A dziewczyny a sok z malin można ma swój robiony już stoi i stoi chciałam herbaty się z nim napić
Sok z malin można, ale z MALIN, a nie napar z liści malin! Ten z liści pije się na wywołanie porodu, więc uważaj.
cześć dziewczyny. nie zaglądałam do was, ale potrzebuję porady. Jestem w 9 t.c. objawy mam raczej falowo.
U mnie też falowo - mdłości męczyły mnie non stop przez 2 tyg, w ubiegły poniedziałek przeszły wraz z zatruciem pokarmowym, a dzisiaj rano mnie obudziły, ale dość szybko sobie poszły. Sutki też bolą falami - ale byłam w środę na usg i wszystko w porządku z dzidziusiem, mimo tego zmniejszenia objawów.
hej dziewczyny!!!! jestem tu nowa.. ma na imie beata.. wczoraj bylam u lekarza... i 7 tydzien ciazy
serduszko juz bije..i moj bejbik ma juz 6.5 mm
)
Witaj sebata i gratulacje!
Hej i majowe mamy dzis sie czuja???
wiecie co? Wlasnie ogarnelam ze byc moze na nastepnej wizycie poznam plec maluszka tzn.potwierdzi sie moja teoria,ze dziewczynka
gadalam wczoraj z kuzynka i kazala zrobic mi prosty sposob z obraczka no i wyszla dziewczynka
wiec zobaczymy a wy probujecie jakis babcinych sposobow na poznanie plec dziecka ????
Ja nie wierzę w zabobony
A mnie w srode sie pytali czy bede robic badanie mierzenia przeziernosci karku plodu ,u was tez takie cos robia??? To konieczne jak myslicie????
To standardowe badanie na tym etapie.
Z tym, że znowu mamy antybiotyk? Zinnat tym razem + sterta innych leków, instrukcje jak brać.. i do przedszkola najwcześniej za 2 tygodnie
Ja nie wiem co z tego będzie, ale chciałabym żeby szybko mu to przeszło. A za leki 330zł! Wizyta 120 i już ponad 400 nie moje :-(
Współczuję chorego dziecka i wypływu gotówki :-( Córka niedawno też miała Zinnat - pamiętaj, że nie wolno nabierać go strzykawką, tylko trzeba nalewać na łyżeczkę po wcześniejszym porządnym wymieszaniu!!!
Straciatella, no to trochę kasy Ci poszło :/ ja się właśnie boję czy jak się dziecko urodzi to finansowo damy radę :/
Bóg dał to Bóg zapewni też finansowanie, nie martw się
Poza tym wydatki można ostro ciąć - kupować najtańsze pieluchy, kupować ubranka w lumpeksach (wcale dużo ich nie potrzeba), karmić piersią, zamiast kupować książeczki, to wypożyczać je z biblioteki, kupować zabawki w lumpeksach lub samemu szyć
Jak dziecko zaczyna jeść inne rzeczy, a nie samo mleko, to najtaniej wychodzi samemu mu gotować i miksować, a potem zamykać w słoiczkach. Poza tym popytaj po znajomych, może mają trochę rzeczy do oddania - my oddaliśmy w rodzinie wielkie pudło rzeczy, co prawda teraz żałuję, ale na tamtym etapie nie sądziłam, że mąż się zgodzi na kolejne dziecko (pozbyliśmy się leżaczka, fotelika, laktatora, małych pieluch i in.)...