reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

iza_marta wedlug pacjente Mustela najlepsza na rozstepy i duzo dobrych opinii ma Bio-Oil a i jeszcze Palmers z tego jest balsam i olejek.Ja uzywalam paharmaceris przy Emi serie M ale nic nie dalo rozstepy wyszly ale i przytylam 16kg a teraz tylko 7kg i zadnych nowych rozstepow a nie stosowalam nic.

reklama
Mi rozstępy nie przeszkadzają ale to jak skóra mnei teraz ciągnie na brzuchu to sobie nie wyobrażacie. Wczoraj se kupiłam krem i chyba jest trochę lepiej, ale sama nie wiem.

Ewe stosowalam zarowno bio-oil i palmers i tylko widzialam jak z dnia na dzien rozstepy się powiekszaja. Staralam sie byc skrupulatna i uzywac wg wskazan po dwa opakowania, ale efekt byl ten sam. Mustela nie wiem jeszcze czy pomaga. Mam smieszna skore po niej i swedzi jak diabli i się troche luszczy.
Zazdroszcze Ci braku rozstepow :(. My jedziemy nad morze w sierpniu i bede musiala wskoczyc w stroj jednoczesciowy. Mam nadzieję, ze za rok juz je ogarne i uda mi sie zaszalec z bikini ;).

iza_marta oj kurcze wspolczuje ze nic nie pomaga :shocked2: sa zabiegi kosmetyczne na rozstepy kolezanka robila i nic nie widac dopytam jak sie nazywal ten zabieg dokladnie :tak:

Ewe bylabym bardzo wdzieczna :). Jakbys mogla zapytac gdzie robila i jaki to jest koszt. Powiem Ci szczerze, ze jestem zdecydowana na zabieg. W okolicach pepka mam rozowe kreski, ale ponizej na podbrzuszu sine, glebokie i szerokie paski :(.

Ewe ślicznie dziękuję! Chyba tego rotawirusa odpuszczę a zaszczepię na pneumo i meningokoki przed tym jak mała zacznie mieć jakiś kontakt z innymi dziećmi.

Piszecie o rozstępach. Ja się dołączam do tego grona. Dzisiaj rano zauważyłam pierwsze :dry: Ale są takie dziwne bo widać je tylko jak patrzy się z boku pod kątem (chyba, że to normalne a ja o tym nie wiem :-D) Już myślałam, że mnie to ominęło a tu masz - 3 dni przed terminem :shocked2:

Diabliczka serdeczne gratulacje :-):-):-):-)
Szkoda, że tak musiałaś się namęczyć, ale ważne, że wszystko już dobrze i już masz to za sobą.

Co do rozstępów, to zgadzam się z Ewe, że niby najbardziej Mustella zachwalana i bio-Oil. Ale nie ma się co oszukiwać, jeśli jest skłonność do rozsepów to zwykle co by nie robić to się pojawią. Ja nie miałam w pierwszej ciąży ani teraz ( a przytyłam już 18kg:zawstydzona/y::wściekła/y:). Wtedy stosowałam mustelle i oliwke, taraz sporadycznie palmersa, ale mam raczej cerę tłustą i mieszaną i np nigdy nie stosuję balsamów bo nie widzę takiej potrzeby, nie mam suchej skóry.
Także Izuś niestety musisz poczekać i po porodzie stosować coś silniejszego i jakieś zabiegi :tak:

martyna - to normalne :p

Hehe mam postęp - odszedł mi czop śluzowy, bądź jego kawałek i zaczęłam się bać :DD. A i mam dziś termin :D

Podobno mikrodermabrazja robi porządek z roztępami ale trochę też się na to kasy wyda bo zapewne jeden zabieg nie wystarczy (koszt okolo 70 zl chyba).

Pampuszek idz Ty :p ale Ci zazdroszcze :p.

Sylwuskavol ja tez mam cere mieszana i nie stosuje kremow do twarzy. Podobnie z tym rozstepami tak jest, ze jak maja byc to bede :(. Ja przytylam jakies 12-13 kg teraz z tym, ze jakos mi sie to w miare rozlozylo po calym ciele i wygladam jakby wszystko mi w brzuch poszlo ;).

reklama
Ja mam cały brzuch w rozstępach, ale są w większości czerwone, kilka jest sinych. Położna stweirdziła że nie są głębokie, więc jej wierzę :p.

Kurde, trzeci skurcz już w ciągu kilku minut... :DD

Do góry