reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

reklama
Witam:)

Ja ostatnio bym spała rano ale młoda wstaje o 7 i nie ma zmiłuj ....nie mam siły się podnieść z łóżka

Co do L4 w ciąży to właśnie wyliczane z ost 12 miesięscy , chyba , że w między czasie zmieniło się zatrudnienie to liczą z ost, miesięcy w danej firmie.
Generalnie opłaca się często to średnia, bo wystarczyło kilka razy mieć jakiś dodatek/premie i już świadczenie skacze do góry ;-)

U nas nic ciekawego się nie dzieje, troche nerwówkowo ale to widać musi być norma. Staram się już tak bardzo nie stresować bo ostatnio przypłaciłam to mega bólem brzucha i lekkimi skurczami. A jak się uspokoiłam to wszystko przeszło :)

Coś mi się suwaczek zaczął o 1 dzień mylić.... dziś mam 12 tydzień i 2 dzień......

Ja też mam wszędobylskiego kota i już widzę jak siedzi w łóżeczku i zostawia kłaki. Na co dzień śpi z nami w nogach i jest ok bo nie przeszkadza, wredny jest tylko jak jest głodny jak sie naje to jest ok. Tylko strasznie wymagający co do jedzenie bo on tylko saszetki wcina a puszki go gryza;)
Ja sie zaraz biorę za szykowanie warzyw do mrożenia, później trochę poodkurzam i biorę się za obiadek dziś zupa pieczarkowa i placki ziemniaczane ale takie na grubej tarce:)
Mrówek powala na łopatki swoimi tekstami:)
Miłego dnia:happy2:

witam nową mojówkę:-D
oj kołyszą się i tak się cieszę jak tego słucham aż czasem płakać się chce:-D

ja miałam podwyższoną toxo i lekarz się pytał czy mam kociaki a my po prostu kupiliśmy mieszkanie gdzie mieszkały 2 :szok:

ewwe, boska Twoja kotka :) najbardziej mnie rozbawiło jak Cię po palcach stóp gryzła ;)
ja jestem ciekawa jak nasz pies zareaguje na maluszka :D

suwaczek mi się zatrzymał jak to możliwe:szok::baffled::confused:
U mnie to samo, więc chyba ogólną awarię mają :p

Makao, to my rozważnie z tym vod :p dopiero dwa filmy za nami :p a wczoraj zasnęłam na nim :/

W ogóle w nocy mój pies tak się położył że trzymał całą kołdrę, ja nie mogłam jej na siebie naciągnąć i M na siebie też nie. Leżała z odkrytym tyłkiem, M z odkrytymi nerkami, więc pies po raz pierwszy został eksmitowany z łóżka ;) koło 5:00-6:00 nie wytrzymał i przyszedł się potulić ;)

Miłego dnia :*

witam dziewczynki :-)
jakoś nadrobiłam czytanie :-p teraz zaczynam się szykować do pracy zanieść zwolnienie pewnie kierowniczka będzie bardzo "zadowolona" ehhh zrobię jakieś zakupy (chodzą za mną od wczoraj pomarańcze choć dzisiaj jak się tak naczytałam to nie pogardzę truskawkami:-p ale te na szczęście mam w zamrażarce) i coś na obiadek muszę wymyślić...

brandyy to zależny jakie książki lubisz ja ostatnio czytałam "Jeździec miedziany" autorka - Paullina Simons (są trzy części ale to taka romantyczna opowieść) ,przed tym wpadły mi w ręce "Kwiaty na poddaszu" ale to znów jest smutna historia ja ogólnie to teraz zabieram się za Syberiadę polską ale ogólnie jestem fanką Stiega Larssona i Camilli Lackberg ale to zależy co się lubi czytać:-p

Aśku
świetny ten Twój synuś :)

uciekam bo chcę mieć to z głowy;-)

Aśku zarówno L4 jak i macierzyński liczy się z ostatnich 12 miesięcy, jeśli nie było zmiany pracodawcy i jeśli nie było zmiany etatu...
widać jak się znam :-D nie chodzę na zwolnienia (nawet na Mrówka), więc nie wiem o co kaman ;-)

z Mrówka oczywiście, żem dumna ;-) pierworodny mój, a jak ;-) wyszczekany :-)

