reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki 2014

Dzień dobry dziewczny w ten słoneczny dzień :-) A właściwie jego koniec.

U nas weekend poza łóżkiem, spokojnie ale cudownie :cool: Z mojego małża zrobił się ostatnio taki opiekuńczy tatuś i partner :eek:
Korzystam ile wlezie, bo nie wiem ile taki stan potrwa :-D

Młody wierci się jak szalony, ja powoli kulam się niczym foczysko :confused2: Wczoraj dotarlam do jednej siatki małych ciuszkow (a właściwie wora!), już wrzuciłam do pralki... i roznosi się u mnie taka dzieciowa atmosfera :laugh2:
Brakuje tylko zapachu oliwki.. albo pudru :rofl2: mmm.

Co tam u was słychać? Widzę, że temat narzekania na tapecie.

Niestety ja również Nanncy zauważyłam, że jesteś bardzo pesymistycznie nastawiona.. :-( staram się to zrozumieć, różnie kobiety przechodzą ciążę, huśtawki emocjonalne, przeróżne dolegliwości etc. Ale na pewno byłoby Ci lżej, gdybyś bardziej wrzuciłam na luz :sorry: nie ma co się zamartwiać na zapas. Zacznij się cieszyć tym stanem, pozostało niewiele czasu :tak:

aesthete - kochana! Co u ciebie?

Gdzie Makao?

Wszystkie was jakoś rozwiało..

CzekamyNaIgorka - Bierzesz jakieś leki? Polecam mleko z miodem i masłem. Działa cuda przy ograniczonych możliwościach farmakologicznych w ciąży. Prenatal - tabletki na przeziębienie też niczego sobie, ale drogie:eek:
Kuruj się! Pod kołderke, herbarta, książa (lub forum) i wio :)

Jaranti - odnośnie wątku brzuchatowego. Pięknie wyglądasz :) Jak samopoczucie?

Aśku - z tego co pamiętam, to twoja pociecha rozwija się sportowo? Powiedz mi co trenuje i w jakim wieku zaczął?
Chciałabym w coś wkręcić tą moją bestie, a nie mam pomysłu. Myślałam, że zaobserwuje jakieś zainteresowanie czymś konkretnym - ale idąc tym tropem musiałabym wybrać gokarty :-).. wszędzie tylko te auta.

Ostatnia edycja:
reklama
Straciatella, dziękuję :) u mnie w porządku :) mam tylko leżeć i nic nie robić :p ciężko się dostosować do tych zaleceń ale się staram :) dużo mąż pomaga :)
Makao jak większość siedzi na fb ;)

No i wiosna się zbliża, a co za tym idzie - coraz bliżej do tego długo wyczekiwanego momentu :D

Aesthete oszczędzaj się :tak:

Naczytałam się o tej cukrzycy i teraz boję się iść na glukozę :-D Tym bardziej, że podobno objawami są częste oddawanie moczu co mi się zdarza, ale nie wiem czy dlatego, że malec uciska na pęcherz czy z powodu cukrzycy, drugim objawem są częste posiłki z głodu - jak jestem w domu mogę jeść bez przerwy, poza domem - nie chce mi się jeść, nawet nie mam głodu. Kolejnym jest szybkie przybieranie na wadze, co mnie nie dotyczy bo przytyłam zaledwie 5 kg od początku ciąży ;-)

Aśku, też znam samych fajnych Antków :-):-)

Straciatella, ja walczę ze sobą, żeby jeszcze nie prać a kusi mnie strasznie ;-);-) ale mamy nowe meble i one jeszcze strasznie śmierdzą "drewnem" więc jeszcze trochę je wietrzę i pranie będzie pewnie na ostatnią chwilę ...

Czekamy, ja też wciągam dużo słodyczy :zawstydzona/y::zawstydzona/y: kochana, na przeziębienie polecam syrop *spam*, mi dwa razy w ciąży bardzo pomógł.

Ewe, tak robiłam glukozę i wyniki były OK. Wcześniej nie jadłam dużo, dopiero od około 2 tygodni. W I trym. schudłam 9 kg ze względu na wymioty i nudności i w sumie nadal mam jeszcze -1 kg, ale jak tak dalej pójdzie z tym apetytem to do szpitala będę się kulać, bo chudzinka to ja nie jestem :-):-):wściekła/y:

Jestem już po imprezce u teściowej :). Dobrze, że poszłam. Wszystko było super, zmartwiona o nas bardzo :). Dostaliśmy prezenty dla Dzidzi ;). Mąż się właśnie na browarku relaksuje :D.

reklama
Kochane dziewczyny

Z racji tego że nosicie pod sercem swoje skarby ośmielam się poprosić Was o pomoc i wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety, bardzo mi pomożecie, gdyż zbieram dane do pracy o nawykach dietetycznych i higienicznych kobiet w ciąży

okres ciąży to piękny czas, sama przeżyłam ją dwukrotnie i z niecierpliwością czekam na kolejną jeśli Bóg powoli ;) warto cieszyć się każdą chwilą ;)

proszę mnie nie karcić za spamowanie, każda ankieta jest na wagę złota, to jedyny sposób, tylko dzięki Wam mogę zebrać dane i napisać tą pracę

z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie ;)
https://docs.google.com/forms/d/1tnEJBhfBclkuVh-KxFGXiWaw2_NPzNAJwH8oKaWA5UQ/viewform

Do góry