reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witam Mamusie :) Jestem Agnieszka(21l), mama dwóch chłopców rok po roku w tym jeden urodził się w tym roku dokładniej 28 maja :) Mogę się do Was przyłączyć? :)

reklama
Żarówka - witaj:) jak Ty się tak szybko z drugim uwinęłaś?:) jak dajesz sobie radę? Bo ja z jednym ledwo. Ale Ty młodziutka jesteś to może i energii masz dwa razy więcej:)

Czy energii więcej.. powiem Wam że początki były ciężkie bo pierwsze 3 miesiące po porodzie pracowałam też na pełnych obrotach. Teraz rezygnuję powoli z pracy (coraz mniej do zrobienia) i weszłam z maluchami w rutynę co mi bardzo pomogło. Nie ma rzeczy niemożliwych choć czasem mam tylko lewą nogę wolną bo wszystko inne zajęte :D

Może Cie Kochana nie pocieszę... ale właśnie 4 miesięczniak jest aktualnie u mnie najspokojniejszy :D Najłatwiej mi przy nim. Starszy to pogrom :D Przesuwa meble, zjada gumki do mazania, wyrzuca wszystko z szuflad, krzyczy gdy młodszy śpi, domaga się uwagi, wspina się na mnie jak karmię młodszego, zrzuca sprzęt z pułek, drze książki... i ... przytula się, daje buziaki, uśmiecha się, głaszcze brata po główce, podaje mi pampersy braciszka (żeby nie było, że mam tylko przekichane :D są i miłe chwile) a i wkłada pranie do pralki (nawet gdy w pralce jest akurat wyprane czekające na rozwieszenie)

Ostatnia edycja:
Witam się i... Żarówka, ja Ci trochę zazdroszczę :) Marzą mi się dzieci jednej płci z niewielką różnicą wieku, ale trochę się boję, czy dam radę :)

Witajcie Majoweczki :) cieszcze sie ze ktos zalozyl to forum, mam pierwsze dziecko cudownego syna i nikogo w poblizu z dzieckiem w podobnym wieku. Zarowka zazdrosze dzieci rok po roku ! Sama tak zawsze chcialam ale myslalam ze opieka nad dzieckiem jest latwiejsza, a teraz majac jedno sie poprostu wystraszylam. Podobnie jak BasiaBM boje sie czy dam rade. Dziewczyny czy ktos z Was juz rozszerza diete dziecka? Ja probuje wcisnac marcheweczki, jablka bananki (sloiczki kupuje) ale mlody wszystko wyplowa. Myslalam ze mu nie smakuje ale gdy kupilam soczek kubusia po 4 mcu march-jabl to wypil jednym tchem. Tak samo kaszka , dzisiaj dawalam pierwszy raz. Z lyzeczki wszystko wyplowa i sie smieje. A dalam mu z butelki to wszystko zniknelo. Czy ktos mial tak samo? Kiedy u Was dzieci zrozumialy ze sie przelyka a nie wyplowa?
I tak p.s co sie stalo z tym kleszczem? Ciekawa jestem co lekarz powiedzial.

A moze konsystencja dzidzi nie odpowiada?Ja do dzisiaj jak sloiczek gestszy jest to wybieram jedna lyzeczke i dolewam troche wody i wtedy ladnie je.Kaszke tez jak zrobilam pierwszy raz wg instrukcji to plula i miala cofki.Odczekalam kilka dni i podalam bardzoej wodnista,od razu zjadla ladnie.Teraz robimy juz troche gestsze ale jeszcze nia calkiem.Moze sprobuj,a noz widelec sie uda :)

AlfaBeta, a może dziecko nie jest jeszcze gotowe? Ja mojej podałam raz ciutkę ryżu i mimo iż o dziwo pochłonęła dość chętnie, to widać było po reakcji organizmu, że to za wcześnie. Na razie zatem czekam do skończenia 5 miesięcy.

reklama
Do góry