reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
ja sobie obiecałam, ze bedę tak robić. żadnych sloiczków. Moja starsza przez słoiczki i tą konsystencję do dziś ma problemy z pewnymi potrawami. za chiny nie zje świeżych warzyw. nie pasuje jej konsystencja. bo nauczona na gładkich słoiczkach. tym razem będe gotować, miksować, zostawiać grudki, ciapać widelcem, a jak porośnie to w rękę dostanie kawałek czegoś i niech żuje.
moja siostra też tak zrobiła z drugim dzieckiem i az miło popatrzec jak wcina warzywa, owoce, w zasadzie wszystko co w rękę dasz ;)

My kupowaliśmy słoiczki, bo sami mało gotowaliśmy, a wiadomo, dziecko musi codziennie coś ciepłego zjeść. Nam tak było wygodnie... No ale koszty powalające - 5-6 zł za słoiczek, a córka chciała na obiad zjeść 2... Teraz córka już jest duża i jak jest głodna, to się głośno dopomina i nie odpuści, dopóki jej czegoś nie dam, więc chcąc nie chcąc muszę gotować, a że ona uwielbia zupy, to przy okazji nowy dzidziuś też będzie miał co jeść :-D

Nawiązując do tego, co napisałaś, że te obiadki są drobno rozdrobnione, to to jest też minusem pod tym względem, że dziecko MUSI jeść twarde rzeczy żeby wzmacniać mięśnie - jeśli ciągle je tylko papki, to potem są problemy z rozwojem mowy :-(

ja się staro nie czuję, choć muszę przyznać, ze po 30, to czas jakoś szybciej leci.

Chodziło mi o to, że czuję się staro, jak czytam, że dziewczyny ciągle jeszcze są na studiach :-D W porównaniu z nimi czuję się staro :rofl2: Pracuję na co dzień z dziećmi i ciągle jestem w szoku, jak sobie uświadamiam, że od niektórych jestem 2-3 razy starsza :szok:

aeshette ale gdybys wiedziała o innych w naszej okolicy to daj znac teraz jak będę w domu to chętnie bym się przejechala

u mnie mdlosci ciag dalszy już mam dość a jeszcze prawie polowa I trymestru przede mną

co do sloiczkow moja majka jak skonczyla roczek dostala swój talerzyk widelec i lyzeczke i zaczela jesc razem z nami jadla jak jadla wszystko było brudne ale nie miałam z nia problemów kolezanka miała bliźniaczki pol roku starsze od maji i jako dwulatki nie potrafily same jesc już nie mowiac o jedzeniu normalnych rzeczy a nie rzeczy z sloiczkow

Ostatnia edycja:
Witam przyszłe majowe mamy:) Wczoraj pan doktor potwierdził moje przypuszczenia:) Termin 23.05. Niesamowicie się ciesze, że to właśnie maj bo sama tez jestem z tego miesiąca:) Czy jest może ktoś z Rzeszowa, kto ma podobny termin?
P.S.Jestem nowa i możne ktoś podpowie jak zrobić suwaczek?
Pozdrawiam

Oj, dziewczyny, ale produkcja! Człowiek nie zdąży odejśc od komputera, a tutaj milion nowych stron!
Ciekawe czy tylko my takie płodne... Hyhyhy :-)
Mój brzuch wygląda jak w 5 miesiącu ciąży. To jest straszne... Jak będę wyglądać w prawdziwym 5? Boję się myśleć... Pocieszam się, że t pewne bliźniory się rozpychaja dlatego tak ;-)

Niunia ja również będę mieć badanie przezierności karkowej podczas pierwszego badania USG genetycznego, moja gin uważa, że to badanie powinno być wykonane i ja też się z tym zgadzam :tak:
iwonaimaja nie przejmuj się pracą! ja też przeżywałam, że muszę iść tak szybko na L4, ale pomyśl, co teraz jest ważniejsze... nie patrz na innych, pozostałe rzeczy na pewno się ułożą :-)

hej
Podziwiam jak chce się Wam tak wcześnie wstawać w wolna sobotę oczywiście mowa do tych co nie mają dzieciaczków bo one zapewne nie dadza wypocząć ;)
Ja znów czuje jakby ktos mi usiadł tam na dole koło pęcherza kurcze w poniedziałek odbieram mocz, ale od każdego słyszę że bakterie to norma w ciąży w sumie od tego tak chyba by nie było sama nie wiem...

Straciatella uuu troche poszło masakra...oby teraz pomógł ten antybiotyk...

aesthete ja wysiadam zawsze na korfantego daleko chyba jest z tej ulicy co jak tak patrzyłam na mapie...

olapalo ja mam z samych owoców malin :) dzięki
witam nowe majóweczki :)

NANA7MAMA-to samo mam z brzuchem:-) piaty miesiac jak nic:-) ...DZIEWCZYNY ZE SZCZECINA-jakiego gina polecacie na genetyczne usg?gdzie robic?jestem ze swinoujscia i niestety musze pojechac do Sz-na na to badanie i nie bardzo sie orientuje,moze cos doradzicie? pozdrawiam wszystkie mamusie i fasolki:-)

reklama
Hejka dziewczynki

Ale produkcja od rana ;) Ja dziś wreszcie wyszlam troche z domu po długim czasie kiszenia. Drobne zakupy zrobiłam .

Pisałyście o badaniach, ja własnie bardzo chciałabym zrobić prenatalna i zobaczymy czy będzie udało się na NFZ :tak:

Witam nowe majóweczki

Straciatella -pisałam Ci 0 ja kiedyś to samo z moją córą przechodziłam - antybiotyki zapalenia ucha jednostronne, obustronne, później wysiękowe i czerwone uszy miała bardzo długo . Też pomógł prywatny laryngolog, porobił badania, zaszczepiliśmy dodatkowo i wyjazd później nad morze. I wprawdzie z problemów z uszami na razie ( odpukać) wyszliśmy za to ciągle inne choroby, oskrzela, anginy i inne bajery . Uroki przedszkola

Iwonaimaja
czym Ty się przejmujesz- wrócisz pewnie gdzieś za 2 lata po macierzyńkim to może się całe kierownictwo zmienić i okaże sie, że nie będzie problemów z powrotem - teraz najważniejsze jest maleństwo :-)

Co do wczesnego wstawania. dziś znowu od 4 te psy na klatce ujadały- zwariować można! A moja córa zaczęło wstawać o 6.30 nie wiem po co i na co :szok:

Do góry