reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majówki 2014

Witajcie majóweczki :-)
Chyba tylko ja piję kawę w takim razie, co prawda tylko jedną dziennie, ale jak nie wypiję, to nie nadaję się do niczego.

gwiazdeczka podziwiam, że chce ci się jeszcze pracować:happy2: Musisz czy chcesz?

morela dla mnie też ciąża to wspaniały czas, chyba mogłabym być w niej cały czas, gdyby nie te kg. Jak urodziłam Natalkę to kilka kuzynek było w ciąży i tak im strasznie zazdrościłam tego stanu. Może też trochę dlatego tak szybko chciałam mieć drugie :-D Co do pielęgnacji stópek to nie wiem jak ja to zrobiłam, ale kilka dni przed porodem zrobiłam sobie sama francuski pedicure bo nie chciałam źle wyglądać jak te nogi im tam przy porodzie wystawię :-D:-D Ale się wtedy nagimnastykowałam :rofl2:

Ech i więćej nie nadrobię :-(

reklama
Ja mam znajomą, co nigdy nie piła piwa, a w ciąży szukała knajpek zeby sie napic lanego piwa.. Mi nawet tesciowa mowila ze na nerki mozna raz na jakis czas wypic piwko, a wino ponoc jest dobre na serce i anemie.. niby nie ma progu bezpiecznego limitu alkoholu, ale skoro organizm sie tego domaga to nic nie zrobisz..

iza_marta sprzedać sprzedadzą :-D Mi wszyscy mówią że raz ja jakiś czas troszkę wina albo piwa nie zaszkodzi w ciązy, ale ja jakoś unikam alkoholu, mdli mnie na ich zapach :-D Jedynie raz na jakiś czas zjem sobie cukiereczek z wiśnią w likierze, ale to taki mały :tak:

Wlasnie fajnie byloby takie male lane wypic :) na poczatku ciazy mialam calkowity odrzut od alkoholu nawet wina, ktore uwielbiam! A teraz wlasnie ten browar za mna tak chodzi :) kurcze chyba bym sie wstydzila kupic piwo w knajpie ;)

Ja piwko lubialam przed ciaza, dla smaka sobie od czasu do czasu pilam, normalnie jak facet :D a teraz nie mam w ogole ochoty, moja kolezanka miala I pila te bezalkoholowe badziewia :-) pewnie jakbym miala juz taka super mega ochote to bym sie napila pol szklaneczki raz.

Sylwuska nie chcem ale muszem ze tak powiem :/ w Anglii nie daja zwolnien tak czesto jak w Polsce plus moja praca nie jest ciezka wiec tym bardziej byloby ciezko. Praca nie jest zla, gdyby nie szefowa I kolezanka z biura to daloby sie przezyc a tak na sama mysl o pojsciu do pracy boli mnie glowa I mnie mdli :/ a nawet jakbym poszla na chorobowe to nie zaplaca mi calkowicie bo nie pracuje tu wystarczajaco dlugo tylko dostalabym zasilkowe chorobowe- mniej niz 1/3 mojej wyplaty I nie mielibysmy z czego zyc.. wiec niestety ale musze chodzic :-)

Ja jestem na 26 maja :D Uroczy prezent na dzień matki :p

Co do tematu alkoholu w ciąży to zdarzyło mi się, ale staram się unikać. Ostatnio zastanawiałam się czy te bezalkoholowe to nie są jeszcze gorsze, bo co tam niby jest...?

Ja jestem na 26 maja :D Uroczy prezent na dzień matki :p

Co do tematu alkoholu w ciąży to zdarzyło mi się, ale staram się unikać. Ostatnio zastanawiałam się czy te bezalkoholowe to nie są jeszcze gorsze, bo co tam niby jest...?

Witamy. Piwo bezalkoholowe ma sklad i sposob produkcji identyczny jak normalne, potem po prostu alkohol jest odciagany z napoju, wiec go nie czuc.

A mnie się śniło, że biłam się z żoną Małysza,:-p bo ta podejrzewała nas o romans. :-D:-D Co do bezalkoholowego, to ostatnio piłam 0.0 jabłkowe, łeeee..:sorry2::sorry2: M dzisiaj przyniósł z pracy prezenty. :-D wędzonego pstrąga na zimno, krewetki z czyms tam na wykałaczce, tarte na zimno, paszteciki i sałatkę z łososia. :-):-) Do tego pudło Knopersów i Rurki z Kremem. :-p Aha i podobno gotował dzisiaj z Kubą Kuroniem. :-):-) Chodzi dumny jak paw.:-D

Ja miałam dzisiaj mnóstwo planów, :tak: a udało mi się tylko posprzątac. :-) Potem polazłam na spacer, wylądowałam u koleżanki i przed chwilą wróciłam. :-p Poza tym to przyszedł mi koc dla Majusi i ksiązka "W Paryżu dzieci nie grymaszą" :-) Nie mogłam się rano od niej oderwać. :-) Wstałam o 9.00, więc spadam spac. :tak: Buziaki. :*

Smile - u mnie dokładnie 11 maja, czyli 40 tydzien i 1 dzien. :D:-) Co to za
kanapka Elivi'sa.?:-)

Ewe - Rozumiem doskonale, nie znoszę samotnych nocek..:baffled: Zasypiam wtedy o 4.00. :/:sorry2:

czekamynaigorka - Piękna sukienka..:-)

Aśku - A poród miałaś sn.?:szok: Strasznie duży Mrówek był.:-p Poza tym to wagę mamy
taką samą. ;):-D:-D

Funia - dokładnie lepiej plusy widzieć..:-)

Mama.O. - Faaajnie. :D Lubie takich ambitniaków jak Ty..:-):-) Dlaczego karę na fb.:-p

Sylvuskavol - Jak będę miała już małą przy sobie i zajde w kolejną ciążę,;-) pewnie
też bardziej kawę polubię. :p:-p

gwiazdeczka - ooooj ja bym się Reedsa Zurawinowego napiła..:-):-)

reklama
Natuszka ubijasz banany z maslem orzechowym, smarujesz tym chleb tostowy, robisz tosty, do tego boczek usmazony :-D

Moja siostra w ciazy jadla ogorki maczane w masle orzechowym, ciekawe, jak smakuje...

Do góry