reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Andzia - to normalnie można zrobić na nfz, dzieciom przysługuje bezpłatnie chyba do 16 roku życia czy może nawet do 18 ale nie chcę kłamać. Odbywa się to normalnie w państwowym szpitalu.

Dziewczyny - dopadła nas ciemieniucha. Jak z tym walczyć i jak długo to się utrzymuje? Smaruje oliwka przed kąpielą i później wyczesuje ale efekty tego mizerne...

reklama
Magosiaa jeszcze Galeria Bronowice w Krakowie. Ostatnio tam bylam i mala zaczela tak strasznie plakac z glodu i z kupy w pieluszce :p Sa tam dwa typy pomieszczen i zalezy od pietra jak sa urzadzone. Ja bylam jak na razie w dwoch pomieszczeniach. Pierwsze byl to pokoj z mikrofalowka, dwoma fotelami, umywalka i przewijakiem. Drugie pomieszczenie bylo rowniez dla starszych dziecie i skladalo sie z: umywalek, przewijaka, fotela, miejsca do zabaw oraz osobnej toalety.

Megi, lekarka poleciła szampon SVR, bo też mieliśmy małe ognisko ciemieniuchy, ale nie zdążyłam kupić, bo wystarczyła oliwka i wyczesywanie (naoliwienie pół godz. przed kąpielą a po umyciu dokładne wyczesywanie niezbyt miękką szczoteczką z włosiem)

Dzięki Dziewczyny, będę próbować Waszych sposobów. Po oliwce to nie widzę na razie poprawy, dzisiaj jeszcze smarowalam maścią Bephanten bo w necie wyczytalam ze pomaga a akurat mam. Jak nie ruszy to muszę wyskoczyc po tą Olejuszke lub szampon. Słabo ta ciemieniucha wygląda więc wolałbym szybko się jej pozbyć.

puk, puk...
czyżby forum umierało śmiercią naturalną...?
administrator się nie oddzywa...
co u Was?
ja się zawzięłam i codziennie kilka razy kładę Małą na brzuchu, jednak nadal nie ma ładnego podniesienia główki a jedynie nerwowe odrywanie, często razem z nóżkami.
Za to dziś nad ranem podczas nerwowego kręcenia się i wyrzucania nóg do góry przewróciła się na boczek!

dalej czekam też na świadomość rączek, już je zbliża do siebie, ale jeszcze nie wie, do czego służą.
Czy Wy u Swoich zarejestrowaliście skoki rozwojowe?, ja nie zauważyłam kiedy były, choć widzę zmiany, np skupienie się na innej osobie, głośne wokalizy, śmiech:)

Megi, jak walka z ciemieniuchą?

Magosiaa no wlasnie cos długo to trwa :-/ Naprawde Was chcemy na forum tylko nie wiem dlaczego tak jest. Ja tez nie mam wiadomosci. Moze to przez wakacje :-/

reklama
Ja też walcze z ciemieniuchą ale już długo ok3 tygodni a efektu dopiero 2-3 dni temu zauważyłam ale myśle otym preparacie olejuszka :-)
czy mam możliwość załapania się na forum zamknięte? ja Was codzień czytam tylko nie mam oczym pisać :-(
Pozdrawiam:-):-):-)

Do góry