reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

natuszka matko, ale sen mialas :O
aesthete o mamo zupa kalafiorowa :D Teraz to mi narobilas ochote. A powiedz mi jak ja robisz, bo ja nigdy kalafiorowej nie robilam..
To u mnie moj 4 letni synek tak ma :D Na obiad je tylko i wylacznie mieso. Na slodko nic nie zje, ani zup, ani ziemniakow..
kurczaczek a kiedy masz usg w grudniu? :)
Caroline witaj :)

reklama
Perełka obserwuj, i się nie denerwuj. Nie wiem czy pełny pęcherz ma znaczenie, ale z tego co opisujesz to jak nic stawia się macica. A dzwoniłaś moze do swojego gina? Jak mi się tak zaczelo robic, to pojechalam na ip w rodzinnym miescie i tam lekarz mi powiedzial ze to dziecko wypina pupę. Nie wazne było że dzidzia miala wtedy moze z 7 cm i to byłoby fizycznie niemozliwe. Ale gdy opowiedzialam o tym mojej gin, bez wahania powiedziala ze to są skurcze. Ale u Ciebie mogłbyc to jednorazowy wyskok ze strony macicy wiec moze nie ma co się przejmowac. W kazdym razie obserwuj;)

Hmm to było też bardziej na boku obok pępka tylko ze trochę nizej więc nie wiem a nie wiem gdzie macica czy na srodku nie jest pod pępkiem. Mnie twardnieje brzuch jak mam strasznie pełny pęcherz i jak się załatwię to mija;-)
Ps. zrobie fotke;-)

Uploaded with ImageShack.us

Ostatnia edycja:
perelka- ja tez tak mam, tylko nie wystaje tak bardzo tylko po prostu pod pępkiem taki brzuszek. Właśnie rano mam tak i wydaje mi się ze to od pełnego pęcherza bo jak się wysikam jest już znacznie mniejszy. W poprzedniej ciąży tez tak miałam. Takie moje zdanie. Żeby się upewnić i uspokoić skonsultuj to z ginem!

Oo tak wstaw foto to ocenie czy masz tak jak ja:tak:

Dokładnie nie określe mogło być ciut niżej ale wiem że chciało mi się strasznie siku a wiem że błąd robiłam i było tak ciemno,że nie doszłam do tego wc:eek:
Będę musiała patrzeć czy kula dalej się będzie pojawiać czy nie

Ostatnia edycja:
Ewstra - już nie gotuje osobno dla małej. Albo podbieram zupkę od babci albo je z nami 2 danie ;-) Co do wózka to ja planuje kupić normalnie gondolkę i dostawkę. Mała już teraz chce więcej chodzić, wózku ciężko ją utrzymać. Jak będziemy we dwoje to Lena ma swoją spacerówkę i każde z nas będzie pchało jeden wózek ;-) A jak będę musiała gdzieś jechać sama z dwójką to mam ambitny plan malucha w chuście nosić. Mam nadzieję, że uda mi się chustować ;-)

Lena - na usg jeszcze się nie umawiałam. Bo na nfz pewnie będę miała po świętach. I chcemy iść prywatnie. Pewnie na koniec listopada będę dzwoniła i się umawiała ;-). Najchętniej już bym poszła, ale boje się, że nie będzie jeszcze widać :-(.

Babcia właśnie mi przyniosła barszczyk ukraiński :tak: MMMMMMMMniammmm pycha

Ale na tym zdjęciu nie masz tej kuli tak? Tylko pokazujesz w którym miejscu. Dobrze byłoby jakbyś rano zrobiła fotę właśnie jak masz tę kule będzie lepiej ocenić.

kurczaczek no u mnie nie bylo widac jeszcze. Ja tez sie prywatnie umawialam i kazli przyjsc 21 grudnia. Babka stwierdzila, ze wtedy bedzie najlepiej widac :)

reklama
Ewelka tak mniej więcej w tym miejscu to było nie pamiętam jak długo bo zasnęłam to tylko rano tak miałam potem już nie i gazy mi odchodziły ale jelita inaczej czuje. A teraz mam u dołu parcie pod brzuchem jakby siku mi się chciało i czuje zgrubienie ale to już nie kula pod skóra czuj wydaje mi się że to pęcherz.

Do góry