reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Czesc Dziewczyny, przezylam jakos ta wczorajsza glukoze-paskudne, ale grunt to dobre nastawienie :). Zreszta moj gin mi polecil gdzie mam ja zrobic, bo bede pod dobra opieka i faktycznie tak bylo. Czas szybko zlecial...usmialam sie, popytalam o rozne rzeczy i Panie byly skoncentrowane na mnie w 100%. Wynikow jeszcze nie mam, beda w poniedzialek na wizycie u gina w gabinecie.

Pierwsza rzecza jaka kupilam, gdy sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy byl laktator ze sterylizatorem od Tommee Tippee. W zestawie byla butelka, pojemnik do przechowywania mleka i wkladki laktacyjne, jeszcze smoczek na zmiane do butelki. Kupilismy tez od nich jedno pudeleczko (2szt w srodku) smoczka dla noworodka.

Warto miec laktator przynajmniej reczny i najtanszy, bo on Wam sie przyda do pobodzenia laktacji, czy jak cos wypadnie nagle.
Osobiscie planuje karmic tylko piersia, ale zinwestowalam w elektryczny, bo planuje drugie dziecko i mi zostanie jak cos ;).

U nas Walentynki extra!!!!!!!!!
Noc wczesniej dostalam dwa bukiety kwiatow: jeden na walentynki, a drugi, ze bede wspaniala mama i za to, ze tak dzielnie radze sobie ze studiami.
Wczoraj bylismy na zakupach i zaszalalam z ciuchami na "po ciazy". Dostalam moje ukochane perfumy z Zary Black Amber. Potem kolacyjka na miescie a po swieczki, chilli zet i goracy godzinny seksik :D Najlepsze Walentynki!

Kurcze zrobilyscie mi smaka ta pizza :p. Chyba dzisiaj zrobie :p.

reklama
MonikaZgierz nie wiedzialam :). W szkole rodzenia dostalam wyprawke dla dzidzi a w niej m.in. butelke avent tylko wyglada tak samo jak ta z TT, ale nie patrzylam na szerokosc.

Dziewczyny, tylko butelki TT są szersze niż zwykłe i jak któraś będzie kupowała termoopakowanie, to zwróćcie uwagę czy bytelka wejdzie.

tak samo z podgrzewaczem - mialam aventu i pamietam ze jakas butelka nie chciala mi wejc - na szczescie w tym podgrzewaczu byl taki wklad plastikowy ktory sie dalo wyjac i bylo ok :)

Aśku a więc podwójne bzykanko :-p/ odnośnie ubranek to mi powiedziała położna że potem mi zaginą, ale chyba wezmę parę aby nie przerazić się "dziurami" :-)/ Ja też mam zamiar zostawić troszkę w szpitalu...niech mają :)

iza_marta
to u Ciebie czysty szał ciał :-p:-p:-p super

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja już po kawce i czas się zabrać za ogarnięcie mieszkanka...na zewnątrz błogie słoneczko :-):-):-) mmmm aż chciałoby się wyjść i pograbić trawkę :) ale nie ma co ryzykować bo znając życie zaraz mnie cosik weźmie...

Diabliczka00 ja jeszcze w pizamie w lozku a burdel w domu taki, ze az wstyd!!!! Maz wychodzi na kilka godzinnek oddac sie swojemu hobby a ja z checia przelezalabym ten czas w lozku z tv :).

Matita wlasnie przeczytalam Twoj post o sushi. My z mezem robilismy wczesniej sami sushi z surowym lososiem, tunczykiem, ryba maslana, itd. Pytalam sie kilku lekarzt czy moge zrobic sushi z pieczonym lososiem lub zjesc krewetki i mowili, zeby owocow morza unikac jak ognia. Gdyz nie jestesmy panstwem takim jak np Hiszpania gdzie te produkty mozna kupic swieze na targu tylko u nas kupuje sie w hipermarketach i moga byc one skazone. Mowilo mi to kilku lekarzy, ktorzy sie nie znaja i kurcze teraz sie boje! A sushi to nasza ukochana potrawa!!!!! Uwielbiamy!!!! Jeszcze sery plesniowe, ale sushi bardziej ;).

Asku mam pytanko a czy elektryczny kupilas ?? Czy normalny ?
Swing jest elektryczny :tak:

Sprawdziłam :-D butelki TT (150 ml, 260 ml) wchodzą do podgrzewacza Canpol (mojego, kupionego w 2007 r., nie wiem czy się zmieniły od tamtej pory ;-) ) :-D z torbami termicznymi nie wiem jak jest ;-) u mamy mam torbę mrówkową ;-) ale będę brać oryginalną TT :tak: bo mi się podoba :-p na allegro widziałam w zestawie z butelką za 25 + wysyłka ;-) w auchanie nie widziałam ;-) w innych sklepach nie patrzyłam ;-)

Zabieram się za obiad ;-) spaghetti z kuleczkami ;-) makaronowy obiad, mniam :-D

MI_LVA wg mnie, TT troszkę lepszejsze ;-)

})i({ korzystam z telefonu, przepraszam za literówki })i({

reklama
Do góry