reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Współczuje dziewczynki bóli żołądka i oby jak naszybciej przeszło...

Ja chyba mam objaw ciążowy w postaci bólu pleców i to dość konkretny. No i te piersi... nie mogę narzekać na rozmiar ale teraz... szok ogromne i bolące. Cały czas kłuje mnie lewy jajnik a pozatym wszystko ok :-)

Moja niunia cały dzień dziś gorączkuje i jest nie do życia a ja dziś totalnie nie mam cierpliwości . Chyba hormony buzują

Perełka, cieszę się ,że wszystko jest w porządku. Może faktycznie wybiorę się do Rożnowskiego na 1 wizyte a później zastanowię się co dalej

Martuska507 co ma być to będzie, a będzie dobrze teraz dzidzia najważniejsza ! :tak:

reklama
Perełkaja własnie też nie lubię zmieniać i wolałabym do swojego ale po 1 jest teraz na urlopie , a po2 tak jak wcześniej pisałam koszty :)

Rożnowski chyba cennik ma wywieszony tylko po to , żeby mial bo z tego co słyszałam od każdego inna kwote bierze ;-) Ale, że mnie nie zna to ta górna kwota pewnie hehe

Powiem Ci, że niekoniecznie dzisiaj więcej ode mnie wziął chyba zależy też co wykonuje :)

Wydaje mi się, że on jest najtańszy z tego co słyszałam od koleżanek bo chodziły i do Chwiruta Kowalskiego i Kosowskiego.

do Kossowskiego mam umówiona wizytę na NFZ ,zapisałam się jeszcze przed ciąża na 17 października .To też jeszcze trochę. Chciałabym chociaż taka tydzień już pójść sprawdzić czy wszystko w porządku:tak:

W poniedziałek pobiegnę na betę - ja nadal nie wierzę :-) Jeszcze nawet mój mąż nie wie bo jest cały czas w pracy :)

Mamunia3 a gdzie suwaczek sie pytam???;)

Ja sie tak malo wczoraj odzywalam bo bardzo slabo napisalam ten egzamin i generalnie caly wieczor przeplakalam... I mimo, ze moja przyszlosc stoi pod znakiem zapytania to dzisiaj jest lepiej i wiem ze ni wolno mi sie denerwowac. Dziewczyny czy Was tez tak strasznie bola plecy? Ja nawet chwili ustac nie moge bo zaraz mnie zgina z bolu...:(

Tabelke z wizytami zaktualizaowalam. Czekam na dalsze info:)

Zrobiłam, przysięgam ale pisze z telefonu i nawet nie wiem ze go nie ma, bo waszych tez nie widzę.

Kurczę nie dobrze z tym egzaminem, nie ma jakiejś poprawki?

Martynia gratulacje!!!

Dziewczyny odebrałam tez dziś inne wyniki m in tibic to jest jakieś tam wiązanie żelaza, pamietam jak mi kiedyś naczyniowiec tłumaczył zdjeć to zwykle żelazo ma duże wahania i nie jest miarodajne i kazał robić ten tibic. I okazuje sie ze przy okazji w zestawie jest zwykle. I niespodzianka - we wtorek po nieprzespanej nocy miałam niedobór żelaza a wczoraj po przesłanej było w środku normy. Czyli moje zasr.... machanie nogami musi mieć związek z tym żelazem.

Ostatnia edycja:
O rety, rety... Tak mnie głód przycisnął przed chwilą, że musiałam czegoś szukać do jedzenia! Siedzę jeszcze w pracy, obok kfc... A myślałam, że taka cwana jestem, że sobie dziś paczuszkę ciasteczek zbożowych zabrałam - poszły na drugie śniadanie. Będę się musiała lepiej zabezpieczać żywieniowo ;-)
Perełka86 cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Widziałam, że bardzo się martwiłaś, a teraz masz takie piękne zdjęcia z usg. Dbaj o siebie i mniej się denerwuj :happy2:

Tabelka zaktualizowana :) Coraz więcej nas!
Mój żołądek nadal w kiepskim stanie :/ Po pracy przestał boleć, a teraz to już normalnie czuję jakby ktoś mi go ściskał z całej siły od środka :( Aż w żebrach to czuję.
Dzięki za rady dziewczyny! Będe próbować czego się da, bo strasznie mi już ten ból uprzykrza życie.

Jutro rano usg i zaczynam odczuwać mały stresik :p
Mam nadzieję, że fasolka ma się dobrze i zobaczę serduszko.

CrystalEye mój synek też ma przedszkole 3 godziny dziennie :) Trzymam kciuki za Twoją i moją jutrzejszą wizytę :D

Aśku dzięki kochana. Wykańcza mnie ten żołądek już. U Ciebie za to mdłości widzę. Uroki ciąży :D

Martynia no to jedziemy na tym samym wózku. A już myślałam, że coś ze mną nie tak :p Gratuluję serduszka :)

perelka mój ząb już dzisiaj nie boli, ale nie chcę czekać już, bo kilka razy tak się właśnie załatwiłam :p Też panicznie się bałam dentysty. Uraz z dzieciństwa. A kilka miesięcy temu jak poszłam to byłam w szoku, bo kompletnie nic mnie nie bolało:szok:

martuska, mnie też strasznie plecy bolą :( jak będę na kolejnej wizycie to zapytam, czy mogę chodzić na masaże :tak:

szkola, ja już po mału oglądam rzeczy, ale jeszcze nie kupuję, ale chyba za niedługo zaczniemy... żeby nie robić sobie jednego wielkiego wydatku, tylko rozłożyć to w czasie :)

Perelka, nawet nie wiesz jak się cieszę, że wszystko ok :) i nie strasz nas więcej ;-)

ja dzisiaj znowu cały dzień sama w domu byłam... :no: i tak się zapowiada kilka najbliższych dni :baffled:

reklama
Zosiasamosia ja mam w lewym 7 dziurek, nie używam ich już z 8-10 lat i żadna się nie zarosła (ostatnio sprawdzałam)

Oj ja twisterów/wrapów mam już przesyt w ostatnim czasie :) Często robię sama w domu, są milion razy smaczniejsze niż te kupne ;-) Dzisiaj i wczoraj robiłam kebaby, wczoraj zjadłam 2, a dzisiaj 3 :sorry2::rofl2: no ale wyszły mi przewspaniałe ;-) zjadłam tez pół opakowania ptasiego mleczka... a tłuszczyku przybywa w tempie błyskawicznym...

Lena powodzenia na wizycie!!

Witam też nowe mamusie!! :-)

Crystaleye, nie wiem jak w Irlandii ale w Anglii moja koleżanka pierwszą córę urodziła przez cc, a synka (druga ciąża) rodziła naturalnie.

Zdrówka chorującym!! Na mnie antybiotyk nie zapeszając chyba zaczął wreszcie działać...

Ponawiam pytanie o makrelę z puszki w sosie pomidorowym? Można nam ją jeść w takiej postaci czy tez nie?
Bo ser feta to chyba możemy?

Do góry