reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Witam

ja już na nogach oczywiście obudzily mnie mdlosci i bol glowy

dzisiaj pierwszy dzień L4 i trochę się przejmuje jak to będzie z praca ale z drugiej strony zanim wroce może się wszystko zmienić będzie inny dyrektor który nie będzie pamietal ze ja pracowałam w ciąży a jak dziewczynom nie pasuje to nie będę się narzucać

wczoraj wieczorem padlam wcześniej niż moje dziecko na szczęście maz w domu wiec się nia zajal

aeshette ja tez bym chciała na takie warsztaty chętnie się wybiorę do katowic wiec jak możesz to wyślij mi na meila informacje o tych warsztatach mój meil iwonatrela1@wp.pl

witam nowe majowki

reklama
niunia - ja tez bede mieć za darmo. A powinno się wykonać te 3 badania prenatalne :-) I, II i III trymestr.

sebata - witaj :)

Jak się dziś czujemy? Sobota, u mnie słoneczko... ale zimno! -1 :szok:

Byłam wczoraj prywatnie z moim Paniczem u laryngologa, bo mam dość już tej niewiadomej i wiecznych antybiotyków.
Okazało się, że po zastrzykach (3 tydz. antybiotyku) dalej uszy czerwone, wysięk, obrzęk zatok, błony śluz. nosa, jakaś alergia.. Ale lekarz pierwsza klasa.
Z tym, że znowu mamy antybiotyk? Zinnat tym razem + sterta innych leków, instrukcje jak brać.. i do przedszkola najwcześniej za 2 tygodnie :no: Ja nie wiem co z tego będzie, ale chciałabym żeby szybko mu to przeszło. A za leki 330zł! Wizyta 120 i już ponad 400 nie moje :-(

Mdłości brak, zachcianek mnóstwo. Na imprezie z pracy wczoraj zamówiłam takie rożności, że inni na ich widok dostawali torsji żołądkowych :-D rybka, naleśniki, frytki, sałatka, lody :zawstydzona/y:

iwonaimaja, ale te warsztaty były już w Katowicach :/ ja właśnie wysyłam jak to wyglądało w Katowicach żeby dziewczyny z innych miast miały rozeznanie...

Straciatella, no to trochę kasy Ci poszło :/ ja się właśnie boję czy jak się dziecko urodzi to finansowo damy radę :/

Ja w ogóle wczoraj miałam smak na placki ziemniaczane i je smażyłam przed 22:00 :p

A dzisiaj jadę na wieś trochę odpocząć :)

Ostatnia edycja:
witam z rana :)
dziś samopoczucie psychiczne lepsze, piersi znowu robią się tkliwe.
najgorsze jak spotkasz jakąś koleżankę, która niby mimochodem, uraczy cię jakąś straszna historią swojej koleżanki. Ludzie to naprawdę czasem nie wiedza kiedy i co powiedzieć. Moja siostra mówi, zebym wyrzucała takich z domu, pod pretekstem wyjścia gdzies, na ulicy zbywała, że się spieszę, bo potrzebny nam teraz spokój, a nie nerwy.

niunia przeziernosc karkową bada się bodajże między 9-12 tyg. na normalnym usg. Chyba, ze ktoś jest bardziej dociekliwy, albo ma niepokojące symptomy na normalnym badaniu, to idzie na prenatalne
ja mam usg 15 pazdziernika, będę w 9t5d

sebata witaj! ja tez ze Szczecina, mam 32 i córkę 8,5 letnią :)
z jakiej części jesteś? ja os. Słoneczne

A dziewczyny a sok z malin można ma swój robiony już stoi i stoi chciałam herbaty się z nim napić

Sok z malin można, ale z MALIN, a nie napar z liści malin! Ten z liści pije się na wywołanie porodu, więc uważaj.

cześć dziewczyny. nie zaglądałam do was, ale potrzebuję porady. Jestem w 9 t.c. objawy mam raczej falowo.

U mnie też falowo - mdłości męczyły mnie non stop przez 2 tyg, w ubiegły poniedziałek przeszły wraz z zatruciem pokarmowym, a dzisiaj rano mnie obudziły, ale dość szybko sobie poszły. Sutki też bolą falami - ale byłam w środę na usg i wszystko w porządku z dzidziusiem, mimo tego zmniejszenia objawów.

hej dziewczyny!!!! jestem tu nowa.. ma na imie beata.. wczoraj bylam u lekarza... i 7 tydzien ciazy :) serduszko juz bije..i moj bejbik ma juz 6.5 mm :))

Witaj sebata i gratulacje!

