reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Nanncy tak Ci się wydaje bo patrzyłaś na to trzeźwo, jak będziesz w tej "chwili" to myślę że nie będziesz zwracała zbytnio uwagi...ale też nie wiem czemu się upierasz przy sn jak się boisz no i raz miałaś wypisane zaświadczenie...chociaż jak przyjdą bóle to sami zadecydują jak będzie potrzebne cc i np zagrożenie

martyna nawet mnie nie denerwuj tą pogodą :wściekła/y: Ja dzisiaj chyba ze 3 razy wychodziłam do ogródka...teraz w miarę jeden skończyłam i zagoniłam lubego do grabienia a tutaj taka ulewa się wzięła :eek: guzik z tego :/ Czemu w ciągu tygodnia nie pada tylko w sobotę jak ZUS nie sprawdza :wściekła/y:
Ja grilla to już chyba ze 4 razy jadłam :-) korzystam ile wlezie :-p lody malinowe mmmmmm Jeszcze mam ochotę na sałatkę z tortelinii mniam , muszę se zrobić na tygodniu jak zdążę :-)

reklama
Nanncy ja mieszkam w Nowej Soli (lubuskie). A pisząc ZG miałam na myśli Zieloną Górę :-) A co do położnej to nie mam, nie wiem nawet czy u nas takie są...

diabliczka ja tak miałam cały tydzień :-D Co się wybraliśmy po obiedzie na działkę popracować to zaraz się chmurzyło i nadciągała burza :crazy:

nanncy ja przy pierwszym porodzie nie mialam oplacone położnej teraz mam miec CC chyba ze samo sie zacznie i akcja sie za bardzo rozwinie to moze byc SN.

diabliczka martyna oszalec idzie z tym deszcze zwlaszcza jak pada w weekend :wściekła/y:

Nanncy ty pisalas ze masz niskie cisnienia czy to niemoze byc do zrobienia ciecie cesarskiego?

Ja tez mam niskie ciesnienia 78/55 albo 80/58 jeszcze jak gorne dojdzie do 100 jestem ok, ale juz jak do 110 to mdleje. (Prawda mam jeszcze ine dolegliwosci, ale ciesnienie to jest jedna z dolegliwosci na ciecie cesarskie)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny ja zaraz kota dostanę, szlag mnie trafi albo nie wiem co.
Zjadlabym cos ale sama nie wiem co.
Poszłabym gdzieś ale ta pogoda jakos nie sprzyja.
Nudno mi ale nie mam pomysłu co mogłabym porobić.
Generalnie chciałabym juz urodzić i przynajmniej zajęcie by było hehe ;)

Mimi, a Ty tez bedziesz miec cc? Nikt mi nic nie mowil ze niskie cisnienie to wskazanie. Slyszalam ze wysokie to owszem, ale niskie chyba nie...A przed ciaza tez mialas takie problemy?

Jutro bede rozmawiac z doktorowa, moze cos sie wyjasni...
Polozna mowi zebym tez zapytala o moja posture, jestem bardzo drobniutka, waska w biodrach... a mala 1,5tyg temu wazyla 3100! Moj gin tez to podkresla nadal.
Przepraszam ze tak Wam truje ale moj termin lada chwila i nieco sie denerwuje...:confused:

Ostatnia edycja:
Nanncy problem z cisnieniem mam juz od 12 lat, i tak jak muwie jak skocze do 110 to mdleje, w ciazy lepiej z tym cisnieniem, ale normalnie nie wciazy jak jest goroca pogoda to staram sie sama nie chodzic albo jak zaczynam sie czuc slabo to musze zimna woda umyc buzie i usiadz z nogami do gory.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
nanncy jak Ci nawet gin i położna mowia ze lepsza by bylo CC to bym sie przy SN nie upierala:no:Przy pierwszej ciazy z Emilka wedlug usg Emi cala ciaze wychodzila duza wagowo.Lezalam w 33/34 tc w szpitalu bo rozmiekala sie szyjka i skracala wtedy juz na usg byla 2-3tyg. starsza.Kilka dni przed porodem trafilam do szpitala poniewaz Emilka malo sie ruszala i tu znow bylo robione kilkakrotnie usg przez roznych ginow na roznych aparatach i Emi wychodzila wagowo 4000-4500g plus duza główka.No ale ja sie upieralam ze musze sprobowac rodzic SN gin niechetnie sie zgodzil i powiedzial ze bedzie mnie monitorowal i jesli cokolwiek pojdzie nie tak to od razu CC.Wiec w dn.terminu porodu podano mi kroplowke skurcze zatrzymaly sie na 15 min.szyjka sie nie skracala nie postepowalo rozwarcie.Takze po kilku godzinach (moj gin badal mnie co godzine) zdecydowal wspolnie z drugim ginem ze zrobią CC.Emilka urodzila sie poprzez CC główka byla faktycznie duza a waga "tylko" 3750 g 55cm wzrostu hmmm z perspektywy czasu powiem Ci ze żaluje ze nie zaufalam ginowi i nie zgodzilam sie od razu na CC.Niepotrzebnie sie meczylam :no:

reklama
Ewe, powoli dojrzewam do tej decyzji, choc u mnie nie naciskaja na cc bo nie maja narazie podstaw, a jak wiadomo, papierek musi byc. Gin byl pewien ze go mam od jakiegos specjalisty a ja wszystko wykluczylam i na obecna chwile konkretnych wskazan nie ma. Jedynie wlasnie gin jest pewien ze skonczy sie cc bo cos wyjdzie w trakcie. Skoro on jednak jest pewien to troszke zaluje ze nie wzielam skierowania do cc odrazu od kardiologa czy u kogo tam bylam jeszcze...skrociloby to moje meki....
A takto wiecie, cala ta najgorsza faza mnie czeka....

Do góry