reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

saaga no o tej bulwie powiem na wizycie oby więcej tego nie było. A to parcie u dołu to ja już miałam i na szyjke to nie wpływało oby tak dalej. Tak to jest narzekałam, że brzuch mi nie daje znać to mam:sorry:

reklama
kurczaczek mialam chuste babylonia tkana i bylam bardzo zadowolona nosiłam 2 tyg po porodzie możesz jeszcze kupić elastyczna łatwiej się mota ale starcza na krutszy okres dlatego polecam tkana

Witajcie majóweczki :)

Melduję się cała i zdrowa :-D

Na gazie pyrkoce sobie fasolówka, bo sobie gadzisko zażyczyło. Pierwszy raz gotuje i jestem ciekawa co z tego wyjdzie :D

Jeśli chodzi o sny, to mojego nie przebijecie... Zaczęło się od tego, że brałam ślub w różowej sukni z mężem mojej kuzynki(!!!), była nawet noc poślubna .. potem pojechaliśmy do szpitala i moja przyjaciółka planowała na mnie morderstwo, bo nie wyszłam za mąż za lekarza...Skończyło się tak, że odebrałam jej pistolet i ganiałam po całym szpitalu jednocześnie strzelając, a moja różowa suknnia ślubna zabarwiona krwią furkotała dookoła...taaa..w żadnym senniku nie było podobnych haseł, żeby znaczenie odszukać :-D

Dziś cały dzień na zakupach, bo chciałam sobie kupić jakąś dzianinową tuniczkę...no i dupa :-/ Podobała mi się jedna z miliona oglądanych. Podobała mi się...do czasu, póki jej nie założyłam. No cóż..przyjdzie mi biegać w worku po ziemniakach ..

Za to poprawiłam sobie humor w lumpie :) za 2,40 kupiłam dla dzidzi dwa sweterki i bluzeczkę :) Gdybym znała płeć nakupowałabym więcej a tak to w bieli. Co prawda jeden sweterek bardziej dziewczyński, ale myślę, że półrocznemu smykowi psychiki tym nie zepsuje :D

Jestem na 99% pewna, że kluska zaczyna już dawać o sobie znać. Wieczorami, jak się mocno w siebie wsłucham to wyczuwam pyknięcia :)
Może jestem masochistką ale nie mogę się doczekać kiedy mi porządnie pęcherz skopie:-D

Pozdrowionka :)

aesthete o mamo zupa kalafiorowa :D Teraz to mi narobilas ochote. A powiedz mi jak ja robisz, bo ja nigdy kalafiorowej nie robilam..
To u mnie moj 4 letni synek tak ma :D Na obiad je tylko i wylacznie mieso. Na slodko nic nie zje, ani zup, ani ziemniakow..
a zupa kalafiorowa to akurat prosta jest :p gotujesz bulion, na mięsku albo kostkach, jak się zagotuje to wrzucasz różyczki kalafiora i ziemniaka w kostkę pokrojonego i gotujesz do miękkości. Doprawiasz solą, pieprzem, ja jeszcze daję vegety, maggi i czosnku granulowanego :)
są te mrożonki gotowe zupy, co wrzucasz właśnie do bulionu i gotujesz, ale z hortexa wzięłam kalafiorową to smakowała jak zwykła jarzynowa :eek:
mój siostrzeniec też mięsożerca :p jak pojechał z moimi rodzicami na wakacje i w hotelu podali chyba pierogi czy naleśniki to zdziwiony spojrzał na talerz i zapytał "to nie ma mięska?" :laugh2:

A jak będę musiała gdzieś jechać sama z dwójką to mam ambitny plan malucha w chuście nosić. Mam nadzieję, że uda mi się chustować ;-)
ja też mam zamiar kupić chustę :) koleżanki baaardzo mi zachwalają :) ale ponoć niewiele dobrych firm jest :)

Idę strugać ziemniaki na frytki :-) Wczoraj mnie naszło ale było już późno i nie chciało mi się robić. Dzisiaj z Mateuszem przez dzień mieliśmy zupkę pomidorową a teraz jak M wraca będą frytki do tego. Czy mu się to podoba czy nie :-p
ja wczoraj miałam fazę na frytki :D i bardzo się cieszę że mam frytkownicę :-D a M dostał jeszcze do frytek kotleta i surówkę :p

Jestem na 99% pewna, że kluska zaczyna już dawać o sobie znać. Wieczorami, jak się mocno w siebie wsłucham to wyczuwam pyknięcia :)
Może jestem masochistką ale nie mogę się doczekać kiedy mi porządnie pęcherz skopie:-D

