reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Dzieki Dziewczyny za odpowiedz co do tego karmienia. U nas jest tak, ze mala je czesto i nie mamy z nia problemow pod tym katem. Tylko strasznie dlugo spi w nocy :p. Praktycznie przesypia cala noc z dwom przerwami czyli ok 23 potem jakos nad ranem i dzisiaj np jeszcze spi.
Bylam z nia u pediatry i ladnie przybiera na wadze :-).

Mama.O. pamietasz jak kiedys mowilas mi, ze bedziemy zabierac mala do lozeczka a ja nie za bardzo bylam przekonana ;-). Oczywiscie mialas racje i mala przejela lozko. Zawsze nad ranem idzie do nas i teraz leza tak rozwaleni z mezem, ze siedzialam na podlodze, bo nawet usiasc sie nie dalo. Teraz znalazlam luke i wepchnelam swoj zadek, ale o lezeniu moge pomarzyc :p.

Co do pokarmu i odciagania to ja mam go tyle, ze mi sie ciagle z piersi leje. Wlasnie musialam odciagnac troszke, bo mnie piersi bolaly. Kurcze mam problem z prawa piersia. Od wczoraj probuje, zeby mala ja wyciagla do konca i sie nie da. Zostaje mi gula pod piersi, ktora boli. Wlasnie siedze z cieplym okladem. Jak tego nie wyciagnie to zestanawiam sie czy po karmieniu nie spróbować odciagnac tego laktatorem. Co o tym sadzicie? Nie chce zapalenia piersi :'(.

Ostatnia edycja:
reklama
iza - ja sie nie znam ale tez czasem czuje jakis bol w prawej piersi, mam wrazenie ze latwiej sie przepelnia niz prawa... co do dlugiego spania w nocy to wczoraj jakos dwa razy wieczorem nakarmilam lewa piersia zeby w nocy karmic bardziej prawa i maly tak dlugo spal ze jak sie obudzil to juz to byl ostatni dzwonek dla piersi ;p. My spimy z kluska w lozku... denerwowalabym se jakby nie byl tuz obok mnie. Czasem do mego faceta nie moge sie odwrocic i przytulic bo maly kwilknie i juz musze sie odwracac ;p

Pampuszek to nasza spi miedzy nami :-). Kurcze martwi mnie ta moja piers, bo dalam ciepły oklad i nakarmilam mala i dalej mnie boli. Mniej co prawda, ale klopot nie minal. Teraz tez lewa juz daje o sobie znac. Nie umiem uregulowac moich piersi :-(.

Uważaj z tym odciąganiem tylko. Jeżeli masz bolesne piersi to tylko do uczucia ulgi, jak wyssiesz cale mleczko to znów będą pobudzone tak jak mówi mama.o :p. A między dwoma osobami to podobno bardziej niebezpieczne :p. My czasem tak, czasem tak, w zależności którą piersią karmię bo staram się jakoś na zmianę :p. Ale z założenia kładę go po mojej stronie bo mam wrażenie że mój facet to zaraz przyładuje lokciem - jest troche mniej świadomy jego obecności bo też rzadziej się budzi bo on nie karmi :pP. To pewnie o to chodzi żeby raczej po boczku spał niż w środku. Eh uwielbiam się przytulić do mego faceta... szkoda że jak leżę na boku czasem to pierś boli i muszę bardziej na plecach :p. Odwrotnie niż w ciąży :p.

Hej dziewczyny,
Rzadko się udzielam choć czytam na bieżąco wszystko, jeśli chodzi o zamknięcie grupy na forum byłoby super i na pewno wtedy aktywnie bym uczestniczyła :-)

Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko :-*

Pampuszek wiem wlasnie :-( trzeba uwazac :-( tylko ja nakarmilam mala a mnie dalej boli cos pod piersia. Cala piers jest juz miekka a tam twarda jak glaz i nawet jak jej nie dotykam to mnie to boli :-(.

Iza-marta mi na zapalennia piersi muwili zeby karmic w pozycji football to w tedy niby dziecko ci dobrze wszystko odciaga (musialam tak karmic w szpitalu, ale sie nie uchronilam przy zapaleniu bo poznie zrezygnowalam i karmilam na lezaca) tak ze poprobuj i sprawdzaj czy goraczki niemasz bo jak tak to juz napewno zapalenia i najlepiej dostac antybiotyk odrazu bo to meczenia straszne....

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Tu dodaje zdjecia pozycji ImageUploadedByForum BabyBoom1402053295.123544.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1402053305.613705.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1402053295.123544.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1402053295.123544.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 53
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1402053305.613705.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1402053305.613705.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 54
Mimi4 bardzo dziekuje za zdjatka :-). Ja mam ten problem, ze jeszcze siedziec nie moge i karmie tylko na lezaco :-(. Na razie mam w poniedzialek wizyte u gina, zeby sprawdzic czy z tym moim szwem wszystko jest ok i czy sie bardziej nie rozjechal. Jak jest ok to w srode przychodzi polozna pokazac mi rozne techniki karmienia :-).

reklama
Iza-marta to wspolczuje tego problemu, moze w poniedzialek sie okaze ze wszystko jest ok :) tak :) trzymam kciuki

Do góry