reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majówki 2014

Czesc Dziewczyny, przezylam jakos ta wczorajsza glukoze-paskudne, ale grunt to dobre nastawienie :). Zreszta moj gin mi polecil gdzie mam ja zrobic, bo bede pod dobra opieka i faktycznie tak bylo. Czas szybko zlecial...usmialam sie, popytalam o rozne rzeczy i Panie byly skoncentrowane na mnie w 100%. Wynikow jeszcze nie mam, beda w poniedzialek na wizycie u gina w gabinecie.

Pierwsza rzecza jaka kupilam, gdy sie dowiedzialam, ze jestem w ciazy byl laktator ze sterylizatorem od Tommee Tippee. W zestawie byla butelka, pojemnik do przechowywania mleka i wkladki laktacyjne, jeszcze smoczek na zmiane do butelki. Kupilismy tez od nich jedno pudeleczko (2szt w srodku) smoczka dla noworodka.

Warto miec laktator przynajmniej reczny i najtanszy, bo on Wam sie przyda do pobodzenia laktacji, czy jak cos wypadnie nagle.
Osobiscie planuje karmic tylko piersia, ale zinwestowalam w elektryczny, bo planuje drugie dziecko i mi zostanie jak cos ;).

U nas Walentynki extra!!!!!!!!!
Noc wczesniej dostalam dwa bukiety kwiatow: jeden na walentynki, a drugi, ze bede wspaniala mama i za to, ze tak dzielnie radze sobie ze studiami.
Wczoraj bylismy na zakupach i zaszalalam z ciuchami na "po ciazy". Dostalam moje ukochane perfumy z Zary Black Amber. Potem kolacyjka na miescie a po swieczki, chilli zet i goracy godzinny seksik :D Najlepsze Walentynki!

Kurcze zrobilyscie mi smaka ta pizza :p. Chyba dzisiaj zrobie :p.

reklama
MonikaZgierz nie wiedzialam :). W szkole rodzenia dostalam wyprawke dla dzidzi a w niej m.in. butelke avent tylko wyglada tak samo jak ta z TT, ale nie patrzylam na szerokosc.

Dziewczyny, tylko butelki TT są szersze niż zwykłe i jak któraś będzie kupowała termoopakowanie, to zwróćcie uwagę czy bytelka wejdzie.

tak samo z podgrzewaczem - mialam aventu i pamietam ze jakas butelka nie chciala mi wejc - na szczescie w tym podgrzewaczu byl taki wklad plastikowy ktory sie dalo wyjac i bylo ok :)

Aśku a więc podwójne bzykanko :-p/ odnośnie ubranek to mi powiedziała położna że potem mi zaginą, ale chyba wezmę parę aby nie przerazić się "dziurami" :-)/ Ja też mam zamiar zostawić troszkę w szpitalu...niech mają :)

iza_marta
to u Ciebie czysty szał ciał :-p:-p:-p super

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ja już po kawce i czas się zabrać za ogarnięcie mieszkanka...na zewnątrz błogie słoneczko :-):-):-) mmmm aż chciałoby się wyjść i pograbić trawkę :) ale nie ma co ryzykować bo znając życie zaraz mnie cosik weźmie...

Diabliczka00 ja jeszcze w pizamie w lozku a burdel w domu taki, ze az wstyd!!!! Maz wychodzi na kilka godzinnek oddac sie swojemu hobby a ja z checia przelezalabym ten czas w lozku z tv :).

Matita wlasnie przeczytalam Twoj post o sushi. My z mezem robilismy wczesniej sami sushi z surowym lososiem, tunczykiem, ryba maslana, itd. Pytalam sie kilku lekarzt czy moge zrobic sushi z pieczonym lososiem lub zjesc krewetki i mowili, zeby owocow morza unikac jak ognia. Gdyz nie jestesmy panstwem takim jak np Hiszpania gdzie te produkty mozna kupic swieze na targu tylko u nas kupuje sie w hipermarketach i moga byc one skazone. Mowilo mi to kilku lekarzy, ktorzy sie nie znaja i kurcze teraz sie boje! A sushi to nasza ukochana potrawa!!!!! Uwielbiamy!!!! Jeszcze sery plesniowe, ale sushi bardziej ;).

Asku mam pytanko a czy elektryczny kupilas ?? Czy normalny ?
Swing jest elektryczny :tak:

Sprawdziłam :-D butelki TT (150 ml, 260 ml) wchodzą do podgrzewacza Canpol (mojego, kupionego w 2007 r., nie wiem czy się zmieniły od tamtej pory ;-) ) :-D z torbami termicznymi nie wiem jak jest ;-) u mamy mam torbę mrówkową ;-) ale będę brać oryginalną TT :tak: bo mi się podoba :-p na allegro widziałam w zestawie z butelką za 25 + wysyłka ;-) w auchanie nie widziałam ;-) w innych sklepach nie patrzyłam ;-)

Zabieram się za obiad ;-) spaghetti z kuleczkami ;-) makaronowy obiad, mniam :-D

MI_LVA wg mnie, TT troszkę lepszejsze ;-)

})i({ korzystam z telefonu, przepraszam za literówki })i({

reklama
Do góry