reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

reklama
Witaj iwonaimaja cieszę się, że nie musiałaś brać,ja niestety muszę i biorę od soboty :( ale u mnie zatoki, więc sama herbatka nie dałaby rady :) siedze na L-4 i różne informacje wpadają mi w łapki. A jeszcze zapytam czy miałyście robione już usg 3d czy tylko dopochwowo bo ja w ogóle zastanawiam sie nad badaniami prenatalnymi, bo przecież nigdy nie wiadomo...zdrówka życzę :-)

Dziewczyny, jak to jest z herbatkami owocowymi? Kupiłam wczoraj herbatkę malina z żurawiną, patrzę na skład: hibiskus itd... Coś mi zaświtało i weszłam na net i czytam, że malinowej oraz hibiskusa nie wolno :eek:. Herbatka właśnie mi się parzy. Pić? nie pić?

Nanncy - malinową jak najbardziej można. Nie można herbaty z liści malin :tak: ale maliny, herbata z malin - ile chcesz ;-) Hibiskusa nie można w ciąży, ponoć może powodować poronienie - ale to też nie w jakichś mikroskopijnych ilościach.
Jednak ja już nie wypiłabym herbaty z hibiskusem. Polecam Sagę, w żadnej nie ma tego czegoś ;-)

Nanncy, nie wolno, ale takiej z liści malin, a właściwie to wolno, ale dopiero pod sam koniec ciąży, jak już jest donoszona. O hibiskusie nic nie słyszałam.

głupio to zabrzmi ale ja wlasnie tez miałam zatoki ja mam zawsze te szczękowe najgorzej jak jeszcze katar nie schodzil bolała mnie glowa ale robiłam inhalacje z rumianku wlasnie zawsze jak tak mam to robie sobie inhalacje z rumianku i pomaga

ja już po obiadku zaraz jade po majke później ma przyjść do mnie kuzynka z siostra

reklama
Nie istnieją rzetelne badania, które określałyby czy kobiety w ciąży mogą pić herbatę z hibiskusa, jednak niektórzy naukowcy twierdzą, że w hibiskusie znajdują się substancje, które mogą wywołać poronienie. Z tego powodu herbata z hibiskusa nie jest zalecana kobietom w ciąży.

Herbata z hibiskusa | Rodzaje herbat

Do góry