reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Staś też miał w ten weekend bunt ciuszkowy :) Niech się przyzwyczaja do ciepłego ubierania. Zreszta Stachu to ostatnio same bunty przechodzi np wózkowy. Darł japke na każdym spacerze. Zamienislismy gondolę na fotelik samochodowy montowany na stelażu do wózka. Była poprawa na parę dni - wszystko wiedział i był zadowolony. Ale teraz znów mu się coś nie podoba. On chyba nie znosi spacerów :-(

Andzia - super chłopak :)

Dziś pierwszy raz śmiał się do rozpuku :D

reklama
Justyn_ka - współczuję choróbsko, mam nadzieję że się szybko z nią uporacie.

Malgosiaa - ja mam yorka, więc podobnie jak u Ciebie, czesanie, kąpanie, karmienie, spacery z wózkiem i smyczą też nie należą do najprzyjemniejszych, bo pies się szarpie i lata we wszystkie strony naookoło wózka. A do tego to on był zawsze w centrum wydarzeń więc nie jest zadowolony że to się zmieniło. Ja to nawet chciałabym poświęcać mu tyle uwagi co kiedyś ale nawet nie mam czasu i siły... Więc doskonale Cię rozumiem, ze czasem wszystko wychodzi bokiem... Ale pomyśl sobie że za roczek nasze szkraby zaprzyjażnią się z pieskami i bedą je uroczo ciągać za ogon:) a jak Twoje nastroje?

Hejka.
Justynka szybkiego powroru do zdrowka. O zapalenie pluc czy oskrzeli u takiego maluszka nie trudno wystarczy katarek . Dzieciatko lezy duzo i gotowe niestety. Tymbardziej jak jest starsze rodzenstwo i cos przywlecze do domu. Znam to bo w lipcu mialam to samo. Teraz idzie jesien az sie boje.

Agi moj niestety tez spacerow nie lubi. Szkoda.

Moj zaczal gorzej spac w nocy. Budzi sie o 2 i miedzy 4 a 5. A juz bylo tak fajnie.

Milego dzionka .

Dziewczyny jestem na wakacjach i nie wyslalam listy do administratora, bo nie mam dostępu do kompa. Pamietam, ze mam ja wyslac i jak wroce to bedzie to pierwsza rzecz, ktora zrobie :-)

Truskaffka - to mój tak samo przestał spać ładnie. Był okres że zdarzało mu się spać do czwartej czy nawet piątek, a teraz pobudka przed druga, później przed piąta. Dziwne. A dwie noce obudził się o drugiej i do rana ssał kciuka, tak zawzięcie że szok. Już płakać mi się chciało bo nie byłam w stanie go opamiętac. Nie wiem co mam robić z tym kciukiem:-( przez tego palca on spać nie może:-(

Iza_marta - udanych wakacji:-) baw się dobrze i odpoczywaj. Po powrocie czekamy na relacje jak było:-)

Megi to chyba nasze dzieci sie zmowiły bo moj tez od 2 dni kciuka se upatrzyl. Wyjmuje mu wpycham monia on wypluwa i kciuka do pysiola. Tak go ssie ze az sie zasysa.
Iza marta odpoczywaj .
Jal ubieracie teraz swoje dzieci jak pogoda sie popsula?

To chyba jakaś epidemia bo Moja też od paru dni gorzej śpi w nocy!
co 2 godziny stęka i się kręci, muszę wstawać i podawać smoka, i karmię w nocy 2 razy, a wcześniej było raz:( w dzień też śpi inaczej, nie tak regularnie.
Megi, nastroje niestety dalej zmienne, w zeszłym tygodniu zaczęłam brać tabletki anty, lekarka uprzedzała, że mogą one powodować wahania nastroju i wtedy trzeba przerwać je brać, no i jestem w kropce, nie wiem czy odstawić, bo przed nimi też nie było różowo.
Małą ubieram w bodziak z długim rękawem i półśpiochy

Dziewczyny mój Stachu też gorzej sypia, więcej je w nocy - lekarz powiedział mi dziś, że to pewnie przez skok rozwojowy w czwartym miesiącu, taki stan może potrwać ok 2 tygodni i wszystko wróci do normy. A bylismy u lekarza z biegunką :( Dostał skierowanie do szpitala. Tam stwierdzili,że to nie sezon na rotawirusy i że szkoda im go zabierać więc dostaliśmy tylko leki. Jak stan się nie poprawi w ciągu 3 dni lub jeśli będzie gorzej to musimy się stawić do szpitala :(

Małego ubieram w bodziaka z długim rękawem i spodenki :) Ewentualnie bodziak z krótkim + pajac

Dziś przyszła przesyłka ze smoczkiem avent smoothie, dałam ciała bo kupiłam na 0-3 miesiące:zawstydzona/y: Jak tego smoka nie załapie to już chyba nic nie załapie;-) Bo do tej pory tak jak u was - kciuk

Agi83 - to mam nadzieję że Wam to minie, rany, może i dobrze że jednak unikneliscie szpitala.
U nas smoothie niestety został odrzucony tak samo jak inne smoki. Często go nadal wpycham licząc na cud i raz na trzy dni z pięć minut może i possie. Ale najczęściej ma odruch wymiotny jak mu wkładam... Ja kupiłam od razu ten na 3-6 to one się różnią tylko twardościa, rozmiar mają taki sam, ten twardszy podobno super się sprawdza przy ząbkowaniu. Ja tego chyba nie sprawdzę już.

Ja ubieram w bodziaka na długi rękaw w domu i dresiki czy jeansy a na dwór jeszcze bluze z kapturem, bo czapki nam się też nie sprawdzają. Mój tak trze głową i kręci się na wszystkie strony, że po nocy to na z tylu głowy zmechacone włosy, takie supły co muszę mu wycinać. Trochę mnie to martwi że on taki wiercący się... Za tydzień mamy szczepienie to chyba pogadam z lekarzem o tym jego zachowaniu.

Malgosiaa - nawet nie wiem co Ci radzić, tak źle i tak niedobrze. Ja to mam nadzieję że jak te hormony się unormują to wszystko inne może też.

reklama
Agi mam nadzieje ze to skok i sie nam dzieciska naprawia. Swoja droga ile tych skokow jeszcze przed nami bo mam wrazenie ze w tym ich krotkim zyciu bylo juz wiecej skokow jak spokoju.

Co do smoczka to ja jak pisalam uzywam lovi i tam jest rozm. 0-3 I 3-6. jak ten pierwszy maly ssal pieknie tak ten drugi rozmiar mu kupilam i ni w ząb nie pasi mu. Ale w sumie jak porownuje to strasznie duza roznica w wielkosci.
Moj jeszcze nie spi a zawsze usypial najpozniej przed 20. O matko....:confused:nie poznaje swego dziecka.

Do góry