Pozdrowionka :)
ja też mam takie wrażenie że już czuje bobasa :> jak się przewraca w brzuchu :p tzn takie dziwne uczucie, nigdy wcześniej takiego nie miałam :D
i kopniaków też się nie mogę doczekać :-D

hej dziewczęta,
nie nadrobię Was tyle żeście naprodukowały!!!ja leżę w szpitalu z tym zapaleniem pęcherzyka, jeszcze do tego żołądek też mam zbyt delikatny:( maskara takie tu nudy, nic jeść nie dają eh:(

Masakra, ale Ci się przytrafiło... :-(
Co lekarze mówią, co dalej?

Witajcie majóweczki :)

Jeśli chodzi o sny, to mojego nie przebijecie... Zaczęło się od tego, że brałam ślub w różowej sukni z mężem mojej kuzynki(!!!), była nawet noc poślubna .. potem pojechaliśmy do szpitala i moja przyjaciółka planowała na mnie morderstwo, bo nie wyszłam za mąż za lekarza...Skończyło się tak, że odebrałam jej pistolet i ganiałam po całym szpitalu jednocześnie strzelając, a moja różowa suknnia ślubna zabarwiona krwią furkotała dookoła...taaa..w żadnym senniku nie było podobnych haseł, żeby znaczenie odszukać :-D

Mistrzostwo :-) Nie do wiary co się dzieje w tych naszych ciążowych głowach dzieje :-D
W moich snach też się krew leje :szok:

Dziewczyny właśnie przeszłam pierwszą prawdziwą ciążową uciążliwość.
Miałam taki silny kujący ból brzucha od podbrzusza do pępka. Wziełam nospę, poleżałam i przeszło.
A teraz czytam i piszą ze taki kujący ból jest normalny, ze to rozciąganie się macicy.
Ale miałam stracha:no:

An_Ka no lekarze, że lipa na diecie ścisłej do końca ciąży, zabiegu żadnego zrobić nie mogą bo to zagraża dzidziusiowi;(
no i muszę się jakoś te 5 miesięcy przemęczyć, ale kiedy wyjdę do domku to nie wiem niestety:-(

Helołłłłłłłłłłl:) Ja dzisiaj jakaś poddenerwowana chodzę nie wiem czemu:) Chyba mam wściekliznę macicy:)
Futurystka współczuję, ale szukaj pozytywów diety. Nie przytyjesz zbytnio :) To tylko 5 miesięcy więc dasz radę no i życzę jak najszybszego powrotu do domku:)
Ewelinka ja od dłuższego czasu cierpię z powodu nieziemskich zaparć i wzdęć. Wieczorami to wyglądam jakbym w 8 miesiącu była:)
Ja nie wiem czy czuje robala bo mi się we flakach wszystko przewala no masakra po prostu. No i gazy okropne:-D
Snów też nie pamiętam, nie wiem może dlatego że śpię jak zabita:)

reklama
Właśnie zauważyłam, że ciężko mi się dopiąć w jakiekolwiek spodnie :p
Muszę się na zakupy wybrać i ciążowe sobie kupić.

Zaraz zabieram synka do kąpieli i trzeba się położyć.
Jeszcze 2 dni do weekendu :p

Co do ruchów to ja też odczuwam je powoli :) Myślę, że w drugiej ciąży jest łatwiej je rozpoznać, bo w pierwszej ciąży myliłam je z wzdęciami i bulgotaniem w brzuchu :D

kurczaczek no ja bym najchętniej wcześniej poszła, ale mi babka odradziła :p Więc muszę czekać i mam nadzieję, że dzidzia ładnie wtedy pokaże co tam ma między nóżkami :)

annad zdrówka :* a gadaniem ludzi się nie przejmuj!

futurystka zdrówka :* oby Cię szybko wypuścili. Ja też nie lubię szpitali :p

karmelowa faktycznie Twoje sny przebijają wszystkie inne :D ja też już się nie mogę pożądnych kopniaków doczekać :D Z synkiem najbardziej mi się podobało jak miał czkawkę :D Ubaw miałam po pachy!

aesthete dziękuje za przepis :) a powiedz mi jeszcze czy zagęszczasz czymś tą zupe?

ewelinka mnie też czasem taki nieprzyjemny kłujący ból dopada, że aż się ruszyc nie mogę :/ Na szczęście nie trwa długo.

Do góry