MAKAO no liczę, że mi rzeknie kiedyś bijcie pokłony ;-) :-D

zabieram się za robotę :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: troszkę się poobijałam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dziewczyny podłamałam sie trochę:baffled: byłam dokończyć zęba i miałam robić 6 z drugiej strony. wiec lekarz mówi mi, ze jego zdaniem to nie 6 mnie ćmi, tylko 8. rozwiercił ją i okazało się, ze jest wielgachna dziura w środku i że nie opłaca sie go leczyć.:-( wiec jutro mnie czeka wyrywanie:sad:. Ponoć ma być szybko bo ząb ładnie sie wysunął, ale boję się dentysty i bez ciązy, a teraz ciagle myślę jak ten stres wpłynie na moje Maleństwo. Zła jestem, ze w ogóle pozwoliłam mu grzebac w tej ósemce. Te ćmienie pewnie nieporównywalne z tym bólem, który jutro bedzie po wyrwaniu:-(

któraś wyrywała zęba w ciązy? sagaa? ty może?

Dziewczyno serdecznie współczuję. Ja to dentysty nie znoszę! A będziesz mieć jakieś znieczulenie?

Kupilismy synkowi takie małe organki na nóżkach z krzesełkiem:)) czuję że to był dobry wybór:) dziecko w końcu zajęło się czymś ciekawszym niż uprzykrzanie mi życia:)

A te organiki nie będą za bardzo dźwiętolić ? Czy są takie ciche i spokojne?? Bo jakbym miała wysłuchiwać cały dzień tych zwariowanych melodyjek to już chyba bym wolała marudzenie dziecka :confused:

hej dziewczynki:)) mój dzisiejszy wyciskacz łez. słucham i słucham i się wzruszam jak głupia Monika Urlik "Córeczko" - YouTube

no i oczywiście sztandarowy hymn szczęśliwych mam-tego to już nie potrafię wysłuchać bez mokrych oczu Natalia Niemen Jestem Mamą to Moja Kariera I am a MotherOficjalny Teledysk - YouTube

wychować ludzi chcę na ludzi... ech, znowu ryczę:))

.

Piękne <3

witam :-)
;-)

z życia Mrówka :-D
Ślubny (do mnie): podaj mi pilota :-)
Ja: pocałuj Żabkę w łapkę :-p
Mrówek podlatuje do mnie, całuje mnie po oczku, nosku, czółku ;-) wciągam go na kolana i cmokam go w brzuchol i szyję ;-) Mrówek odwraca się do taty i mówi: Widzisz Tatuś, właśnie tak przyciąga się kobiety :-D :-D

Cudaśny ten Twój Mrówek :-)

Witam kochane Majówki 2014 :-D Chciałaby się przyłączyć kolejna majówka, termin mamy na 11-12 maj, 15 tydzień naszego maluszka. Pozdrawiamy serdecznie :-):-)

Witaj kolejna imienniczko. I mamy ten sam termin:-)

Dziewczynki które są w drugiej ciąży, czujecie już regularnie ruchy maleństwa??

Martwię się bo ja albo przeoczyłam albo jeszcze nie odczułam ruchów. Niby raz jakieś 2 tygodnie temu czułam cos ale nie wiem czy to było to :confused:

A wszystkie z was biorą jeszcze kwas foliowy??

Hmm i od wczoraj strasznie mnie bolą i swędzą piersi :dry: szok!

Ps. u mnie stoi tylko suwaczek z wizytą, pozostałe idą :D

Ostatnia edycja:
reklama
Ewelinka - ja biorę femibion 2, ale jakoś tak nie zdarza mi się codziennie, raz chyba z kilka dni pod rząd nie brałam :p.

Ponawiam pytanie, czy to możliwe że urosły mi piersi jeszcze ? W 5-6 tygodniu kupowałam staniki i coś mi zaczynają wystawać z niego o_O.

Do góry