reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Ja w takiej sytuacji biorę Igora do odbicia, mój bardzo szybko je i powietrza się nachapie. Czasem po odbiciu jeszcze zje dalej ale rzadko... Starcza mu to na jakieś 1,5-2 godziny.

reklama
Kasia, mi też się wydaje, że Olga szybko je, bo zazwyczaj 10 minut, czasem krócej, ale nie cmoka i dlatego nie jestem pewna czy to powietrze, dodatkowo przy jedzeniu czasami strasznie jej chlupocze w kiszkach, ale nie ma biegunki, je 7-8 razy dzennie czyli co 2-3 godziny, w nocy zazwyczaj prześpi jedno karmienie (dziś zrobiła sobie przerwę 7 godzin między karmieniami!) ma niecałe 8 tygodni.

A to mój ma prawie 6 tyg i tez mu chlupocze w brzuchu, a do tego cmoka i już na wszystkie sposoby go.przystawialam do cycka a i tak cmoka.
To pięknie śpi w nocy, Igorek średnio co 3-4 godziny się w nocy budzi.

magosia ja to nawet nie wiem co mu jest...regularnie pruka, oddaje kupki normalne...ale dlaczego jest marudny? Wczoraj było lepiej...byliśmy u teściowej. Mam wrażenie że tylko u mnie sie uspokaja, bo jak tylko marudzi to teściowa bierze lula a on jeszcze bardziej jest markotny...a ta od razu przypuszczenia że brzuszek boli albo pieluszka za mokra i 55 razy zagląda :baffled: no ale niech jej tam będzie. To samo jest z tymi zimnymi nóżkami, ile ja się otłumacze to glowa mala :-D i dalej to samo :-)

Też tak mam czasami kochana z tym stukaniem i szukaniem piersi...mój wniosek to: albo za szybko leci i nie wyrabia albo musi się natrudzić i ssać bardziej...
Jak tak się zachowuje to daje smoczek żeby zobaczył jak się ssie i wtedy znowu przystawiam pierś...u mnie działa :-)
No ale podstawa to odbicie, podczas karmienia nieraz 2,3 razy bekamy :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Deszczowo, szaro i zimno :-( nici ze spacerku ...Mały śpi rozłożony w łóżku naszym a ja mam chwile relaxu :) zaraz się zabieram za prasowanie bo sterta czeka :-)
Wczoraj wściekłe komary ukąsiły malucha mego i ma 2 mega kropki :/ a do tego jeszcze się pierwszy raz podrapał że ma szramy :/ ostatnio słabo śpi i nie miałam kiedy mu obciąć. Ale się zawzięłam i bez snu obcięłam bo by był cały czerwony...
Wczorajszy dzień był u teściowej...babcia ponosiła wnusia, polulała i w szoku że tylko zaśnie i zaraz się budzi, no ale tak z nim jest właśnie. Nic nie płacze tylko się budzi i jest zmęczony z braku snu :-(
Od rana zajadam się swoiskim chlebkiem bo upiekła i mi dała dużą blachę ... mniam muszę sobie kupić foremki i wezmę od niej zaczyn i bede sobie piekla z czym chce...coś pysznego. Zjadłam 3 kawałki biszkoptu z truskawkami :-) pyszota także udane popołudnie

Malgosiaaa, Kasia.artwik - mój je dokładnie tak samo jak Wasze. Czasem się szaliczek, szarpie, w brzuchu mi wszystko się kotlinie, moim zdaniem jest strasznie zachłanny, czasem aż mleko wylewa mu się kącikach ust bo nie daje rady połykać. Też zaczęłam odbijać w trakcie, mozę faktycznie zacznę jeszcze częściej niż raz. Mój głodny co 2.5, w nocy maks co 3 godziny... I najbardziej martwią mnie kupy - jest ich znacznie więcej ńiz dziesięć na dobę. Są rzadkie ale ładne moim zdaniem;) pediatra mówił ze do dziesięciu może być jak tyle je. Czy Wasze dzieci też tak fajdają?

Witam :)

Z ta aplikacja w telefonie myszlalam ze szlak mnie trafi :/ wlaczylam przeczytalam 2 posty i sie wylaczyla i od nowa trzeba bylo wchodzic ah szok.

Widze ze dzial zamkniety juz jest :) ale niewiem gdzie pisac tu czy tam :D widze trochy tu piszecie i troche tam :D

Juz jestemsmy po przeprowadzce, podczytywalam Was w przerwie :) jeszcze zostalo rozpakowac reszte ah sie niechce, najgorzej to kuchnia tyle tych zeczy ze szok. Wczoraj sie trochy nadziwigalam pudel ze czuje tam gdzie jest blizna po cc w srodku tak ciagnie momentami jak by rwalo, ah cos porobisz jak chcialosie jak szybciej, w sumie juz 7 tygodni po cc tak ze to chwilowe niedomagania myszle po dluzszym czasie :) ze niebylo takich wysilkow :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Megi, moja dawniej robiła więcej kup, prawie przy każdym przewijaniu, ale od paru tygodni robi max 2 kupy dziennie o różnych porach, ale za to takie obfite, że czasem wyjdzie na plecy, albo nogawką, często z gazami coś jej wyleci, najgorzej jak przy kąpieli: brudny ręcznik, czasem ledwo podłożona pielucha, już po nasmarowaniu, zawsze wtedy mamy dylemat czy wsadzać jeszcze raz do wody:)

dzień dobry truskaffka:)

reklama
Małgosia - to u nas każdy bąk też jest żółty i też wszystko wkoło pobrudzone:) ja jak słyszę kupę to od razu przewijam, czasem zużywamy po cztery pieluchy na pół godziny... To mam nadzieję ze u nas też sie to unormuje bo na razie ciężko z tymi kupami. Chociaż każda od razu przynosi mu ulgę.

To chyba na tym wątku zostaną dziewczyny których nie ma na zamkniętym, ja nie mam tam dostępu a chciałabym dzielić się spostrzeżeniami z mamami na tym samym etapie

Do góry