reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

A ja juz po pracy i dalej nie wiem co ugotowac. Ide sie zdrzemnac moze jak sie obudze cos wymysle. Ja wlasnie spie jak kamien, zasypiam na stojaco, mam mocny sen i nic mi sie nie sni.

reklama
A ja juz po pracy i dalej nie wiem co ugotowac. Ide sie zdrzemnac moze jak sie obudze cos wymysle. Ja wlasnie spie jak kamien, zasypiam na stojaco, mam mocny sen i nic mi sie nie sni.

Ja tez ze spaniem nie mam problemu. Wcześnie zasypiam i spię twardo do rana (odpukać) Jak już wstaję na siku to tylko wtedy jak dużo na wieczór wypiję. I zaraz znów zasypiam.

Popijam sobie herbatkę malinową :) Hm i jak to mówiłyście ze nie można malinowej z liści malin czy z owoców? Pogubiłam się :baffled:

A słyszałyście o tym ze w ciązy nie powinno się chodzić w czarnych ubraniach ? :confused: Jakiś kolejny zabobon! No zwariować można

Szuszunia dzięki za ten link do warsztatów, są akurat we Wrocławiu to chyba się wybiorę, bo mogą być ciekawe. Człowiek jednak nie zna swoich praw, więc dobrze się doedukować. :happy2:

Malinową można :tak: z liści malin wskazane jedynie przed porodem ;-)

Czarnego nie nosić? :-D dobre!

Chłopaki wrócili zmarznięci z mrówkowego treningu ;-) ostatni na dworze, do marca hala :tak: muszę ich nakarmić i ciepłym napoić ;-)

głowa coś stuka delikatnie ... noooo, dawno nie bolała...

dziewczyny, ja całe dnie przesypiam.
wyjdę rano z psem na dłuzszy spacer i juz marze żeby znów znaleźć sie w łóżku.
odwiedziłam dziś rodziców, ale tylko weszłam do domu to wpakowałam się znowu do łóżka i przekimałam ponad godzinę. totalnie nad tym nie panuję.
gdybym pracowała pewnie wywaliliby mnie na zbity pysk :-)

:-) a chciałam się jeszcze z Wami podzielić akcją Fisher-Price, ja dzis sie zarejestrowałam i wg ich opisu dostanę grzechotkę dla maluszka
Wspólne Odkrywanie

a z tymi snami to coś jest bo też śnie takie głupoty aż wstyd:zawstydzona/y: dziś pływałam w oceanie i goniła mnie orka:szok:

Tak wracając do tych snów ;-)

Mnie przed wczoraj się śniło że byłam na jakiejś wyprawie, dookoła same lodowce, nie wiem co i z kim tam badalismy ale była to jakaś wyprawa naukowa, byliśmy na środku tak jakby oceanu, wszędzie woda i brak możliwości ucieczki, nagle nadleciał ogromny ptak, większy niż ta góra lodowa, musiałm dac mu "ofiarę" aby nas oszczędził, rzuciłam mu worek z naszymi bułkami a ten wydziubał je szybko i zaczął iść w naszym kierunku, potem nieśmiało ale już karmiłam go, jadł mi z ręki, miał przepiękne ogromne kolorowe oczy, wszystkie kolory tęczy dosłownie, w końcu chciał odlatywać, złapałam go za pióro, wciągnęłam na jego grzbiet moich współtowarzyszy i lecieliśmy na nim, statki były wielkości główki zapałki, gdy minąl te wszystkie "wody" wylądował obok jakiegos zoo, no ogólnie sen dopiero się wtedy zaczął rozkręcać ale był dosyc skomplikowany, musiałabym pisać i pisać :-D

Co do praw, mnie 5 lat temu podali znieczulenie do zaszywania, o nic nie musiałam pytać/prosić, córa też zaraz po porodzie trafiła do mnie na brzuch, nawet położna mi stanik pomogła zdejmować żeby nie przeszkadzał... ;-)

Mój mąż z maja byczek, córa skorpion ;-)

a ja jestem zimóweczka 7 styczeń i na dodatek urodzona w niedzielę :-D
ja już sobie kompletuję ciuszki takie bardziej luźniejsze, tuniczki i mam dwa pasy ciążowe takie jak są w spodniach ciążowych :)
zakładam na spodnie bo guzika nie zapinam i suwaka też nie dopinam bo się nie mieszczę :) Wygodne i ładnie wygląda do gładkiej bluzeczki :-)
zosiasamosia, to i tak że twoja szefowa tak zareagowała...
ja jak zgłosiłam swój stan, to służby bhp nie dopuściły mnie do pracy, bo hałas, chemikalia, praca w nocy i dźwiganie...Musiałam na szybko kombinować l4, i oczywiście nie przedłużyli mi umowy,nie znaleźli mi stanowiska mniej szkodliwego bo to umowa o pracę tymczasową... :(
a mój jeden przełożony skomentował "No tak sobie Pani chciała życie ułożyć,Pani sprawa..." aż mi się przykro zrobiło :(
I usłyszałam że musimy zakończyć współpracę :(

Ostatnia edycja:
Brownagula to niewesoło mialas. Ja jak powiedziałam ze zależy mi na umowie na czas nieokreślony bo jestem w ciąży to bez gadania sie obyło i dostałam.
Tobie współczuje.
Siostra mojego M urodziła w lipcu i po porodzie nic nie dostaje, bo firma w której pracowała zatrudniała ludzi przez agencje i dawali umowy śmieciowe. Bezczelność po prostu.

reklama
Do góry