reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Cisza tutaj straszna :) co tam u Was co u maluchow? Rozrabiaja? macie jakies pierwsze razy? Moj dzisiaj u babci na rekach jak wrzeszczal ! Raczej u niej nie placze, jest spokojny, a dzisiaj o masakra. Chyba mu jej nowe perfumy nie podeszly :)

reklama
Mój ostatnio zaczął się często śmiać w głos:) strasznie to fajne. Ale chyba póżno dość nabył tą umiejętność, ale on wogóle z tych co wszystko jakoś tak późno robią. Bo w sumie niewiele jeszcze potrafi.

Moj tez sie juz smieje, tak zabawnie bo przy wciaganiu powietrza :) za to stopy go w ogole nie interesuja. Czytalam ze po skonczeniu4 mcy to stopy do byzi wkladaja itd a moj jakos je olewa. Za to raz sie juz obrocil z brzucha na plwcki ale prawie zawalu dostalam bo ta glowka tak poprostu poleciala i caly sie przekrecil i bach. On sie smial.

Mój stopami do buzi to chyba nawet nie dosięgnie jeszcze:) na razie lubi sobie podciągać nogawki od spodni do góry więc moze trenuje już sięganie do stóp. Ale z przekręcaniem to nie ma szans narazie.

Witam nowe Mamuski :) Igor bardzo interesuje się stopkami ale do buzi jeszcze nie bierze. A od przekrecenia z pleców na brzuch brakuje mu tylko takiego "pstryczka" :) ktory go popchnie :) hihi, za to jak leży ma brzuchu to podnosi się aż na wyprostowane rączki i nawet chwilę tak wytrzymuje, położy się, odpocznie i znow walczy :)
A teraz od kilku dni jest dość niespokojny, wygina się jak jest na rękach albi na kolanach, nie chce spokojnie jeść, zsuwa się z lezaczka i nosidelka (jak nie przypiety) w nerwach podnoszac pupe do gory,no i strasznie gryzie wszystko... Nie wiem czu to jakiś skok czy żeby, bądź wszystko na raz.

U nas ostatnio glosny smiech na topie,ale potrafi go wywolac tylko starsza corka.Przewracamy sie na brzuszek juz dluzszy czas i od niedawna turlamy sie spowrotem na plecki.Nozki nie interesuja jej absolutnie.No i w koncu zaczela brac rozne rzeczy w lapki,bo juz sie martwilam ze cos jest nie tak :)

Moja też stopami nie dosięgnie jeszcze do buzi, ale już chwyta nogi w kolanach, więc chyba jest blisko ;) Natomiast coraz lepiej ogarnia przewroty z pleców na brzuch i jak jej się uda, to strasznie cieszy paszczę ;)

" strasznie cieszy paszcze" :) juz ja widze z taaaaakim bananem :)
Kasia - moj tez coraz bardziej nuespokojny dupka do gory wygina sie a pozniej placz. Tylko noszenie na rekach uspokaja i tylko w pionie.

Obawiam sie zebow. Wy juz po pierwszym zabkowaniu? Jak to jest w nocy? Dziecko placze bo go boli Wy bierzecie na rece on dalej placze i nosicie az nie usnie? Czy bardziej smarowanie dziasel i masowanie?

U nas jeszcze zębów nie widać, chociaż nieco mnie to dziwi, bo ja miałam bardzo wcześnie.

Za to co do stópek, to już potrafi chwycić stopę dwiema dłońmi, więc jesteśmy coraz bliżej ;)

reklama
No dziś Igi pierwszy raz posmakowal swoją stópke :) Dalej marudny dość mocno, sam nie wie czego chce, gryzie wszystko co natrafi na drodze, ewidentnie zęby. Ale śpi mi dobrze, prawie cały czas tak samo od narodzin. Jedna pobudka na cyca pomiędzy 4-5 i śpi do 6:30, 7:30 albo 8 :)

Do góry