reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Kurczaczek, to prawda :D chociaż tyle dobrego z tych urodzin wyszło :p ale ogólnie byłam zaskoczona postawą też tego kolegi od mojego męża, bo albo stara mi się przypodobać, albo rzeczywiście się zmienił :tak:

Perelka, ja to nie wiem po co schab rozmroziłam, bo mam pierś z kurczaka w lodówce :p więc zrobię na dzisiaj schabowe z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty, a na jutro coś z tej piersi zrobię ;)

Aśku, współczuję :/ ja póki co (odpukać!), nie mam takich mdłości i oby tak mi pozostało... nawet nie jestem w stanie nic doradzić na to :/

W ogóle oglądałam na BBC program "Nie stój tak, ja rodzę!" i chyba przez te hormony się popłakałam :p jak widziałam jak ci mężczyźni pomagają przy porodzie, dbają... mam nadzieję, że w moim też będę miała takie oparcie :tak:

w ogóle jaki sen dzisiaj miałam :D że poleciałam z mężem i parą znajomych do Chin. Zapłaciliśmy za bilety po 13tys zł w jedną stronę od osoby :szok: i z moim mężem płynęłam wpław przez ocean, było nad ranem i mi powiedział, że mi chce coś pokazać. I nagle nad wodą zaczęły skakać całe stada ryb :D no mówię wam, taki piękny widok że szok :D no i M zaczął mi opowiadać, że Jezus nakarmił tak kiedyś głodnych ludzi :-D że nie mieli wędek, ani nic i Jezus zaprowadził właśnie do takich ryb i mogli je złapać :-D potem jak wyszliśmy z oceanu to robiłam zdjęcia, ale coś mi się z aparatem stało, bo żadne się nie zapisało :/ poszliśmy do hotelu i byłam ubrana w jakieś ich ludowe wdzianko, miałam takie szerokie czerwone spodnie z jakimiś haftami. I wtedy do pokoju wszedł mój tata i zaczął ze mną tańczyć, a w korytarzu siedział ksiądz, który uczył mnie religii w liceum i się przyglądał... :nerd: no i potem się okazało, że u mnie w pracy coś jest nie tak i po tygodniu wróciliśmy na weekend żeby poprawić te błędy i potem znowu polecieliśmy do tych Chin :D nie wiem o co w tym chodziło, ale ogólnie sen mi się podobał, szczególnie te ryby mi utkwiły w pamięci :-)

reklama
Aeshtete, ryba to znak chrześcijaństwa, to był napewno bardzo pozytywny, duchowy, powiedziałabym wręcz religijny sen :tak: Ja przywiązuję dużą uwagę do snów. Miewam sny prorocze i różnego rodzaju przekazy, np. od ludzi, których już nie ma. Twój sen jest naprawdę przejmujący i niesamowicie dosłowny :happy:

aesthete - rozbawił mnie Twój sen :) aż zaczęłam się zastanawiać co mi się dziś śniło, ale jakoś mój mózg nie potrafi się wystarczająco skupić :( ahhhh w 3mieście taka ładna pogoda, że warto by było skorzystać, a ja mam takiego leniaaaaaaaa....

kurczę, Nanncy, tak to go nie odbierałam :) biorąc pod uwagę moje analizowanie Biblii, zwątpienia i przemyślenia, to może coś w tym być ;)

Struss, ja to rzadko kiedy pamiętam swoje sny :) zdarza się to sporadycznie i wtedy pamiętam naprawdę dużo :) na śląsku też piękna pogoda :) gdyby mąż był to pewnie byśmy poszli sobie na długi spacer, a samej to mi się nie chce :baffled:

Aesthete-ja też miałam dziś jakieś dziwaczne sny..chociaż Ty chociaż sie rybek pieknych naogladałaś,a ja z jakiegoś wieżowca spadałam na jakies pociągi..horror Iwonaimaja-mnie też mdłości męczą,szczególnie wieczorem..ja dziś na obiadek piers z kurczaka usmażyłam i ryż z sosem i pomidorki:-)zjadłam z godzine temu i juz głodna jestem:baffled:

Na mdłości mi dużo pomagała tż guma do żucia mocno miętowa :) WIem co to znaczy bo jeszcze lekkie mnie dopadaja nieraz...

aesthete no widzisz podobny obiadek dzisiaj miałyśmy kotlet ziemniaki i kapustka :D
Fajny sen :D

Co do snów ja je zapamiętam może nie zawsze, ale przeważnie ale ostatnio nic szczególnego mi sie nie śniło :)

Nancy-jak to przekazy od ludzi których już nie ma?wiesz ja wierze w takie rzeczy,ale nigdy nie spotkałam nikogo osobiście kto miałby takie zdolności..mi czasami sni sie moja mama,ktora mi mówi,że jest przy mnie i ze to nie prawda,że nie żyje,że żyje tylko inaczej i tak sie zastanawiam,czy może ona przychodzi do mnie w snie?Moja mama zmarła 2 lata temu w wieku 54 lat..strasznie to przezyłam i do dzis trudno mi sie z tym pogodzić...

Ostatnia edycja:
KPe, mi często śni, że umieram przy porodzie, albo że mnie mordują na oczach mojego męża, albo że mnie gwałcą na jego oczach, a on nic nie może zrobić :no: ale takimi snami to się nawet nie chwalę i on nawet nie wie, że takie poronione sny mam :p

Perelka, ja to obiadu jeszcze nie robiłam, ale zaraz zamierzam, bo zaczynam głodnieć :) mój mąż i tak dopiero po 19:00 w domu będzie :baffled:

aaa chyba, żę tak :)

Nie wiem czy to pisałam Wam w piątek jak jechałam do rodziców po wizycie wsiadłam do windy z tatą i jechał sąsiad co obok drzwi mieszka i taki tekst do mnie Ewelina wyładniałaś na twarzy taka inną masz widział mnie z dwa miesiące temu ty chyba przy nadzieji jesteś co a ja na to:szok:

reklama
to ja z kolei chyba zbrzydłam :p pryszcze mi zaczęły wyskakiwać, takie wielkie pod skórą i bolące :baffled: włosy mi się przetłuszczają strasznie szybko... no ja ogólnie nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu :baffled:

Do góry