Hej i majowe mamy dzis sie czuja???:) wiecie co? Wlasnie ogarnelam ze byc moze na nastepnej wizycie poznam plec maluszka tzn.potwierdzi sie moja teoria,ze dziewczynka :) gadalam wczoraj z kuzynka i kazala zrobic mi prosty sposob z obraczka no i wyszla dziewczynka :) wiec zobaczymy a wy probujecie jakis babcinych sposobow na poznanie plec dziecka ????

Ja nie wierzę w zabobony :szok:

A mnie w srode sie pytali czy bede robic badanie mierzenia przeziernosci karku plodu ,u was tez takie cos robia??? To konieczne jak myslicie????

To standardowe badanie na tym etapie.

Z tym, że znowu mamy antybiotyk? Zinnat tym razem + sterta innych leków, instrukcje jak brać.. i do przedszkola najwcześniej za 2 tygodnie :no: Ja nie wiem co z tego będzie, ale chciałabym żeby szybko mu to przeszło. A za leki 330zł! Wizyta 120 i już ponad 400 nie moje :-(

Współczuję chorego dziecka i wypływu gotówki :-( Córka niedawno też miała Zinnat - pamiętaj, że nie wolno nabierać go strzykawką, tylko trzeba nalewać na łyżeczkę po wcześniejszym porządnym wymieszaniu!!!

Straciatella, no to trochę kasy Ci poszło :/ ja się właśnie boję czy jak się dziecko urodzi to finansowo damy radę :/

Bóg dał to Bóg zapewni też finansowanie, nie martw się :tak: Poza tym wydatki można ostro ciąć - kupować najtańsze pieluchy, kupować ubranka w lumpeksach (wcale dużo ich nie potrzeba), karmić piersią, zamiast kupować książeczki, to wypożyczać je z biblioteki, kupować zabawki w lumpeksach lub samemu szyć :tak: Jak dziecko zaczyna jeść inne rzeczy, a nie samo mleko, to najtaniej wychodzi samemu mu gotować i miksować, a potem zamykać w słoiczkach. Poza tym popytaj po znajomych, może mają trochę rzeczy do oddania - my oddaliśmy w rodzinie wielkie pudło rzeczy, co prawda teraz żałuję, ale na tamtym etapie nie sądziłam, że mąż się zgodzi na kolejne dziecko (pozbyliśmy się leżaczka, fotelika, laktatora, małych pieluch i in.)...

niunia przeziernosc karkową bada się bodajże między 9-12 tyg. na normalnym usg. Chyba, ze ktoś jest bardziej dociekliwy, albo ma niepokojące symptomy na normalnym badaniu, to idzie na prenatalne
ja mam usg 15 pazdziernika, będę w 9t5d

sebata witaj! ja tez ze Szczecina, mam 32 i córkę 8,5 letnią :)
z jakiej części jesteś? ja os. Słoneczne

Przezierność karkowa 12-13 tydzień. W 9 tygodniu lekarz tylko mierzy i patrzy czy serduszko pracuje.

Ja się zbliżam do 30 i czuje się staro jak tu dziewczyny piszą, że są studentkami :rofl2: Ja w pierwszą ciążę zaszłam tuż po magisterce i urodziłam córkę będąc na studiach doktoranckich, ale tam jest już lajtowo :-D

Jak dziecko zaczyna jeść inne rzeczy, a nie samo mleko, to najtaniej wychodzi samemu mu gotować i miksować, a potem zamykać w słoiczkach.

ja sobie obiecałam, ze bedę tak robić. żadnych sloiczków. Moja starsza przez słoiczki i tą konsystencję do dziś ma problemy z pewnymi potrawami. za chiny nie zje świeżych warzyw. nie pasuje jej konsystencja. bo nauczona na gładkich słoiczkach. tym razem będe gotować, miksować, zostawiać grudki, ciapać widelcem, a jak porośnie to w rękę dostanie kawałek czegoś i niech żuje.
moja siostra też tak zrobiła z drugim dzieckiem i az miło popatrzec jak wcina warzywa, owoce, w zasadzie wszystko co w rękę dasz ;)

reklama
Do góry