronicznego papierosa i upominam się już od nie wiem kiedy średnio co dwa tygodnie że to jest mi potrzebne i tyle!)co jak co ale to nie jest badziewie z targu za 20zł tylko bateria za stówkę i ładowarka :wściekła/y:
Z miesiąc temu jeszcze napisałam grzecznie, że jak będzie w szkole(bo studiuje w DG a mieszka w innym mieście) to niech mi da znać bo to jest MI POTRZEBNE I SIE WKURZAM JA I RAFAŁ BO MAMY JEDNA ŁADOWARKE I TRZY BATERIE...
W sumie ja i tak nie palę już tego, ale sam fakt...pożyczyła w maju dzięki Bogu jest prawie koniec listopada...;/
Zaczeła przepraszać że się skontaktuje bo bedzie w szkole niedługo...
Jak dzwonię nie odbiera nawet ;/
Dziś już nerwy mi puściły, napisałam że mało mnie to interesuje, ale ja się pół roku prosić nie będę, i że sama kultura wymaga oddać coś, skoro ktoś wyraźnie prosi o zwrot! I że jak nie ma czasu to podam jej adres to niech wyśle pocztą bo ileż można się upominać?
A ona coś "ale ty w ciąży palisz?? nie powinnaś itp"
Dobra spoko nie palę, ale skoro się upominam że jest mi coś potrzebne to widocznie jest mi to potrzebne i kultura wymaga oddać, a nie że ktoś się prosi a efekt że tak powiem jak grochem o ścianę...
Stary zwyczaj nie pożyczaj... ech... :(

A w ogóle mam smaka na .... uwaga... grochówkę :D :D :D :D :D

Ostatnia edycja:
Znajomi przygarneli kocurka chyba pół roku przed zajsciem w ciążę. Kurde , co się nasluchali od mam, ciotek i wujkow że powinni go wywieźć gdzieś na pole itd. Kocurek od początku był uczony że do jednego pokoju nie może wchodzić i tak zostało. nie wiem kto wymyśla historię o dzieciach duszonych przez koty. Ja się z kolei obawiam mojego psa, bo to rozpieszczony, zazdrosny typek. ma już prawie 10 lat, zawsze był jedynakiem, nie licząc świnki.

Ps. Ja mam w tej chwili G.

reklama
Ja biorę cały czas kwas foliowy. Podwójną dawkę. Ale dzisiaj mam wizytę to dopytam. Szkoda, że bez usg:/

No bo ja biorę witaminy w których jest kwas foliowy i brałam też kwas foliowy osobno. Ale mi się skończył i nie wiem czy teraz jeszcze kupować kwas czy wystarczy ten w witaminach ?

Trzymam kciuki za wizytę :*

Wiem o czym mówisz. Ja tez kupowałam większe staniki a już robią się za małe:confused:

od ostatnie wizyty biore witaminy kazal odstawić kwas foliowy

a ruchow nie czuje podobno w drugiej ciąży gdzies ok 18 tygodnia się czuje a w pierwszej ciąży czułam dopiero po 20 tygodniu
czasami mi się wydaje ze cos tam czuje ale raczej to nie to pamiętam jak urodziłam majke to czasami mi się jeszcze po porodzie wydawalo ze czuje ruchy i teraz mam takie same odczucie
wiem ze dzieciaczki sa jeszcze za male żeby czuc ruchy wiem ze na początku to tak jakby cos bulgotało w brzuchu

No właśnie bo tu dziewczyny piszą ze czują ruchy ( w 1 ciąży) a ja w 2 drugiej i jakos strasznie nie odczuwam nic :szok:

Do góry