reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam dziewczyny :-) jestem tu nowa tzn nie na forum bo jestem też majówką ale 2012 :-) jak szczęście nam dopiszę to zalapię się na majówkę 2014 :-) okaże się na dniach bo okres ma być 7.09 i mam nadzieję że nie przyjdzie... na razie się nie rozpisuję bo nie ma co zapeszać jak nic jeszcz nie wiadomo ale jest tu mowa o cc i chcialam kilka slów napisać bo w pierwszej ciąży musialam niestety mieć a bardzo chcialam sn... i powiem tylko tyle że w życiu nie wybralabym cc " bez powodu" :no: jeśli trzeba dla dobra dzieciątka bądź matki to wiadomo nie ma się na czym zastanawiać ale bez konkretnego powodu dać się pociąć? nie nie zdecydowanie nie...

gratulacje dla wszystkich mamuś które mają już pozytywne testy za sobą! :-):-) i spokojnych bezproblemowych ciąż życzę :-*

Ostatnia edycja:
reklama
ja jeszcze kilka lat temu rękami i nogami pisałam się na cesarkę. A teraz mi przeszło:-pchyba chciałabym spróbować naturalnie, ale jak wyjdzie, zobaczymy;-)

mój szef wie od momentu zrobienia testu :-p

jejku, a dzisiaj takie smaki na noc mnie wzięły, że przed chwilą skończyłam gotować :-p zrobiłam tłuczone ziemniaki polane śmietaną, jajka sadzone i gotowany kalafior... mmmm... uwielbiam! a mam takie huśtawki nastrojów, że nawet mąż nie narzekał na brak mięsa :-p wolał się nie narażać chyba :-p

dostalam takiej migreny ze nie daje rady a moge brac tylko paracetamol ktorego nie mam :( wezme reczniczek na glowe i mykam do lozka do jutra kolorowych snow :)

Mam okropny problem przed każdym pójśiem do wc pierw dostaje okropnych skurczy jelit chyba dopiero jak się wypróżnie mijaja ogólnie zaparć nie mam masakra nie potrafie sobie z tym poradzić probuje jesc lekkie rzeczy:-(

nanncy walczę z tym od 2010 roku :(

Ostatnia edycja:
Witam kochane ciezarowki :)

Dwa dni nie czytalam, bo jakos tak wyszlo. Wczoraj przejechaly ostatnie mebelki bo konczymy sie urzadzac i skladalam do nocy (maz w pracy, a ja niecierpliwa), dzis z kolei sprzatalam caly dom. Jakos mam duzo energii, generlanie lubilam sie zdrzemnac w ciagu dnia a teraz w ogole nie potrzebuje.

Odebralam dzis wyniki krwi, wszyskie bardzo dobre.
Nawet Tsh wyszlo 2,2 do normy 3,8, wiec chyba nie powinnam sie martwic, ale zadzwonie jutro do mojej endo w Polsce to sie dowiem co ona mysli.

Przyszedl dzis list rowniez ze szpitala z zaproszeniem na pierwsze usg na 21 pazdziernika. Jedziemy na nasza 10 rocznice z mezem do Paryza 16 pazdziernika (a potem do Polski) i poinformowalam Pania ze nie dam rady. Niestety wg przepisow nie moge miec wczesniej usg jak 12-16 tydzien, a 21 pazdziernika akurat 13 tydzien sie zacznie. W koncu licza sie skonczone tygodnie. Troche sie zmartwilam bo myslalam ze uda mi sie wynegocjowac wczesniejsza date a tu nic.
Jutro od razu zapisze sie tez do mojego Gina w Polsce na 21 pazdzerinka wlasnie to i tak sie dowiem czy wszystko ok. Ale to jeszcze az 7 tyg ;/

Poza tym dzis mialam mega mdlosci, zjadlam jablko i myslalam ze sie z muszla klozetowa zaraz przywitam ale na szczescie nie. dzis tez odezwal sie brzuszek, ktory nie bolal i nie klul od paru dni.
Dobrze, wiem ze cos sie dzieje, bo potem jak nic to sie panikuje ze nic nie boli, jak boli za badzo to juz sie mysli ze cos jest zle :) i tak w kolko.

Biore sie do lektury bo pewnie duzo mam zaleglosci w te dwa dni :)

aesthete ale ja właśnie się wypróznie tylko przed tym mam mega skurcze i muszę iśc odrazu na wc i wtedy mam luźniejszy

reklama
hmm... no tylko jej śliwki pomagały wypróżnić się od razu, bez parcia, więc może by się wtedy bez skurczy obyło?
ja mam z kolei cały czas ból podbrzusza i tak jakby lewy jajnik mnie kłuje :baffled: normalnie nie wiedziałam, że początek ciąży jest taki bolesny :baffled:

Do góry