reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Nika87 to właśnie tak jest u nas dzisiaj. Cycek co chwilke, bo pic sie dzidzi chce tylko, ze zaraz puszcza albo zasypia albo mietosi i mietosi a pic jej sie dalej chce.
Super rada od pediatry: dac dziecku wody :-? Bylam w szoku, bo mala ma 2tyg. Maz jej dal przed chwilka i wreszcie zasnela i przestala plakac a tak sie rzuciła na ta wode, ze sie balam, bo przeciez ma malutki brzuszek jeszcze. Daje sie na lyzeczke i tak 2-3 porcje.

reklama
Mama. o - Kurde, to chyba ten słynny skok rozwojowy po miesiącu ? Wspołczuję ale z drugiej strony mój też dzisiaj cały dzień cycował. Musiałam wyjść, udalo sie choć z dużym spoźnieniem... na miejscu też cycował i wrzeszczał czywiście a potem jak się wycycował tak teraz udało się i śpi aż że nadal się nie obudził :). Chyba jakieś gazy ma bo od wczoraj płacze przy karmieniu często,,, Ja mam chustę Nati tkaną - kupiłam używaną. Ogólnie to nie wiem czy jest dobra bo się nie znam, na razie sama jej nie nosiłam :(. Ale chyba zacznę bo czuje się już bardziej na siłach.

Mama Olafa i Damianka - No, no, 25 h to strasznie długo, więc podwójne gratulacje!

iza - pediatrzy różne rzeczy mówią, ale ja bym wody nie dawała jednak

Zmęczona jestem idę spać chyba :p

u nas tak samo, tylko cyc i przytulanie, chyba taki wiek :-) w nocy nie wytrzymałam i wzięłam go do łóżka i spaliśmy z przerwa na jedzenie od 4 do 9, a tak co go odkładałam to płacz... teraz też śpi koło mnie na łózko prawie od 3 godzin :cool2:
też mam zamiar kupić sobie chustę, bo już nie mam siły go nosić :no:

Martyna ja za każdym razem daje na odbicie ale ukladam glowke na ramieniu tak aby zwisala żeby nie szalal do tylu...poklepuje delikatnie albo masuje i wtedy 2 Cyc. Natomiast dzisiaj to był taki niespokojny że nawet odbicia nie było...

Iza_Marta mi mówili że jak się karmi tylko piersią to nic więcej nie potrzeba a jak sztucznym to wtedy podaje się...
-------------------------------
Dzisiaj to jakiś koszmar :( od rana mega niespokojny a na wieczór to masakra wisk, placz Daje cyca on chwile pociumka i znowu. Łzy mi same lecą bo nie wiem już co robić. Padło : kąpiel wczesniej...i co? Wykapalismy, dalam na chwilke do cyca i śpi...jak na razie. Budzi się ale przynajmniej nie płacze. Jestem wykończona całym dniem...prawie nic nie zjadłam :/ ok 3 byliśmy na spacerze to z godzinę spał tzn przysypiał a potem heja

Jp co za dzien! Mala ciagle placze, ja nie nadazam z cycem i jeszcze nam sie laptop spalil :'(. Zostalam z komorka tylko a mam tyle dokumentow do przygotowania na wczoraj!

Dzisiaj taki chyba dzień :( Ja nie czuje rak ani nóg...
A kregoslup tak boli ze każdy mięsień czuje. Chyba dzisiaj będzie masaż z tym ze spalone mam plecy i jak ja wytrzymam

Diabliczka mnie jeszcze krocze boli :-(. Odpadl mi dzis supelek ze szwow i caly czas czuje to krocze i mam wrazenie, ze mnie szczypie ta rana wzdluz. Nie jest to jakis okropny bol tylko ja mam schize. Patrzylam lusterkiem, ale g.... widze. No zesz k....m.... Sorki, ale nawet wykapac normalnie sie nie można a ja mam super plyn do kapieli od kuzynki :p

Diabliczka, Iza, no ja myslalam ze to tylko ja mam dzis taki dzien! Moze to przez te upaly dzieci sa rozdraznione??
Moja dzis to samo, pedzilismy ze spaceru do domu bo byl ryk jak nie wiem co. Odrazu karmienie i dalej ryk. Chwila snu i znow ryk... a mi juz kregoslup peka na pol :( Juz tak plakala ze az sie trzesla i byla cala spocona bidulka. Zdjelam jej pieluche zeby chwilke bez niej polezala i nagle: pryk, pryk i kuuuuupa! Prosto w bodziaka haha :DNie wiedzielismy co robic wiec na biegu ochronilismy kocyk i pozwolilismy jej skonczyc bo moze to ją meczylo, noi biegiem kąpiel. Po kapieli znow troche placzu ale szybka akcja-wsadzilismy ja w fotelik samochodowy, pobujalismy i spi. Ufff!!!! Alleluja!!!!! Wreszcie sie polozylam....
Musze koniecznie kupic lezaczek-bujaczek ale wciaz sie zastanawiam ktory.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry